|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Фюжън-рецепта за любителите на червено цвекло
[re: MoPcKu]
|
|
Автор |
Sapiens (той, същият...) |
Публикувано | 03.03.09 21:55 |
|
"Странният" леко землист аромат го имат всички видове цвекла, а също и спаначените коренчета. Особено варени, защото тогава се подчертава точно този нюанс.
Някои хора обичат точно този, леко перверзен от гастрономска гледна точка, аромат.
В крайна сметка, вече милиони хора обичат синьо сирене, макар че много повече от тях изпитват отчетливо отвращение.
Въпрос на разкрепостеност на психиката и наличие или отсъствие на конформизъм.
Аз съм изключително перверзен гастроном и невероятно любопитен и любознателен по отношение на вкусовите усещания, но въпреки това, признавам си, прехваленият и безумно скъп бял трюфел ми мирише откровено на току-що излязал от пресата гумен цървул...
Колкото до червеното цвекло, и друг път сме писали надълго и нашироко по темата и винаги се стига до факта, че суровото червено цвекло е по-вкусно, но изключително трудно за храносмилане, затова хората с по-деликатни стомаси определено имат оплаквания.
Вареното, естествено, е доста по-поносимо.
"Неназованите неща не променят смисъла си..."
| |
Тема
|
Re: Фюжън-рецепта за любителите на червено цвекло
[re: Sapiens]
|
|
Автор |
MoPcKu (известен) |
Публикувано | 03.03.09 23:26 |
|
Знам това, което написа по-горе е точно така, но за сметка на това майка ми има еднакво мнение с теб не само по говенето и обработването на цвеклото, но и по вкусови качества рецептата ти и е като благодат, за което и ти благодари!
| |
Тема
|
Re: Фюжън-рецепта за любителите на червено цвекло
[re: Sapiens]
|
|
Автор |
ПOЛУидиoтчeтo (тиква, бе) |
Публикувано | 04.03.09 18:55 |
|
Може ли да ми станеш татко? Аз много ще слушкам и още повече ще папкам.
А тази рецепта ще я превърна в салата. Не мога да си играя толкова, а обожавам червено цвекло.
Колко е хубаво да не правиш нищо, а след това да си починеш.
| |
Тема
|
Re: Фюжън-рецепта за любителите на червено цвекло
[re: MoPcKu]
|
|
Автор |
Sapiens (той, същият...) |
Публикувано | 06.03.09 16:06 |
|
Поздрави майка си и ти.
А двете заедно приемете поздрави за осми март, че не се знае дали ще бъда пред компютъра на осми...
"Неназованите неща не променят смисъла си..."
| |
Тема
|
Re: Фюжън-рецепта за любителите на червено цвекло
[re: ПOЛУидиoтчeтo]
|
|
Автор |
Sapiens (той, същият...) |
Публикувано | 06.03.09 16:07 |
|
Всичко може...
Ама ще папкаш, че при мене злояди деца не виреят...
"Неназованите неща не променят смисъла си..."
| |
|
Аз я правя само от цвекло, обаче си играя със заливката - счукани орехи, счукан чесън, босилек, сол, олио и лимон. Разбира се търпи вариации.
| |
Тема
|
Re: Фюжън-рецепта за любителите на червено цвекло
[re: Sapiens]
|
|
Автор |
Kaлoмaин (асобу) |
Публикувано | 06.03.09 16:27 |
|
Много интересно. Звучи вкусно. Ами дали няма да стане добре и ако пъхнем цяло сварено яйце в измазаната дупка на цвеклото? Да се покрие пак с капачето и да се оваля в нещо.
Редактирано от Kaлoмaин на 06.03.09 16:29.
| |
Тема
|
Re: Фюжън-рецепта за любителите на червено цвекло
[re: Kaлoмaин]
|
|
Автор |
Sapiens (той, същият...) |
Публикувано | 06.03.09 23:23 |
|
Струва ми се, че няма да е по-вкусно с белтъка вътре, защото твърдосвареният белтък си е жилавичък, а жълтъчната смес е мекичка и вкусничка...
Но нищо не пречи да опиташ...
"Неназованите неща не променят смисъла си..."
| |
Тема
|
Re: Фюжън-рецепта за любителите на червено цвекло
[re: Sapiens]
|
|
Автор |
ket1234 (много добър чов) |
Публикувано | 09.03.09 21:17 |
|
Извинете за въпроса - кетъринг правите ли?
Обожавам червено цвекло /то аз какво ли не обожавам/, но по този начин .....мммммм, пък и синьо сиренце, и стрити жълтъци.
Не, не, не, ти си ужасен! Не може по този начин да издевателстваш на четящите тук.
| |
Тема
|
Re: Фюжън-рецепта за любителите на червено цвекло
[re: ket1234]
|
|
Автор |
Sapiens (той, същият...) |
Публикувано | 09.03.09 21:33 |
|
Ами-и-и, не сме мислили за кетъринг, но за близки и познати любители на вкусничкото може и да се позамислим по-дълбоко...
Е, някои хора пък не го харесаха и им се струва по-интересно да се сложи цяло яйце в цвеклото...
"Неназованите неща не променят смисъла си..."
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|