Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:19 28.06.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема help калмари  
Автор razlichna_ (новак)
Публикувано11.10.08 12:09



Някой може ли да ми помогне, имам 1 кг. охладени калмари, как да ги почистя (дали има нужда) и евентуално да ги приготвя?





Тема Re: help калмаринови [re: razlichna_]  
Автор Dolce De Leche (Delicious)
Публикувано11.10.08 23:08



Не ми се е налагало да почиствам каламари повече от сплакване с вода.
Любимата ми рецепта е да ги сваря и да ги смеся със сос. Сосът е майонеза, малко обезмаслено кисело мляко, кисели краставички, натрошена бучка сирене, черен пипер, лимонов сок и сол на вкус.
Панирани и изпържени са вкусни, но са по-тежки за стомаха.





Тема Re: help калмаринови [re: razlichna_]  
Автор mirror_ (mirror image)
Публикувано12.10.08 00:41



За да ги приготвиш, по какъвто и да е начин, калмарите първо леко се сваряват, но не преваряват, защото иначе стават жилави. При варенето горното покритие става по-тъмно. То се отмива лесно с течаща вода. После изваждаш вътрешността, която всъщност е една корда.

Аз лично харесвам калмарите най-много панирани. Режа тубите на калмарите на кръгове от около 5мм. После в брашно и паста за паниране от яйца, брашно, бира, малко сол и черен пипер.

Carpe diem! Volente deo!



Тема Re: help калмаринови [re: mirror_]  
Автор MoPcKu (известен)
Публикувано13.10.08 22:45



брашното задължително да е царевично!





Тема Re: help калмаринови [re: MoPcKu]  
Автор mirror_ (mirror image)
Публикувано15.10.08 01:04



Абе не е чак задължително, ама задължително ще опитам



Carpe diem! Volente deo!



Тема Re: help калмаринови [re: razlichna_]  
Автор mallenna (непознат )
Публикувано06.11.08 14:47



привет,
аз ги правя на салата с зелен лук-става божествена:)ето как:
подготовка на калмарите:
в средно голяма тенджера слагаш около 300-400 гр вода и една шепа сол,на силен огън разбъркваш докато се разтвори солта и добавяш малко риган,малко копър,повече девесил,3-4 накълцани скилидки чесън,половин нарязан лимон, малко зехтин и малко тъмен соев сос, като заври бульона добавяш 300 гр бира, когато заври отново слагаш калмарите както са си цели, важно!!!- когато бульона заври отново/след 4-5 минути/ - сваляй от огъня,ако ги превариш калмарите ще станат "гумени"
остави ги да се поохладят както са си в бульона, така ще поемат аромата му!
когато са охладени достатъчно, че да можеш да ги държиш ,режеш "чушката" на две-по дължина и трябва да извадиш от вътре хрущяла,някои го наричат "палец", после донарязваш калмара на малки ивици
бульона - хвърляш
салата:
обелваш кората на един лимон и го нарязваш на малки парченца
нарязваш на ситно една връзка копър/за бульона ползвай дръжките/
нарязваш като за салата една връзка пресен зелен лук
смесваш ги с нарязаните калмари
добавяш зехтин,лимонов сок и сол на вкус
поднеси с един разрязан на четири лимон и маслинка:)
аз консумирам с бяло вино





Тема Re: help калмаринови [re: mallenna]  
Автор Гинec (G.G.Q.)
Публикувано07.11.08 19:36



Ами...ако са замразени става ли тази рецепта?




*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.