|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
цитронада
|
|
Автор |
peterky2OO8 (новак) |
Публикувано | 25.05.09 09:17 |
|
В литрово шише с широко гърло се изцежда и нарязва с кората 1 лимон,слагат се 3 лъжици захар,залива се с вода,оставя се на слънце за 1-2 седмици,прецежда се,охлажда и....наздраве.
| |
|
Аз пък си го правя от стандартната рецепта
40гр. прясно изцеден лимонов сок
20гр. захараен сироп (захар разтворена във вода)
200 мил газирана вода, разбърквам и си наливам един джин...
| |
|
От години съм спряла да използвам лимоновата кора-страхувам се, че се обработват цитрусите с консерванти.Дано ми е излишен страх.
| |
|
Сложничко , но натурално,баз корсерванти ,въгледвуокис и т.н. а с малко грейпфрут и леко горчивичко.
| |
|
с това съм съгласен...
| |
|
А не е ли по-добре същото да го направиш в 10-литрова пластмасова бутилка от минерална вода и после да си го съхраняваш в хладилника.
Че ако направиш само литър, в тези жеги, докато го опиташ и ще свърши...
"Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост"...
| |
Тема
|
Re: цитронада
[re: Фиш]
|
|
Автор |
Sapiens (Шефа на Папата) |
Публикувано | 26.05.09 20:22 |
|
Може би имаш известно основание, но ако измиеш добре цитрусовия плод със сапун или веро, няма от какво да се безпокоиш.
Съвсем друг въпрос е, че много отдавна е доказано, че яденето на цирусови плодове с корите (то кой ли пък е луд да ги рупа с корите, ама...) може да бъде канцерогенно точно от силното дразнене на стомаха от цитрусовото масло.
В кулинарията се ползва ситно настърганата цитрусова част на плодовете за подправка (т.н "цедра"), но обикновено тя минава някаква термична обработка и не се приема директно.
"Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост"...
| |
|
Аз..съм от тез лудите.
Хрупам лимоните като нарязани ябълки, особено, ако са пресни, свежи и мекички.
Не знаех, че е толкова вредно..особено с печено месо или въобще месо някакво - много ми харесва (нищо, че декораците не се били хапвали)
| |
|
това е идея,а и 200 литровата бъчва от виното е празна,мога и в нея да пробвам:)Сори не ти се подигравам,разбирасе че всичко е въпрос на желание и спазване на някакви пропорции
| |
|
Никога не мий плод или каквото и да е което ще хапваш с веро или подобните нему. Повърхностно активните вещества в тези препарати (ПАВ) проникват за секунда в порите и няма отърване после от тях. Начин на деинтоксикация от тях после - алкохол (сериозен съм като инфарт не се майтапя).
Try not. Do or do not. There is no try.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|