|
Тема
|
Пълнени тиквички
|
|
Автор |
Antihristo (непознат
) |
Публикувано | 12.03.09 01:13 |
|
Съставки:
5 средни тиквички, 1/4 чаша ориз, 1 малка глава ситно нарязан кромид лук, 1 скилидка чесън-ситно нарязана
1/2 чаша ситно нарязан магданоз
1/4 чаша зехтин
1/2 чаша кротони
1 лимон
1 яйце
100 гр ситно нарязани гъби
100 гр. Сирене Чедар-настърган
Сол и черен пипер
Процедура:
Издълбайте тиквичките с лъжица. Нарежете на ситни парченца издълбаната вътрешност. Сварете ориза с вода, лук, чесън, сол, пипер и зехтин за около 15мин. Добавете нарязаните тиквички и варете още 5мин. Добавете кротоните, магданоза, сока от лимона, белтъка от яйцето, гъбите и сиренето. Загрейте фурната до 200 градуса. Напълнете цялата смес във издълбаните "черупки" на тиквичките. Подредете ги в тава и поръсете остатъка от микса по дъното. Покрийте с фолио и печете около 40 минути.
martyr: Последно предупреждение. Нарушаваш правилата с пускане на комерсиални сайтове в постингите ти.Редактирано от martyr на 22.03.09 13:04.
| |
|
тук преди да се сложи фолиото не се ли добави вода няма да може да сдъвчете ориза...гаранция!
| |
|
Остава само да се уточни, че тиквичките са срязани по ширина, защото "средна" тиквичка много трудно ще се издълбае, ако не е срязана по ширина, а само по дължина, т.е., да стане като чашка.
А Морският вероятно не е прочел, че оризът предварително се вари, включително и с тиквичките...
"Неназованите неща не променят смисъла си..."
| |
|
боже, баба ми ше се обърне в гроба, ку го прочете тва кощуство
Редактирано от earl на 21.03.09 18:56.
| |
|
|
|
|