| 
	
 | 
 
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Рецепта за хашлама 
 | 
 
 |  
| Автор | 
kolekt5 (непознат
) |  
| Публикувано | 09.04.09 15:36 |  
             |  
           | 
            
           
  Здравейте, моля ако тук има турско говорящи да помогнат с превода на тази рецепта за хашлама. Тази конкретно е турска разновидност на телешко варено, която е много вкусна! 
 
 
 
 Текстът на рецептата е тук:
 
 
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Рецепта за хашлама 
[re: kolekt5]
 | 
 
 |  
| Автор | 
AGLER () |  
| Публикувано | 09.04.09 17:54 |  
             |  
           | 
            
           
  Всичко е като нашето телешко варено / без целина/,
 но е застроено с два жълтъка и супена лъжица брашно!
 Това е рецептата!
 
 В първата част автора обяснява, че готвенето му е мания,
 във втората технологията. Набляга на отпенването на бульона и
 на постепенното прибавяне на бульон към двата разбити жълтъка!
 
 
 Съставки:
 
      * 500 гр. телешко месо месо
      * 1 средин лук
      * 2  картофа
      * 2  моркова
 
 За подправяне:
 
      * 1 парче лимон
      * 2 яйчени жълтък
      * 1 супена лъжица брашно
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Рецепта за хашлама 
[re: AGLER]
 | 
 
 |  
| Автор | 
Sapiens (Ph.D.) |  
| Публикувано | 09.04.09 21:37 |  
             |  
           | 
            
           
  Е-е-е, хайде сега, заради едната целина да вземем да си развалим добросъседските отношения с Турция...
  "Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост"...
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Рецепта за хашлама 
[re: Sapiens]
 | 
 
 |  
| Автор | 
AGLER () |  
| Публикувано | 09.04.09 21:45 |  
             |  
           | 
            
           
  Целина се слага в хашлама с телешки език.
 Прави се по същият начин но не се използва бульона от езика
 а телешки мескостен бульон в който се варят зеленчуците и се 
 добавя свареният вече език.
 
 Между другото турците застройват и шкембечорбата като хашламата
 - с жълтък и брашно.
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Рецепта за хашлама 
[re: AGLER]
 | 
 
 |  
| Автор | 
Sapiens (Ph.D.) |  
| Публикувано | 09.04.09 22:16 |  
             |  
           | 
            
           
  Анджък! Откога разправям и рецепти пиша, че така се прави шкембе-чорба. На всичкото отгоре, с кисело, а не с прясно мляко! Ама кой да чуе...
  "Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост"...
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Рецепта за хашлама 
[re: AGLER]
 | 
 
 |  
| Автор | 
Фиш (SandsInMyShoes) |  
| Публикувано | 09.04.09 22:24 |  
             |  
           | 
            
           
  Тешеккюлер чок, дет' се вика
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Рецепта за хашлама 
[re: Sapiens]
 | 
 
 |  
| Автор | 
MoPcKu (известен) |  
| Публикувано | 10.04.09 10:01 |  
             |  
           | 
            
           
  че ние тук с прясно мялко си е правим...
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Рецепта за хашлама 
[re: AGLER]
 | 
 
 |  
| Автор | 
kolekt5 (непознат
) |  
| Публикувано | 10.04.09 12:15 |  
             |  
           | 
            
           
  AGLER, съставките ги разгадах и аз. Интересна ми е технологията.
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Рецепта за хашлама
[re: MoPcKu]
 | 
 
 |  
| Автор | 
Sapiens (Ph.D.) |  
| Публикувано | 10.04.09 15:38 |  
             |  
           | 
            
           
  Ами кой ви пречи?
 Правете си го с прясно мляко и, ако ви е вкусно, бъдете радостни и щастливи!
 Аз съм го правил и по двата начина и с кисело мляко, брашно и яйца на мене ми е поне десет пъти по-вкусно.
 Не пречи и да опиташ.
  "Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост"...
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Като гледам крайния резултат на чудесната снимка, според мене едва ли технологията е с нещо по-различна от тази, на телешкото варено. А тя е напълно елементарна.
  "Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост"...
           
  
             |   |  
  |   
 
 
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
 |  
 |   
 |