|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
само да допълня-няма такова нещо като "пилешка пържола от бяло месо"...има пилешка пържола(бут) и пилешко филе
Не искам хората да са прекалено мили с мен,така си спестявам усилието да ги харесвам
| |
|
хубав въпрос
| |
|
Винаги е по-добре пълен...идиот, отколкото полу...
Затова аз се старая да съм пълен по възможност...
То, това "полу" винаги ме хвърля в съмнения и сложни размисли...
На темата - половин час се оказва малко - поне час е необходимо, за да се стегне месото. За половин час и при силен фризер пак не може да замръзне, а това е целта. Не да замръзне "на кокал", а да е хрупкаво и стегнато. Така може да се нареже на тънки филийки или да се обезкости правилно, или пък кашкавал и топено сирене да се нареже на много тънки пластинки, което в нормално състояние е почти невъзможно.
"Вселената е пълна с изненади, а разумът е най-голямата от тях..."
| |
|
Така е, но не бъди толкова голям традиционалист...
Понятието "пържола" е добило такава популярност и гражданственост, че може да се прилага твърде свободно.
Ако се хванем за буквата, "пържола" идва от пържено, според тебе значи няма да бъде правилно да се пече...
Преди години тук имаше спорове и на темата "различни названия на разфасовките".
по-слабограмотните производители, дистрибутори или търговци си изобретяват разни названия, които могат да хвърлят в смут нежната ти принципна душа...
като например - пилешко бедро, долно бутче, горно бутче, кълка, цяло бутче и други подобни...А, щях да забравя и фамозния "фенер".
Така, че - има и пържола от бут, и пържола от бялото месо, а ако ти е кеф, можеш да си направиш и "пържола от крило", макар че ще бъде доста миниатюрничка пържолка, миличката...
"Вселената е пълна с изненади, а разумът е най-голямата от тях..."
| |
|
Ми нямаме си араби и арабски магазинчета, а на пазара не продават подправки, но ще продължа с търсенето.
В Метро и Кауфланд да се надявам, че ще го има, но там ходя рядко, ... аз си знам защо.
А сминдухът си е сминдух - за шарената сол, ... нищо, че са били от едно семейство - все пак заместителя не е оригинал.
| |
|
ами дай ако искаш на пържолата ти от филе да и викаме пепруда от филе
не го казах за да ми спретваш някаква лекция,просто това е правилното наименование,и разбира се всеки може да си го казва както иска
Не искам хората да са прекалено мили с мен,така си спестявам усилието да ги харесвам
| |
Тема
|
Re: Пилешка пържола от бяло месо
[re: Sapiens]
|
|
Автор |
poshta (непознат
) |
Публикувано | 04.10.08 19:05 |
|
martyr: Спамът е забранен!Редактирано от martyr на 05.10.08 23:37.
| |
|
Кандисвам, бе джанъм!
Както искаш ще му викаме, само мир да има...
Може да му викаме и "онова, дето е до крилата" и "онова, дето е по краката".
Апропо, "пеперуда" викат и на свински котлет без кост или каре, което е срязано не съвсем до края и разчекнато като пеперуда, ама хайде да не се престараваме чак пък толкоз...
Важното е да се разбира за какво става дума.
То добре, че на крилото не са започнали да му викат някак си...
А, има и такова нещо - има "крилца без пика", което ще да рече "бутчето"на крилото.
Ама хич да не ти пука, няма да им насмогнеш на названията, бъди сигурна...
"Вселената е пълна с изненади, а разумът е най-голямата от тях..."
| |
Тема
|
Re: Пилешка пържола от бяло месо
[re: poshta]
|
|
Автор |
Sapiens (expert) |
Публикувано | 05.10.08 01:02 |
|
И какво по-точно интересно има в "това"?
Порядъчно тъпа тийнейджърска игричка, по-скоро за дебили...
Скоро излязох от тази възраст физически, макар че интелектуално още не съм.
Ама и за мене е тъповатичка.
Все пак, благодаря, че си ме удостоил с честта да ме поканиш.
"Вселената е пълна с изненади, а разумът е най-голямата от тях..."
| |
|
е виж тва за котлета не го знаеха иначе за крила без пика знами още неща знам ма си трайкам
Не искам хората да са прекалено мили с мен,така си спестявам усилието да ги харесвам
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|