|
|
|
Тема
|
Кашкавалки с чубрица
|
|
| Автор |
Mим (Aquarius) |
| Публикувано | 16.02.09 16:20 |
|
|
Завчера ме изкуши друга тестена вкусотия, този път солена:
Ето и рецептата:
Няколко съвета от мен, ако решите да ги приготвите:
1. Спокойно захарта може да се намали на 1 с.л. или дори 1 ч.л. Не може да се каже, че тестото беше сладко, но съвсееем леееекичко сладнеше. Или може би солта му беше малко - все пак зависи от вкуса ви. Мая сложих едно кубче от 42 г.
2. Разделете тестото на поне 2 части, преди да го разточите, защото иначе се получава едно доста дълго и дебело руло (аз го усуках и раздърпах на дължина) и съответно отделните кашкавалки после стават доста големи.
3. Спокойно може да се сложи и повече кашкавал. Аз настъргах 200 г, но поне за моя вкус ще бъде по-добре с повече. Чубрицата също може да се увеличи.
Кашаквалките станаха чудесни - страшно пухкави и изключително ароматни от чесъна в тестото и чубрицата. Само ми се струва, че тестото ми трябваше да е малко по-твърдо, защото след втасването и изпичането отделните "навивки" почти не личаха, бяха се слели. А на снимката в Гответе с мен си личат отчетливо...
Ако видиш човек без усмивка, подари му своята!
| |
|
Тема
|
Re: Кашкавалки с чубрица
[re: Mим]
|
|
| Автор |
MoPcKu (известен) |
| Публикувано | 16.02.09 16:42 |
|
|
Интересно изглежда, даже малко ми наподобяват в "Билла" правят подобни и с кашкавал и със сирене, че и с кайма, но там са подобни на хлебчетата им и имат огоре само плънка...
Тези ще ги тествам тия дни да видя при мен как ще станат.
| |
|
Тема
|
Re: Кашкавалки с чубрица
[re: Mим]
|
|
| Автор |
engel2 () |
| Публикувано | 16.02.09 16:48 |
|
|
МИМ, изглеждат направо жестоки. Може би само че евентуално ще трябва да намаля количеството на чубрицата. Самата рецепта в gotvetesmen е издържана, но пък и твоите снимки не са от "лоши родители" Хубави си ги направила!!!
| |
|
Тема
|
Re: Кашкавалки с чубрица
[re: engel2]
|
|
| Автор |
Mим (Aquarius) |
| Публикувано | 16.02.09 17:37 |
|
|
Благодаря!
А чубрицата според мен съвсем не е много за това количество тесто, кашкавалките миришат повече на чесън, отколкото на чубрица. Даже аз ще сложа повече следващия път! Но все пак ти си знаеш най-добре! Може да не обичате чубрица... Вариант е да я замениш с друга предпочитана от вас подправка.
Ако видиш човек без усмивка, подари му своята!
| |
|
Тема
|
Re: Кашкавалки с чубрица
[re: Mим]
|
|
| Автор |
Stefanie (непозната) |
| Публикувано | 16.02.09 20:14 |
|
|
Ох, Мим, пак ме изкушаваш.... Хубаво се бях зарекла да не надзъртам тук, но пак си взех беля на главата. Идващата неделя ще трябва да правя и кашкавалки
Само един въпрос - чесънът на прах ли е или натурален?
| |
|
Тема
|
Re: Кашкавалки с чубрица
[re: Stefanie]
|
|
| Автор |
ket1234 (много добър чов) |
| Публикувано | 16.02.09 20:32 |
|
|
Аз правя три кори и между тях слагам кашкавал. След това се режат на ленти, които връзвам на възел и се получават красиви питчици.
Като се изпекат хем корите се разлистват леко, хем са като козуначени на конци.
Това за връзването на възел го видях при Влади, но с обикновено тесто за питка. Просто правеше фитилчета и ги връзваше.
| |
|
Тема
|
Re: Кашкавалки с чубрица
[re: Stefanie]
|
|
| Автор |
Mим (Aquarius) |
| Публикувано | 16.02.09 21:33 |
|
|
Ох, Мим, пак ме изкушаваш... Това беше целта!
Чесънът е натурален, аз сложих 2 пресовани скилидки. Въпреки че не обичам миризмата на печен чесън (например в ястия от тиквички и др. под.), в тези кашкавалки ми миришеше много приятно.
Ако видиш човек без усмивка, подари му своята!
| |
|
Тема
|
Re: Кашкавалки с чубрица
[re: ket1234]
|
|
| Автор |
Mим (Aquarius) |
| Публикувано | 16.02.09 21:37 |
|
|
Ако сега пък кажеш от какво тесто ги правиш тия 3 кори... И с какви размери (т.е. колко дълги и дебели ти стават лентичките)...
А кашкавалките също станаха на конци.
Ако видиш човек без усмивка, подари му своята!
| |
|
|
|
|