|
Тема
|
какво да сготвя с арпаджик?
|
|
Автор |
чepивaмп (добре позната) |
Публикувано | 24.01.09 16:48 |
|
| |
Тема
|
Re: какво да сготвя с арпаджик?
[re: чepивaмп]
|
|
Автор |
KAKAMARA (непознат
) |
Публикувано | 24.01.09 18:06 |
|
Попска яхния , много ясно
http://bgkulinar.net/recepti.php?id=529
Редактирано от KAKAMARA на 24.01.09 18:11.
| |
Тема
|
Re: какво да сготвя с арпаджик?
[re: KAKAMARA]
|
|
Автор |
чepивaмп (добре позната) |
Публикувано | 24.01.09 21:56 |
|
попската яхния е ясна. друга, алтернативна рецепта няма ли?
| |
Тема
|
Re: какво да сготвя с арпаджик?
[re: чepивaмп]
|
|
Автор |
ket1234 (много добър чов) |
Публикувано | 25.01.09 19:11 |
|
Може задушени с масло като гарнитура за нещо, което носи лук.
Стават едни такива лъскави и леко карамелизирани - ммммм.......
За едно гости трябваше да ги задуша с вино и масло за гарнитура на телешко, но се оказа, че бялото вино е изпито......Без да искам, бе слънце...!
Беше след Нова година и имаше недоизпито шампанско / а бе шампанизирано вино Искра/. Сложих го него и станаха перфектни лукчетата.
| |
Тема
|
Re: какво да сготвя с арпаджик?
[re: чepивaмп]
|
|
Автор |
Фиш (SandsInMyShoes) |
Публикувано | 25.01.09 21:04 |
|
Заешко или свински сърца.
| |
Тема
|
Re: какво да сготвя с арпаджик?
[re: чepивaмп]
|
|
Автор |
Meй () |
Публикувано | 26.01.09 00:02 |
|
Например с пилешко.Загряваш в тенджерка мазнина.Бързо запържваш пилешкото,филе или бутчета.Ако си го мариновала предварително още по – добре.А може бутчетата да ги оваляш с брашно и куркума/става лесно в плик/.После слагаш арпажичетата,ама поне половин кило белени.Запържваш ги бързо,но намаляваш огъня.Следва червен пипер/може и без него/,канела,кориандър,бахар,черен пипер,дафинов лист и червено вино,белени червени домати от консерва,нарязани,белени скилидки чесън.Наливаш вода да покрие и на слаб огън от завирането половин час.Трябва да стане.
Или пък.В глинено гърне на дъното размиваш брашно,сол и червен пипер с червено вино.после корени целина,магданоз,пащърнак и моркови на ситно,домати белени,скилидки чесън,апаржичетата,парчета свинско или телешко,джоланчета.Объкваш,стоят около час.Доливаш с вода,може и малко мазнина.Капака и замазваш с вода и брашно.във фурната на слаб огън от вечерта до сутринта.Ако не ти се маже,може да сложиш алуминиево фолио и добре да го огънеш и притиснеш около гърлото.Надупчваш на няколко места и слагаш капака.
Обаче нямам опит с арпаджик,ама ще стане вкусно,да знаеш.Все пак това са малки лукчета,с пилешко най вървят.А може да направиш нещо като телешко варено с малки белени цели лукчета или лучена супа.Може да ги запържиш с пилешко цели , бяло вино да поврат и да ги полееш със сметана или бешамел,гарнираш с броколи или да запечеш с кашкавал.
Импровизирай.Няма какво да сбъркаш.
| |
|
|
|
|