|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Магданозени кюфтенца?
|
|
Автор |
Дekcтъp (добър психопат) |
Публикувано | 04.09.08 08:50 |
|
Имаше ги в " Чипровци", ама откак се смени последния път собственика, (да го таковам!!) вее не ги предлагат.
А понеже са ми романтични, някой да даде рецепта?
| |
|
- на Гугъл има много рецепти за тях - тази ми хареса
| |
|
Става интересно,ако нарежеш и малко пресен кориандър.За киселото мляко-не го слагам,защото много разводнява конистенцията и "лапа"много брашно.Кромида-по добре е с пресен лук-1-2 връзки.
Безплатният секс развращава,платения-озлобява!
| |
|
Благодаря - изглежда интересно. Ще опитам.
| |
|
Вложих малко творчество - нарязах 2-3 гъбки, но не намерих пресен кориандър и пресен лук, а смлях зърна и нарязах кромид-лук. Кисело мляко не съм ползвала, но сиренето ми беше меко и трябваше да слагам повече брашно - повече от една чаена чаша брашно за тази рецепта - дали е нормално?
| |
|
сподели, за д асимам още малко материал за налаиз преди да опитам тия дни
| |
|
И на вкус, и на вид - бяха отлични, т.е. веднага свършиха
Следващият път ще опитам с по-твърдо сирене и с малко кисело мляко - може би ще е по-различен вкуса - да опитам и друг вариант, нали?
Можеш ли да ми дадеш някаква интересна идея за приготвяне на гъбки-печурки?
| |
|
Не е до сиренето,защото то няма как да "разводни"консистенцията.От двете яйца е.А за брашното-нормално е като количество,ако ги оформяш с ръце.Аз оставям сместа по-течна(малко по-гъсто от тесто за палачинка)и я сипвам с лъжица в тигана.Не стават кръгли,а плоски.И ако не ме мързи,правя пикантен доматен сос-само от настъргани пресни домати,сол,захар,дафинов лист,черен пипер и 2-3 пиперони(малки червени люти чушлета).
| |
|
И аз с лъжица я сипвах в олиото, но следващият път ще ги направя както теб и с такова сосче. Сместа беше по-гъста от тази за палачинки, по-скоро като картофено пюре, а сиренето - датско, тип фета, в кутия.
Да те попитам за тези пиперони - имам семенца - мога ли да си ги посадя директно в саксийка? В цветарските магазини има различни видове пиперони, но са без червени чушлета, а съм виждала и с жълто-червени.
| |
|
Не ти препоръчвам "Фета"-та,защото това не е точно сирене,а и има страшно много мазнина и се стапя и не се усеща.Колкото до пипероните-посади няколко семенца в една саксия,на топло и редовно поливани,а като поникнат пресаждаш в други саксии по едно растение.Демек си правиш "разсад".А иначе си купувам изсушени пиперони-има ги в "Пикадили" и не са скъпи.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|