Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:23 07.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема Дайте идеи за телешка глава с шкембенови  
Автор AGLER ()
Публикувано21.06.09 00:05



Ще ми трябват за края на другата седмица
и предварително благодаря!~





Тема Re: Дайте идеи за телешка глава с шкембенови [re: AGLER]  
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано21.06.09 13:56



???? Посред лято???

"Неназованите неща не променят смисъла си"

Тема ???? Посред лято???нови [re: Sapiens]  
Автор AGLER ()
Публикувано21.06.09 17:57



???? Посред лято???



Ами като е лято човек не трябва ли да се храни?
А и телешкото си е баш за лятно време!



Тема Re: ???? Посред лято???нови [re: AGLER]  
Автор _jjj58 (непознат )
Публикувано21.06.09 18:08



Сложи го във фризера и изчакай 3-4 месеца.



Тема Re: ???? Посред лято???нови [re: _jjj58]  
Автор AGLER ()
Публикувано21.06.09 19:21





Докато дойде зимата ще има още 3-4 глави с шкембета поне!
А и съм казал на гостите, че в събота ще ядат глава с шкембе.





Тема Re: ???? Посред лято??? [re: AGLER]  
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано21.06.09 22:40



Ох, какво да те правим, като не кандисваш...
Принципно ти трябва голяма тенджера и голяма тава.
Измиваш много добре главата, особено около езика.
Сваряваш цялата глава в тенджерата поне един час на слаб огън в присъствието на подправки - бахар, черен пипер, дафинов лист - стандартните подправки.
За предпочитане е да ги спукаш леко зрънцата и всичките подправки да ги вържеш много рехаво в едно или няколко вързопчета от марля.
След един час главата все още не е сварена напълно, но следва печене.
Шкембето се измива, изстъргва и попарва.
В общи линии, шкембето почти се жертва заради главата. С цялото шкембе се увива възможно най-плътно главата.
Главата се обмазва с подправки - ситно смлени: дафинов лист, бахар, бял и черен пипер, кардамон, лют пипер (по-едро). Можеш да добавиш по личен вкус, разбира се, подходящи за телешко.
Лично аз бих напъхал в устата около езика няколко цели главички пресен чесън и малко от подправките.
Около самата глава има достатъчно мазнина, затова не слагай допълнително.
В тавата осигури достатъчно място за бульон и печи на температура не повече от 150 градуса минимум три часа. През половин час поливай обилно шкембето отгоре, за да може да остане и то за ядене, иначе само от долната страна ще бъде годно за ядене.
Успех!



"Неназованите неща не променят смисъла си"

Тема Re: ???? Посред лято???нови [re: Sapiens]  
Автор rade6ki (професионалист)
Публикувано21.06.09 23:37



Аз пък "телешка глава в шкембе" я правя по начина на "свинска глава в шкембе".Сварявам главата добре със сол,черен пипер,дафинов лист и целина.После обезкостявам и без да правя месото на много дребни парчета(така както се отдели от костите)го обърквам с още черен пипер и много чесън и го натъпквам в суровото шкембе.После сварявам в бульона от главата.



Тема Re: ???? Посред лято???нови [re: Sapiens]  
Автор AGLER ()
Публикувано21.06.09 23:45




10-х



Тема Re: ???? Посред лято???нови [re: rade6ki]  
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано22.06.09 00:54



Разбира се, това е един от начините, според мене - по-вкусният, но не и по-атрактивният...
Абе, друго си е като направиш нещо, от което можеш да се омажеш до ушите, докато го ядеш.

"Неназованите неща не променят смисъла си"


*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.