|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Рецепта за хашлама
|
|
Автор |
kolekt5 (непознат
) |
Публикувано | 09.04.09 15:36 |
|
Здравейте, моля ако тук има турско говорящи да помогнат с превода на тази рецепта за хашлама. Тази конкретно е турска разновидност на телешко варено, която е много вкусна!
Текстът на рецептата е тук:
| |
Тема
|
Re: Рецепта за хашлама
[re: kolekt5]
|
|
Автор |
AGLER () |
Публикувано | 09.04.09 17:54 |
|
Всичко е като нашето телешко варено / без целина/,
но е застроено с два жълтъка и супена лъжица брашно!
Това е рецептата!
В първата част автора обяснява, че готвенето му е мания,
във втората технологията. Набляга на отпенването на бульона и
на постепенното прибавяне на бульон към двата разбити жълтъка!
Съставки:
* 500 гр. телешко месо месо
* 1 средин лук
* 2 картофа
* 2 моркова
За подправяне:
* 1 парче лимон
* 2 яйчени жълтък
* 1 супена лъжица брашно
| |
Тема
|
Re: Рецепта за хашлама
[re: AGLER]
|
|
Автор |
Sapiens (Ph.D.) |
Публикувано | 09.04.09 21:37 |
|
Е-е-е, хайде сега, заради едната целина да вземем да си развалим добросъседските отношения с Турция...
"Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост"...
| |
Тема
|
Re: Рецепта за хашлама
[re: Sapiens]
|
|
Автор |
AGLER () |
Публикувано | 09.04.09 21:45 |
|
Целина се слага в хашлама с телешки език.
Прави се по същият начин но не се използва бульона от езика
а телешки мескостен бульон в който се варят зеленчуците и се
добавя свареният вече език.
Между другото турците застройват и шкембечорбата като хашламата
- с жълтък и брашно.
| |
Тема
|
Re: Рецепта за хашлама
[re: AGLER]
|
|
Автор |
Sapiens (Ph.D.) |
Публикувано | 09.04.09 22:16 |
|
Анджък! Откога разправям и рецепти пиша, че така се прави шкембе-чорба. На всичкото отгоре, с кисело, а не с прясно мляко! Ама кой да чуе...
"Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост"...
| |
Тема
|
Re: Рецепта за хашлама
[re: AGLER]
|
|
Автор |
Фиш (SandsInMyShoes) |
Публикувано | 09.04.09 22:24 |
|
Тешеккюлер чок, дет' се вика
| |
Тема
|
Re: Рецепта за хашлама
[re: Sapiens]
|
|
Автор |
MoPcKu (известен) |
Публикувано | 10.04.09 10:01 |
|
че ние тук с прясно мялко си е правим...
| |
Тема
|
Re: Рецепта за хашлама
[re: AGLER]
|
|
Автор |
kolekt5 (непознат
) |
Публикувано | 10.04.09 12:15 |
|
AGLER, съставките ги разгадах и аз. Интересна ми е технологията.
| |
Тема
|
Re: Рецепта за хашлама
[re: MoPcKu]
|
|
Автор |
Sapiens (Ph.D.) |
Публикувано | 10.04.09 15:38 |
|
Ами кой ви пречи?
Правете си го с прясно мляко и, ако ви е вкусно, бъдете радостни и щастливи!
Аз съм го правил и по двата начина и с кисело мляко, брашно и яйца на мене ми е поне десет пъти по-вкусно.
Не пречи и да опиташ.
"Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост"...
| |
|
Като гледам крайния резултат на чудесната снимка, според мене едва ли технологията е с нещо по-различна от тази, на телешкото варено. А тя е напълно елементарна.
"Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост"...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|