Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:25 03.06.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема Торта с котешки езичета и заквасена сметананови  
Автор милeйди (вампиреССа)
Публикувано26.08.08 13:53



Продукти:

500гр заквасена сметана
3 пактчета котешки езичета
125 гр масло
4 яйца
1 ч.ч. пудра захар
1 с.л. какао
1/2 ч.ч. подсладена вода + малко ром или коняк
2 ванилии

Правят се 3 вида крем:

1. Бял:

1/2 ч.ч. пудра захар с 4 разбити на твърд сняг белтъци.

2. Какаов

1/2 ч.ч. пудра захар + 125гр масло + какаото + 4-те жълтъка

3. Сметанов

Просто разбивате сметаната

Белият крем се разделя на две. Към едната му половина се прибавя целият какаов крем. Другата половина бял крем се омесва с разбитата сметана.

Котешките езичета се топват за секунди във водата с рома и ванилията. Редят се два плътни реда на дъното и един ред отстрани, изправени едно до друго. Слага се тъмният крем. Пак се редят котешки езичета върху крема и после се слага сметановия крем.
В хладилника да се стегне и това е.

..Fei

Тема Торта с котешки езичета 2ри вариант [re: милeйди]  
Автор милeйди (вампиреССа)
Публикувано26.08.08 14:01



3-4 пак. котешко езиче
1 литър прясно мляко
3 яйца (отделят се белтъци от жълтъци)
1 ч.ч. захар
5 с.л. брашно
1/2 пак. масло ( от 125 гр. тоест около 60 гр.)

1.Правим си добре познатия крем с прясното мляко и яйцата: от прясното мляко отделяме 1 чаша, в която разбиваме жълтъците и брашното. Останалото мляко със захарта слагаме на котлона, докато се стопи захарта и после при непрекъснато бъркаме добавяме яйчената смес и бъркаме докато се сгъсти.
2. В съда, в който ще правим тортата, нарязваме на парченца маслото.
3. В друг съд карамелизираме 5 с.лъж. захар и изсипваме карамела върху маслото.
4. Наливаме една чаша вода, в съда от карамела и оставяме на изключен котлон до разтваряне на останалия по стените карамел.
5. В тавата, изсипваме малко крем върху маслото и карамела, после редим пласт котешки езичета, отново крем и котешки езичета и завършваме с крем.
6. Белтъците разбиваме с 6 суп.лъж. захар на сняг и ги изсипваме върху тортата.
7. Печем в слаба до умерена фурна до порозовяване на белтъците.
8. Така изпечения сладкиш се залива със сиропа от карамела и се оставя да поеме сиропа (около 2 часа, ако можете да изтраете толкова )

..Fei


*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.