|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
- когато вариш телешки език или телешко /говеждо/ месо,
вместо глава лук нарязана на 4 сложи цяла глава лук със забити в нея
2-3 главички карамфил. Същото важи и за пуешко месо.
Пробвай!
| |
Тема
|
Бързо, лесно, вкусно - и опасно!
[re: rade6ki]
|
|
Автор |
impulce (пенлива) |
Публикувано | 20.03.09 14:44 |
|
Твоята рецепта е истинска бомбичка - хем холестерол, хем микровеле.
Но - пък - човек трябва да нарушава правилата някой път, благодарство и на теб!
| |
|
Пробвал съм, но ми е твърде силен и неспецифичен аромата, предпочитам вместо него да слагам бахар - няколко зърна, леко спукани.
Арабите си падат по смесите с участие на много карамфил, но те по начало обичат твърде пресилените подправки...
Като минавам покрай някое арабско заведение тип "дюнерджийница" от 20 метра преди него вече започва да ми се повдига от техните доста досадни аромати...
"Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост"...
| |
Тема
|
Re: Бързо, лесно, вкусно - и опасно!
[re: impulce]
|
|
Автор |
Sapiens (Ph.D.) |
Публикувано | 20.03.09 22:13 |
|
Само между другото...Микровелето е измислено в Щатите с определена практична цел в началото.
И тази цел е била...затопляне на бебешки храни...
Микровелето е възможно най-безвредният уред на света.
Останалото са "градски легенди", разпространявани от неграмотни хора.
"Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост"...
| |
Тема
|
Re: Бързо, лесно, вкусно - и опасно!
[re: Sapiens]
|
|
Автор |
martyr (мчк) |
Публикувано | 20.03.09 23:51 |
|
Exactly. До сега да сме се капичнали ако бяха верни всички глупости за MW фурните.
| |
Тема
|
Re: Бързо, лесно, вкусно - и опасно!
[re: martyr]
|
|
Автор |
Sapiens (Ph.D.) |
Публикувано | 21.03.09 00:12 |
|
Както и други подобни, тип "градски легенди", на които народът от векове им казва "бабини деветини"...
"Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост"...
| |
|
Аз също не обичам арабски и индийски подпраки
/макар, че последните ми се е налагало дълго време да търпя/.
Те са микс от сто неща, така, че на края резултата е
"всичко та нищо".
Но номера със забитите главички каранфил в лука не е арабски, а
е от френската кухня. По този начин аромата на каранфила не се налага
натрапчиво и не доминира.
| |
|
Ще пробвам на доверие. Винаги съм отворен към нови мнения и експерименти...
"Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост"...
| |
|
Първият и последен път когато готвих индийско - реакцията беше:
А...бе....стаааава. Нахранихме се ВСИЧКИ с шеги и закачки колко е вкусно и ароматно.
Пилето беше сготвено по желание на ВСИЧКИ по рецепта на колежка индийка и рецептата беше за четири души.
Вкъщи с дъщерята имаме двама мъже по два метра, но ние си ядохме с нея пилето още два дни. Ориза - чист басмати без подправки, се изяде още вечерта с "пилето".
Това беше!
На мен ми хареса, на щерката също, но вече решихме, че не си заслужава масрафа да се готви такава манджа и мЪжовете да се хранят, закачайки се с индийската кухня. И естествено с времето, което сме загубили в кухнята в мерака си да им се хареса.
Но най-важното беше, че след като опитаха не си бутнаха чиниите демонстративно. Ядоха Ориз до откат и се шегуваха.
Благодаря им, че поне уважиха усилията ни тази вечер.
| |
Тема
|
Re: Бързо, лесно, вкусно.
[re: Sapiens]
|
|
Автор |
bagoasa (вироглавка) |
Публикувано | 29.10.09 11:08 |
|
Ще разбутам старата тема, ама да не отварям нова...
Сега се ровя тука за пилешките дробчета - искам да ги готвя, но този горчив вкус много бързо ни отказва... По-скоро мен...
Та намерих варианти - да се посварят; не, в никакъв случай да не се варят...
Това, което търся като вкус е: меки, не сухи дробчета, без нагарчане!
И изпълнения със зеленчуци или по-смели - с млечни продукти... Обожавам пастетения им вкус, но след първите две хапки се отказвам...
Та, как да ги обработя според вас?
Благодаря!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|