Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:49 22.06.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Re: Пилешка пържола от бяло месонови [re: Sapiens]  
Автор !!Фakличka!! (огън)
Публикувано02.10.08 11:35



само да допълня-няма такова нещо като "пилешка пържола от бяло месо"...има пилешка пържола(бут) и пилешко филе



Не искам хората да са прекалено мили с мен,така си спестявам усилието да ги харесвам

Тема Re: Пилешка пържола от бяло месонови [re: ПOЛУидиoтчeтo]  
Автор Mишo Шaмapa (най-добрия)
Публикувано02.10.08 14:36



хубав въпрос



Тема Re: Пилешка пържола от бяло месонови [re: ПOЛУидиoтчeтo]  
Автор Sapiens (expert)
Публикувано02.10.08 23:56



Винаги е по-добре пълен...идиот, отколкото полу...
Затова аз се старая да съм пълен по възможност...
То, това "полу" винаги ме хвърля в съмнения и сложни размисли...
На темата - половин час се оказва малко - поне час е необходимо, за да се стегне месото. За половин час и при силен фризер пак не може да замръзне, а това е целта. Не да замръзне "на кокал", а да е хрупкаво и стегнато. Така може да се нареже на тънки филийки или да се обезкости правилно, или пък кашкавал и топено сирене да се нареже на много тънки пластинки, което в нормално състояние е почти невъзможно.

"Вселената е пълна с изненади, а разумът е най-голямата от тях..."

Тема Re: Пилешка пържола от бяло месонови [re: !!Фakличka!!]  
Автор Sapiens (expert)
Публикувано03.10.08 00:16



Така е, но не бъди толкова голям традиционалист...
Понятието "пържола" е добило такава популярност и гражданственост, че може да се прилага твърде свободно.
Ако се хванем за буквата, "пържола" идва от пържено, според тебе значи няма да бъде правилно да се пече...
Преди години тук имаше спорове и на темата "различни названия на разфасовките".
по-слабограмотните производители, дистрибутори или търговци си изобретяват разни названия, които могат да хвърлят в смут нежната ти принципна душа...
като например - пилешко бедро, долно бутче, горно бутче, кълка, цяло бутче и други подобни...А, щях да забравя и фамозния "фенер".
Така, че - има и пържола от бут, и пържола от бялото месо, а ако ти е кеф, можеш да си направиш и "пържола от крило", макар че ще бъде доста миниатюрничка пържолка, миличката...

"Вселената е пълна с изненади, а разумът е най-голямата от тях..."

Тема Re: Пилешка пържола от бяло месонови [re: Sapiens]  
Автор Бeзkoмпpoмиcнa ()
Публикувано03.10.08 10:54



Ми нямаме си араби и арабски магазинчета, а на пазара не продават подправки, но ще продължа с търсенето.
В Метро и Кауфланд да се надявам, че ще го има, но там ходя рядко, ... аз си знам защо.


А сминдухът си е сминдух - за шарената сол, ... нищо, че са били от едно семейство - все пак заместителя не е оригинал.



Тема Re: Пилешка пържола от бяло месонови [re: Sapiens]  
Автор !!Фakличka!! (огън)
Публикувано04.10.08 11:45



ами дай ако искаш на пържолата ти от филе да и викаме пепруда от филе


не го казах за да ми спретваш някаква лекция,просто това е правилното наименование,и разбира се всеки може да си го казва както иска

Не искам хората да са прекалено мили с мен,така си спестявам усилието да ги харесвам

Тема Re: Пилешка пържола от бяло месонови [re: Sapiens]  
Автор poshta (непознат )
Публикувано04.10.08 19:05



martyr: Спамът е забранен!

Редактирано от martyr на 05.10.08 23:37.



Тема Re: Пилешка пържола от бяло месонови [re: !!Фakличka!!]  
Автор Sapiens (expert)
Публикувано05.10.08 00:58




Кандисвам, бе джанъм!
Както искаш ще му викаме, само мир да има...
Може да му викаме и "онова, дето е до крилата" и "онова, дето е по краката".
Апропо, "пеперуда" викат и на свински котлет без кост или каре, което е срязано не съвсем до края и разчекнато като пеперуда, ама хайде да не се престараваме чак пък толкоз...
Важното е да се разбира за какво става дума.
То добре, че на крилото не са започнали да му викат някак си...
А, има и такова нещо - има "крилца без пика", което ще да рече "бутчето"на крилото.
Ама хич да не ти пука, няма да им насмогнеш на названията, бъди сигурна...

"Вселената е пълна с изненади, а разумът е най-голямата от тях..."

Тема Re: Пилешка пържола от бяло месонови [re: poshta]  
Автор Sapiens (expert)
Публикувано05.10.08 01:02




И какво по-точно интересно има в "това"?
Порядъчно тъпа тийнейджърска игричка, по-скоро за дебили...
Скоро излязох от тази възраст физически, макар че интелектуално още не съм.
Ама и за мене е тъповатичка.
Все пак, благодаря, че си ме удостоил с честта да ме поканиш.

"Вселената е пълна с изненади, а разумът е най-голямата от тях..."

Тема Re: Пилешка пържола от бяло месонови [re: Sapiens]  
Автор !!Фakличka!! (огън)
Публикувано05.10.08 11:39



е виж тва за котлета не го знаех

а иначе за крила без пика знами още неща знам ма си трайкам

Не искам хората да са прекалено мили с мен,така си спестявам усилието да ги харесвам


Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.