Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:02 06.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема Бухтинови  
Автор KиpoАдминистратор (homo pro se)
Публикувано17.09.08 09:36



не знам, дали си имат друго име, но аз ги знам така. Баба ми , лека и пръст, ги правеше с обикновен яйчено-брашнена смес и кисело мляко до характерната полутечна консистенция, след което ги сипваше с малко по-голяма лъжица в нагорещена мазнина. Интересното е, че като ученик съм правил нееднократно въпросните бухти, леко прилични на казанлъшки понички(с известни уговорки), но съм позабравил технологията. Някой да се досеща и да ми я опресни, дори с опасност за отклонение от оригинала?





Тема Re: Бухтинови [re: Kиpo]  
Автор Kaлoмaин (сурикат)
Публикувано17.09.08 14:34



2 яйца, половин кофичка кисело мляко, брашно колкото поеме, половин лъжичка сода - може погасена с оцет.

Ако добавиш една лъжица захар и го направиш по-гъсто и го разточиш, нарежеш с нож или чаша и пак пържиш в маслена баня стават кухи бухти.





Тема не ща кухинови [re: Kaлoмaин]  
Автор KиpoАдминистратор (homo pro se)
Публикувано18.09.08 10:45



искам с ония характерни рехави кухинки и д ане са мазни





Тема Re: не ща кухи [re: Kиpo]  
Автор cлънчorлeд (узрял)
Публикувано18.09.08 11:20



Е , няма начин да не са мазни .


1 кофичка кисело мляко , 2 яйца , половин чаена лъжичка сода , брашно - колкото поеме ,1 чаена лъжичка захар . Содата се "угася" в млякото , прибавяш разбитите яйца и захарта . Към тях - брашното . Тестото да е малко по-гъсто от боза . Следва пъженето . В нагорешено олио загребваш с лъжица и пускаш . Стават на страхотни дупчици . Аз понеже не обичам пудра захар ги заливам със захарен сироп .

Welcome to the real world

Тема Re: не ща кухинови [re: Kиpo]  
Автор Kaлoмaин (сурикат)
Публикувано18.09.08 11:37



Е, като оставиш тестото по-рядко - като за кекс - стават такива. Може и малко захар да добавиш. Въртят се почти сами в олиото - само като ги подбутнеш, и почти не попиват мазнината.





Тема да,нови [re: Kaлoмaин]  
Автор KиpoАдминистратор (homo pro se)
Публикувано18.09.08 12:46



туй си го спомням ясно)





Тема eй,от мойта бабанови [re: Kиpo]  
Автор Meй ()
Публикувано18.09.08 20:03



В съд /паница/ слагаме две супени лъжици кисело мляко,разбъркваме го и прибавяме половин кафяна лъжичка сода бикарбонат.След като разбъркаме прибавяме две яйца.Разбъркваме да стане гладко.Към сместа прибавяме две чаени лъжички захар и една щипка сол.Разбъркваме.Прибавяме брашно,толкова,че да се получи не много гъста кашица,като бъркаме.След това в дълбок съд опържваме.Олиото трябва да се загрее и с лъжица вземаме от сместа и пускаме от въздуха в олиото.Поднасяме бухтите топли и поръсени с пудра захар.





Тема Re: и от мойта бабанови [re: Meй]  
Автор ket1234 (много добър чов)
Публикувано19.09.08 03:12



Това е рецепта от тетрадката, която моята баба ми подари като се задомих! Рецептата е многократно ползвана и няма пробив. Цитирам дословно.
1/2 бурканче кисело мляко
3 яйца
малко водичка
солчица
1 равна лъжичка сода
брашно за възгъстичко тесто - малко по-гъсто от палачинковото
Престоява около половин час
Пържим в много сгорещино олио.
Няма пробив!




*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.