Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:33 06.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Рецепта за хашламанови  
Автор kolekt5 (непознат )
Публикувано09.04.09 15:36



Здравейте, моля ако тук има турско говорящи да помогнат с превода на тази рецепта за хашлама. Тази конкретно е турска разновидност на телешко варено, която е много вкусна!



Текстът на рецептата е тук:





Тема Re: Рецепта за хашламанови [re: kolekt5]  
Автор AGLER ()
Публикувано09.04.09 17:54



Всичко е като нашето телешко варено / без целина/,
но е застроено с два жълтъка и супена лъжица брашно!
Това е рецептата!

В първата част автора обяснява, че готвенето му е мания,
във втората технологията. Набляга на отпенването на бульона и
на постепенното прибавяне на бульон към двата разбити жълтъка!


Съставки:

* 500 гр. телешко месо месо
* 1 средин лук
* 2 картофа
* 2 моркова

За подправяне:

* 1 парче лимон
* 2 яйчени жълтък
* 1 супена лъжица брашно



Тема Re: Рецепта за хашлама [re: AGLER]  
Автор Sapiens (Ph.D.)
Публикувано09.04.09 21:37



Е-е-е, хайде сега, заради едната целина да вземем да си развалим добросъседските отношения с Турция...

"Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост"...

Тема Re: Рецепта за хашламанови [re: Sapiens]  
Автор AGLER ()
Публикувано09.04.09 21:45



Целина се слага в хашлама с телешки език.
Прави се по същият начин но не се използва бульона от езика
а телешки мескостен бульон в който се варят зеленчуците и се
добавя свареният вече език.

Между другото турците застройват и шкембечорбата като хашламата
- с жълтък и брашно.



Тема Re: Рецепта за хашламанови [re: AGLER]  
Автор Sapiens (Ph.D.)
Публикувано09.04.09 22:16



Анджък! Откога разправям и рецепти пиша, че така се прави шкембе-чорба. На всичкото отгоре, с кисело, а не с прясно мляко! Ама кой да чуе...

"Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост"...

Тема Re: Рецепта за хашламанови [re: AGLER]  
Автор Фиш (SandsInMyShoes)
Публикувано09.04.09 22:24



Тешеккюлер чок, дет' се вика





Тема Re: Рецепта за хашламанови [re: Sapiens]  
Автор MoPcKu (известен)
Публикувано10.04.09 10:01



че ние тук с прясно мялко си е правим...





Тема Re: Рецепта за хашламанови [re: AGLER]  
Автор kolekt5 (непознат )
Публикувано10.04.09 12:15



AGLER, съставките ги разгадах и аз. Интересна ми е технологията.



Тема Re: Рецепта за хашламанови [re: MoPcKu]  
Автор Sapiens (Ph.D.)
Публикувано10.04.09 15:38



Ами кой ви пречи?
Правете си го с прясно мляко и, ако ви е вкусно, бъдете радостни и щастливи!
Аз съм го правил и по двата начина и с кисело мляко, брашно и яйца на мене ми е поне десет пъти по-вкусно.
Не пречи и да опиташ.

"Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост"...

Тема Re: Рецепта за хашламанови [re: kolekt5]  
Автор Sapiens (Ph.D.)
Публикувано10.04.09 15:41



Като гледам крайния резултат на чудесната снимка, според мене едва ли технологията е с нещо по-различна от тази, на телешкото варено. А тя е напълно елементарна.

"Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост"...



Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.