|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Пак за туршиите...
|
|
Автор | . (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.10.07 15:33 |
|
Донесоха ми зелени домати за туршия,ама са доста големички.Въпроса ми е,ако ги разрежа на две дали няма да ги похабя?За съжаление нямам големи съдове в които да правя туршия.Ползвам няколко от тъй наречените плетени 4-ри и 6 литрови буркани.
| |
Тема
|
Re: Пак за туршиите...
[re: .]
|
|
Автор |
_Meдeя_ (тъмна) |
Публикувано | 13.10.07 20:24 |
|
Нещо не разбрах, и в тези големи буркани ли не ти се побират доматите?
Според мен, ако са толкова огромни, нареди ги някъде върху хартия, нека са на хладно и да не се допират, има голям шанс постепенно да се зачервят и да си ги изядете като червени. Казвам ти го не защото имам нещо против да си направиш туршия , а защото според мен не си струва толкова големи домати да се похабяват, освен това не съм сигурна и дали ще могат да ферментират добре, поради размера си.
Иначе има много туршии, в които зелените домати се слагат нарязани, но те са обикновено смесени с други зеленчуци, не съм срещала рецепта само от нарязани зелени домати.
Всички демони, всички дяволи скитат в моята кръв луда, хей, учителю ...
| |
Тема
|
Re: Пак за туршиите...
[re: _Meдeя_]
|
|
Автор | . (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.10.07 23:10 |
|
Става въпрос за обикновенна туршия с моркови,краставички,карфиол,кервиз(целина),пиперки и домати.За побиране,побират се в бурканите,но заемат много място.Нямам място пък къде да ги наредя за да станат червени,а аз да си потърся по-дребни и за това се интересувам,ако ги нарежа на половинки дали няма да ги изпортя?
| |
Тема
|
Re: Пак за туршиите...
[re: .]
|
|
Автор | Лakoмниk (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.10.07 14:25 |
|
Нищо няма да им стане на доматите ако са нарязани,ама тази туршия за която пишеш аз бих я направил без тези домати.Зелените домати със зеле в саламура!
Пък се увеличава и асортимента от туршии.
| |
Тема
|
Re: Пак за туршиите...
[re: .]
|
|
Автор |
Taня16O2 (хей ръчички, хе) |
Публикувано | 15.10.07 13:26 |
|
Нищо няма да им стане и аз ги разполовявам, когато са по-големшки
| |
Тема
|
Re: Пак за туршиите...
[re: .]
|
|
Автор |
tuest (непознат) |
Публикувано | 16.10.07 12:39 |
|
И аз да се включа и да попитам: някой може ли да ми каже точна пропорция на саламура за кисели зелени доматчета? Благодаря ви предварително!
| |
Тема
|
Re: Пак за туршиите...
[re: tuest]
|
|
Автор | Лakoмниk (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.10.07 13:04 |
|
Като за киселото зеле-40гр сол на 1литър вода(става въпрос за едрата-морска сол).
| |
Тема
|
Re: Пак за туршиите...
[re: Лakoмниk]
|
|
Автор |
tuest (непознат) |
Публикувано | 16.10.07 14:36 |
|
И само това ли, няма ли захар, оцет? И нещо друго за процедурата?
| |
Тема
|
Re: Пак за туршиите...
[re: tuest]
|
|
Автор | Дoбчe (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.10.07 11:10 |
|
Така наречената "проста " туршия, която на времето правеха нашите майки и баби се прави от сол и вода. Нареждаш зеленчуците в бурканите, бидонче и ли нещо друго и на 10 л.вода слагаш 300 гр. сол, след един два дни трябва да претакаш.Аз изсипвам водата от бурканите в една тенжера и така правя това претакане 5-6 дни след това чакам да втаса.
| |
Тема
|
Re: Пак за туршиите...
[re: Дoбчe]
|
|
Автор |
boltik (нашенец) |
Публикувано | 27.05.09 21:24 |
|
И аз да попитам.Това е ябълковия оцет,който направих от загнилите ябълки.
До тук я докарахме,но сега нов проблем как да пресечем оцета,че да се избистри?
КЪДЕТО И ДА СИ СВИРКАЙ СИ
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|