Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:36 17.06.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема Хляб с маслининови  
Автор Meй ()
Публикувано03.01.09 15:26



Хляб /питка/ с маслини

2 чаени чаши пълни бяло брашно
2 супени лъжици бакпулвер /2 пакетчета /
1 супена лъжица захар
щипка сол
1 – 2 супени лъжици нарязан пресен джоджен по избор / може сух 1-2 ч.л./
2 яйца леко разбити
2 кафеени чашки пълни прясно мляко
половин чаена чаша зехтин
1 чаена чаша черни маслини,почистени от костилките и нарязани

Загряваме фурната до 180 С.Пресяваме брашното с бакпулвера, захарта, солта и джоджена.Оформяме кладенче в средата и сипваме яйцата,млякото и зехтина.Замесваме меко тесто.Прибавяме маслините.
Разстиламе тестото в намаслена тава с диаметър 21 см./ замазваме и оформяме със студена вода на ръка/.Печем 1 час и 10 -20 мин.Надупчваме с клечка за зъби и ако по нея не полепне тесто,значи хлябът е изпечен.Оставяме да поизстине в тавата и след това го изваждаме.

Това е рецептата буквално,в скобите е добавено от мен.
Изстинал става и за сандвичи.Много върви с хайвер.





Тема Re: Хляб с маслини [re: Meй]  
Автор sandrus (приятел)
Публикувано03.01.09 16:12



Личи си кой

е бил в Кипър или Гърция
С този джоджен.....не е много хубаво а ма опитайте



Тема Re: Хляб с маслининови [re: Meй]  
Автор rep4o (непознат )
Публикувано03.01.09 19:03



Рецептата е средиземноморска и подходащата подправка е риган. А, ако е грьцки - супер!



Тема Re: Хляб с маслининови [re: Meй]  
Автор hahah (новак)
Публикувано03.01.09 23:34



Аз го правя с мая като истински хляб, но слагам и малко сирене. Никакви подправси не слагам, за да се чувства по-добре аромата на маслините. Правя малки хлебчета /топчета.
Рецептата беше с орехи и маслини и пишеше, че е френска.

А друг път си правя хляб само с подправки, например джоджен и отгоре поръсени със сусам, мак, ким...Въобще, вариянти всякакви



Тема Re: Хляб с маслининови [re: sandrus]  
Автор Meй ()
Публикувано04.01.09 22:14



Всъщност те дойдоха

и Германия,Испания и Русия
Джодженът,като ефект,е перфектният баланс на маслините
и зехтина,а освен това ми допада



Тема Re: Хляб с маслининови [re: rep4o]  
Автор Meй ()
Публикувано04.01.09 22:17



Риганът е идея.





Тема Re: Хляб с маслининови [re: hahah]  
Автор Meй ()
Публикувано04.01.09 22:25



Виждам,че имаш ценен опит.Имам и аз едни експериментални планове за пълнозърнесто брашно и малки правоъгълни формички,обаче,по обясними причини,възнамерявам да изключа тестените изделия за известно време





Тема Re: Хляб с маслининови [re: hahah]  
Автор Kaлoмaин (асобу)
Публикувано05.01.09 16:29



И аз го правя с мая. Но не слагам сирене, а орехови ядки и тиквени семки. Ако има и чесън на прах.




*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.