|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Ще се получи ли добре, ако добавя запържено свинско месо, вместо колбас? Дайте някакви идеи какво друго да добавя към спагетите.
| |
|
Класика е да се прибави запържена кайма с домати и разни подправки, защо да не може и месо?
Бих ти препоръчал да нарежеш месото на жулиен, да го изпържиш в малко мазнина на силен огън, заедно с някакви ситно нарязани зеленчуци, да сложиш подправки по вкуса си.
Това е нещо подобно на вид каварма и трябва да бъде с малко повечко подправки, за да е по-пикантно като го смесиш с по-безвкусните спагети.
А и съвсем спокойно може да не са точно спагети, има страшно много видове паста, комбинирай.
"Не винаги е най-правилно да постъпиш правилно."
| |
|
Благодаря за идеята! Готовата кайма не ми харесва и за това предпочитам чисто месо. Тези пасти каква марка са и в какви опаковки?
| |
|
а като не харесваш каймичка в зависимост от месцето, защото може да ползваш и пилешко си избираш соса дали да е бял или червен, в Италия спагетите ги ползват само за да довършат манджата, която слагат върху тях...
btw във всеки по-голям магазин има пакети с паста, грамажа е стандарт 500гр.
| |
|
Понятието "паста" означава всякакъв вид тестени изделия от типа на макарони, фидета, по-дебели, още по-дебели, на фигурки, кус-кус и още поне петдесетина вида.
Всичко се прави от едно и също тесто, във вариантите с яйца или без яйца, с някакви подправки от типа на моркови, спанак и др., които и оцветяват.
Общото название е "паста", както са го кръстили италианците.
Има ги в абсолютно всеки магазин, по-малък или по-голям.
А в големите супери просто има по-голям избор на видове и марки.
Успех!
"Не винаги е най-правилно да постъпиш правилно."
| |
|
Вкъщи много обичаме спагети "Карбонара", дори капризната (като цяло) младеж си облизва пръстите. За да не изписвам фермани (по липса на време) ето една примерна рецепта:
Много просто и страшно вкусно!!
П.П. Ние си слагаме "прост" кашкавал вместо "Пармезан", много натрапчив ми е като мирис и вкус
| |
|
А аз си мислех, че пастата е от рода на салцата - в едни стъклени малки (~200гр) бутилки в Метро, ... изложих се
За спагетите - ще задуша отделно: гъбки, лук(слага ли се?), сладка царевица, сос чили, доматено пюре и малко свинско - дали ще се получи добре? Да добавя ли още нещо?
Успеха ми е в готовите храни на магазина
| |
|
Комбинирането на цвета на месата с цвета на вината го зная, ... но с цвета на соса съм виждала и обратни комбинации - напр. пилешко с червен сос. А с консерва от риба тон дали ще станат спагетите добре?
ПП: Из речта на Т. Живков - тая година построихме Завод за полупроводници, а догодина - за цели проводници!Редактирано от Бeзkoмпpoмиcнa на 19.05.08 19:15.
| |
|
Благодаря - с тази ще се справя - хареса ми много - да се надявам, че и моя капризен младеж ще си оближе пръстите!
| |
|
Държавата България - невъзможни неща няма!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|