|
Тема
|
Бухти
|
|
Автор |
Kиpo (homo pro se) |
Публикувано | 17.09.08 09:36 |
|
не знам, дали си имат друго име, но аз ги знам така. Баба ми , лека и пръст, ги правеше с обикновен яйчено-брашнена смес и кисело мляко до характерната полутечна консистенция, след което ги сипваше с малко по-голяма лъжица в нагорещена мазнина. Интересното е, че като ученик съм правил нееднократно въпросните бухти, леко прилични на казанлъшки понички(с известни уговорки), но съм позабравил технологията. Някой да се досеща и да ми я опресни, дори с опасност за отклонение от оригинала?
| |
|
2 яйца, половин кофичка кисело мляко, брашно колкото поеме, половин лъжичка сода - може погасена с оцет.
Ако добавиш една лъжица захар и го направиш по-гъсто и го разточиш, нарежеш с нож или чаша и пак пържиш в маслена баня стават кухи бухти.
| |
Тема
|
не ща кухи
[re: Kaлoмaин]
|
|
Автор |
Kиpo (homo pro se) |
Публикувано | 18.09.08 10:45 |
|
искам с ония характерни рехави кухинки и д ане са мазни
| |
|
Е , няма начин да не са мазни .
1 кофичка кисело мляко , 2 яйца , половин чаена лъжичка сода , брашно - колкото поеме ,1 чаена лъжичка захар . Содата се "угася" в млякото , прибавяш разбитите яйца и захарта . Към тях - брашното . Тестото да е малко по-гъсто от боза . Следва пъженето . В нагорешено олио загребваш с лъжица и пускаш . Стават на страхотни дупчици . Аз понеже не обичам пудра захар ги заливам със захарен сироп .
Welcome to the real world
| |
Тема
|
Re: не ща кухи
[re: Kиpo]
|
|
Автор |
Kaлoмaин (сурикат) |
Публикувано | 18.09.08 11:37 |
|
Е, като оставиш тестото по-рядко - като за кекс - стават такива. Може и малко захар да добавиш. Въртят се почти сами в олиото - само като ги подбутнеш, и почти не попиват мазнината.
| |
|
туй си го спомням ясно)
| |
Тема
|
eй,от мойта баба
[re: Kиpo]
|
|
Автор |
Meй () |
Публикувано | 18.09.08 20:03 |
|
В съд /паница/ слагаме две супени лъжици кисело мляко,разбъркваме го и прибавяме половин кафяна лъжичка сода бикарбонат.След като разбъркаме прибавяме две яйца.Разбъркваме да стане гладко.Към сместа прибавяме две чаени лъжички захар и една щипка сол.Разбъркваме.Прибавяме брашно,толкова,че да се получи не много гъста кашица,като бъркаме.След това в дълбок съд опържваме.Олиото трябва да се загрее и с лъжица вземаме от сместа и пускаме от въздуха в олиото.Поднасяме бухтите топли и поръсени с пудра захар.
| |
Тема
|
Re: и от мойта баба
[re: Meй]
|
|
Автор |
ket1234 (много добър чов) |
Публикувано | 19.09.08 03:12 |
|
Това е рецепта от тетрадката, която моята баба ми подари като се задомих! Рецептата е многократно ползвана и няма пробив. Цитирам дословно.
1/2 бурканче кисело мляко
3 яйца
малко водичка
солчица
1 равна лъжичка сода
брашно за възгъстичко тесто - малко по-гъсто от палачинковото
Престоява около половин час
Пържим в много сгорещино олио.
Няма пробив!
| |
|
|