|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
Досадни манджи
|
|
Автор |
джoбчe (пълно е) |
Публикувано | 10.06.08 15:58 |
|
Иска ми се да питам запалените по кулинарията имат ли си манджи, които биха нарекли досадни?Кои са критериите, по които бихте ги определили така?
при мен - зеле и тестени изделия.
Защо?
мразя:
- да режа зеле
и да
- бъркам с ръце тесто ...
първото много се пръска и прави боклук, второто - лепне по ръцете и ме нервира...
| |
Тема
|
Re: Досадни манджи
[re: джoбчe]
|
|
Автор |
3aeka (пухкав) |
Публикувано | 10.06.08 17:55 |
|
Нямам досадни манджи. Имам такива които не обичам да ям , но досадни - не .
| |
Тема
|
Re: Досадни манджи
[re: джoбчe]
|
|
Автор |
Sapiens (master Merlin) |
Публикувано | 10.06.08 18:38 |
|
"Когато те мързи, всяко нещо е досадно".
Ако не го бях казал аз, щеше да го каже Мечо Пух.
А когато правиш нещо с любов и интерес, винаги е приятно, повярвай ми.
"Вселената е пълна с изненади, а разумът е най-голямата от тях..."
| |
|
И за мен няма "досадни манджи".Мразя само след като съм готвила да воня на различните ухания след готвенето!
| |
Тема
|
Re: Досадни манджи
[re: джoбчe]
|
|
Автор |
Karinka (членка) |
Публикувано | 10.06.08 22:27 |
|
зелето го режи в една голяма тава :-) така се спестява голяма част от пръскането и "боклука"
| |
Тема
|
Re: Досадни манджи
[re: 3aeka]
|
|
Автор |
джoбчe (пълно е) |
Публикувано | 10.06.08 22:47 |
|
Аз пък нямам такива, които да не обичам - дори свинска пачА с чесън не отказвам; шкембе чорба не ми е любима, но също ям...
Честно, не вярвам, че нямате "досадна манджа"...
| |
Тема
|
Re: Досадни манджи
[re: джoбчe]
|
|
Автор |
Sapiens (master Merlin) |
Публикувано | 10.06.08 22:54 |
|
Малко нещо бъркаш понятията - едно е да имаш "досадни" за готвене манджи, а съвсем друго е дали са ти вкусни или не.
Мисля, че при тебе нещата не са много диференцирани - може да не понасяш пача, но пък да я готвиш вълшебно, примерно.
На мене колкото е по-сложна и "завъртяна" една манджа, толкова повече удоволствие ми доставя.
Основният проблем е (мисля, че при всички е така), че като готвя, след това не ми е чак толкова вкусно да си го ям, защото липсва елементът "изненада".
"Вселената е пълна с изненади, а разумът е най-голямата от тях..."
| |
Тема
|
Re: Досадни манджи
[re: джoбчe]
|
|
Автор |
Sapiens (master Merlin) |
Публикувано | 10.06.08 22:57 |
|
Купи си "Бьорнер" и режи зелето с него - много по-бързо, лесно и не пръска, стига да му хванеш цаката.
Купи си миксер с купа или кухненски комбайн и си прави тестото с него.
Изобщо, за да ти е лесен животът, ползвай удобствата на техниката.
"Вселената е пълна с изненади, а разумът е най-голямата от тях..."
| |
Тема
|
Re: Досадни манджи
[re: Karinka]
|
|
Автор |
джoбчe (пълно е) |
Публикувано | 10.06.08 22:59 |
|
Точно в тава /най-голямата вкъщи/ го режа и като напук лепне по ножа, по масата, по пода...Само като си помисля, че зеленцето трябва да бъде нарязано, за да стане вкусно приготвено и ми се скапва желанието да се захващам с него. С мекичките/бухтите е същото - обичам ги, но мразя да ги приготвям. Виж, при палачинките не е така - чиста работа - разбъркваш всичко - и дори майсторлъкът с обръщането им при пърженето не ме притеснява.
Изглежда аз съм най-лошата кулинарка сред клубарите!
| |
Тема
|
Re: Досадни манджи
[re: Sapiens]
|
|
Автор |
джoбчe (пълно е) |
Публикувано | 10.06.08 23:04 |
|
Бьорнера е добро предложение, макар да съм леко скептична... но специално за тестото не трябва ли да се меси с ръце/именно, а не разбърква с бъркалки/?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|