Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:02 07.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Отново за фурничките за хлябнови  
Автор ^seashell^ (непознат)
Публикувано25.03.09 13:43

Преди известно време прочетох в този клуб за ползата от такава фуричка и си купих марка Мулинекс.За съжаление хлябът ми беше под всякаква критика.Бухна,но беше сбит и безвкусенПолзвах готова рецепта от книжката.Спазих указанията за последователността на продуктите.Понеже нямам електронна везна,брашното го премерих с чаши.Дали това е причината,за да не се получи...незнам...Помагайте с изпитани рецепти,защото съм на път да се откажа да правя домашен хляб

Тема Re: Отново за фурничките за хлябнови [re: ^seashell^]  
Автор maestra (непознат )
Публикувано25.03.09 19:22

Не бързай да се отказваш.Хлябът става чудесен,бухнал и много вкусен.Моята фурничка е по-обикновена и по-евтина,от немски магазин за 80лв.Имам обикновена домакинска везна,но брашното и водата ги слагам с мерителната чашка,която е към всяка машина.На едно малко хлебче слагам 2чл захар,1чл сол,2сл олио или зехтин,180мл вода и около 550мл брашно.Това е 1 пълна чашка и още една около 250мл.Но това не са грамове.Отговарят горе-долу на320гр.А дозата за голям хляб е двойна.Забравих маята-1 1/2чл за малко хлебче.Можеш да сложиш и ядки-каквито искаш.Можеш да направиш най -различни видове хляб,но не ги прави на бързата програма.Ще свикнеш да ги правиш-лесно е бързо и няма консерванти

Тема Re: Отново за фурничките за хлябнови [re: maestra]  
Автор MoPcKu (известен)
Публикувано25.03.09 22:46

така е първите опити не винаги са успешни аз направих поне 4-5 хляба докато намеря точните пропорции не се отказвай!

Автор lospepina (momi4e)
Публикувано26.03.09 04:45

Ако питаш мен-Тази ненужна машина на боклука, каквото направих с моята преди години, която ми беше подарък.
Аз се чудя кой яде хляб?
Това не е здравослвмо.
От 9 години ям хляб един път в месеца или по рядко и се чувствам много много добре.

Редактирано от lospepina на 26.03.09 04:49.

Тема Re: Отново за фурничките за хлябнови [re: lospepina]  
Автор MoPcKu (известен)
Публикувано26.03.09 21:50

така е всеки си има мнение!

Тема интелектуалканови [re: lospepina]  
Автор KиpoАдминистратор ( )
Публикувано26.03.09 22:14

И аз съм тъй: чудя се как някои могат да се употребяват анално, ама как да ти кажа... хората си живеят живота и моята чуденка им е през...бъркалките и фурничките. Тъй че не се чуди.
А хлябът става ЖЕСТОК, лично аз смятам да си взема и една за на село. макар, че ще я ползвам не повече от 50 пъти годишно. НИЩО не може да се сравни с аромата на пресния хляб.

Редактирано от Kиpo на 28.03.09 23:47.

Тема Re: Отново за фурничките за хлябнови [re: maestra]  
Автор ^seashell^ (непознат)
Публикувано27.03.09 15:19

Благодаря за рецептата..само да попитам твоята мерителна чаша 250 мл ли е или 300?

Автор .mitko. (пчела)
Публикувано27.03.09 16:53

Като чета написаното, явно чашката е 250 мл.
И не се отказвай, резултатът определено си струва усилията :)

Автор muzi4i (непознат )
Публикувано27.03.09 19:06

Мерителната чашка е 300мл.В момента печа хляб и цялата къща ухае.Не е вярно че хлябът е вреден.Всичко трябва на организма когато е с мярка.Донякъде маята не е полезна,а има и хора алергични към глутена ,но това са частни случаи.

Тема Re: интелектуалканови [re: Kиpo]  
Автор ket1234 (много добър чов)
Публикувано27.03.09 19:10

Другарю Кире, Баш майсторе!

За аналната употреба.......думи нямам.
На дамата й беше дадено благоволение от другия модератор да се държи така, както тя намери за угодно и да не й пука.

Не виждам смисъл да се спори за неща, за които няма смисъл.

Един е решил, че ще пече хляб - да си пече и да си го консумира с кеф.
Друг е решил, че няма да ЯДЕ хляб - негова воля. Но да не дава акъл да си изхвърлим уредите.

Но по този груб, да не кажа брутален начин, да се говори в тема за ХЛЯБА за мен е недопустимо.

Е, ние в Бг госпожа Лоспепина, гньетеме, плюскаме, кльопаме, но и се наслаждаваме на сътвореното от ръчичките ни /в случая фурничката за хляб/. Най-малкото сме го направили с МЕРАК.

Наистина ароматът на току що изпечен хляб е несравним.
Дамата, която е задала въпрпоса да продължава с опитите си. Просто си заслужава. Ама наистина си заслужава.

И от мен съвет - на тази марка фурни АБСОЛЮТНО всички рецепти стават безпогрешно, но с мерителна везна.
Утре като слагам хлябът ще премеря с мерителната чаша колко е брашното и ще ти пиша. Моята е 300 мл. ако искаш ще меря до 250 мл-вото деление.
Пиши колко е голяма твоята мерителна чаша.

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от ket1234 на 27.03.09 19:14.</EM></FONT></P><P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от ket1234 на 27.03.09 19:36.</EM></FONT></P>

Редактирано от ket1234 на 27.03.09 19:36.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.