|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Отново за фурничките за хляб
|
|
Автор |
^seashell^ (непознат) |
Публикувано | 25.03.09 13:43 |
|
Преди известно време прочетох в този клуб за ползата от такава фуричка и си купих марка Мулинекс.За съжаление хлябът ми беше под всякаква критика.Бухна,но беше сбит и безвкусенПолзвах готова рецепта от книжката.Спазих указанията за последователността на продуктите.Понеже нямам електронна везна,брашното го премерих с чаши.Дали това е причината,за да не се получи...незнам...Помагайте с изпитани рецепти,защото съм на път да се откажа да правя домашен хляб
| |
Тема
|
Re: Отново за фурничките за хляб
[re: ^seashell^]
|
|
Автор |
maestra (непознат
) |
Публикувано | 25.03.09 19:22 |
|
Не бързай да се отказваш.Хлябът става чудесен,бухнал и много вкусен.Моята фурничка е по-обикновена и по-евтина,от немски магазин за 80лв.Имам обикновена домакинска везна,но брашното и водата ги слагам с мерителната чашка,която е към всяка машина.На едно малко хлебче слагам 2чл захар,1чл сол,2сл олио или зехтин,180мл вода и около 550мл брашно.Това е 1 пълна чашка и още една около 250мл.Но това не са грамове.Отговарят горе-долу на320гр.А дозата за голям хляб е двойна.Забравих маята-1 1/2чл за малко хлебче.Можеш да сложиш и ядки-каквито искаш.Можеш да направиш най -различни видове хляб,но не ги прави на бързата програма.Ще свикнеш да ги правиш-лесно е бързо и няма консерванти
| |
Тема
|
[re: maestra]
|
|
Автор |
MoPcKu (известен) |
Публикувано | 25.03.09 22:46 |
|
така е първите опити не винаги са успешни аз направих поне 4-5 хляба докато намеря точните пропорции не се отказвай!
| |
|
Ако питаш мен-Тази ненужна машина на боклука, каквото направих с моята преди години, която ми беше подарък.
Аз се чудя кой яде хляб?
Това не е здравослвмо.
От 9 години ям хляб един път в месеца или по рядко и се чувствам много много добре.
Редактирано от lospepina на 26.03.09 04:49.
| |
Тема
|
[re: lospepina]
|
|
Автор |
MoPcKu (известен) |
Публикувано | 26.03.09 21:50 |
|
така е всеки си има мнение!
| |
|
И аз съм тъй: чудя се как някои могат да се употребяват анално, ама как да ти кажа... хората си живеят живота и моята чуденка им е през...бъркалките и фурничките. Тъй че не се чуди.
А хлябът става ЖЕСТОК, лично аз смятам да си взема и една за на село. макар, че ще я ползвам не повече от 50 пъти годишно. НИЩО не може да се сравни с аромата на пресния хляб.
Редактирано от Kиpo на 28.03.09 23:47.
| |
Тема
|
[re: maestra]
|
|
Автор |
^seashell^ (непознат) |
Публикувано | 27.03.09 15:19 |
|
Благодаря за рецептата..само да попитам твоята мерителна чаша 250 мл ли е или 300?
| |
|
Като чета написаното, явно чашката е 250 мл.
И не се отказвай, резултатът определено си струва усилията :)
| |
Тема
|
[re: ^seashell^]
|
|
Автор |
muzi4i (непознат
) |
Публикувано | 27.03.09 19:06 |
|
Мерителната чашка е 300мл.В момента печа хляб и цялата къща ухае.Не е вярно че хлябът е вреден.Всичко трябва на организма когато е с мярка.Донякъде маята не е полезна,а има и хора алергични към глутена ,но това са частни случаи.
| |
Тема
|
Re: интелектуалка
[re: Kиpo]
|
|
Автор |
ket1234 (много добър чов) |
Публикувано | 27.03.09 19:10 |
|
Другарю Кире, Баш майсторе!
За аналната употреба.......думи нямам.
На дамата й беше дадено благоволение от другия модератор да се държи така, както тя намери за угодно и да не й пука.
Не виждам смисъл да се спори за неща, за които няма смисъл.
Един е решил, че ще пече хляб - да си пече и да си го консумира с кеф.
Друг е решил, че няма да ЯДЕ хляб - негова воля. Но да не дава акъл да си изхвърлим уредите.
Но по този груб, да не кажа брутален начин, да се говори в тема за ХЛЯБА за мен е недопустимо.
Е, ние в Бг госпожа Лоспепина, гньетеме, плюскаме, кльопаме, но и се наслаждаваме на сътвореното от ръчичките ни /в случая фурничката за хляб/. Най-малкото сме го направили с МЕРАК.
Наистина ароматът на току що изпечен хляб е несравним.
Дамата, която е задала въпрпоса да продължава с опитите си. Просто си заслужава. Ама наистина си заслужава.
И от мен съвет - на тази марка фурни АБСОЛЮТНО всички рецепти стават безпогрешно, но с мерителна везна.
Утре като слагам хлябът ще премеря с мерителната чаша колко е брашното и ще ти пиша. Моята е 300 мл. ако искаш ще меря до 250 мл-вото деление.
Пиши колко е голяма твоята мерителна чаша.
<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от ket1234 на 27.03.09 19:14.</EM></FONT></P><P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от ket1234 на 27.03.09 19:36.</EM></FONT></P>Редактирано от ket1234 на 27.03.09 19:36.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|