Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:28 05.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема Бутер баничкинови  
Автор Meчo_Пyx (Щастлив)
Публикувано05.05.08 02:09



За да не стане като: то не било комютри, а компоти

бързам да внеса яснота по въпроса. всъщстност са солени .
Просто са ситняжки щото са за парти, в домашен вариант са си много прилични и солидни на вид.
Плитчиците са една лента шунка, две тесто, сплетени на плитка, събрани на венец и прищипани в края.
Кръглите банички са досущ като старите милини на Плиска – смляна шунка, смесена с настърган кашкавал (в случая с чедър, щото като ми попадне български кашкавал веднага го панирам или забърквам в пловдивски принцески и не остава за такива парти истории), та сместта е поръсена върху кората тесто, завита на руло, рулото нарязано на кръгчета и запечено.
Триъгълните обикновено са най-харесвани и най-бързо свършват - натрошено сирене с яйце, поръсено върху едната кора, покрита с друга и нарязани на каквито искаш форми. Като идеите естествено са пропорционални на въображението с тази екстра, че всичко става бързо. Може да се плетат с с ивица бекон, или да се увият парченца кренвирши с триъгълно парче кора, както се навива кифла, само че се оставят да стърчат крайчетата кренвирши, или просто да се настърже кашкавал, поръси ким върху кората и да се нареже като стикчета соленки, да се завият банички със спанак и сирене ... и още много ... краят остава отворен ...
Всичко с бутер тесто е вкусно: стават страхотни пироги – рибени, с кайма и гъби, спанак и сирене, зеле и гъби, ябълки и орехи.
Ако искаш идеи за сладкиши с това тесто пробвай това: нарязваш кората на еднакви триъгълници или квадрати и ги изпичаш до зачервяване. Приготвяш крем ванилия, като му добавяш масло за да го държи по стегнат - мажеш крем, редиш пресни ягоди на тънки филийики, после пак крем и захлупваш с другата, оставяш ги около час да поемат крема и ягодовите сандвичи са готови. Или пък вместо крем ванилия – чийз крем.
Друго, което правят тук е: нарязани квадрачета от тестото, поставени във форми за мъфини, пълни с фастъчено масло и шоколад с две-три маршмелоузчета и едно лешниче или орехче отгоре запечени, или същото само че запечени с шоколадов крем, стафиди и орехи.
Стават и страхотни тригуни ... аз така и не ги докарах до тези, които помня от детството, нещо със сиропа … не се напояват както ми се иска ... ама все някой ден ще ги докарам …



Тема Re: Бутер баничкинови [re: Meчo_Пyx]  
Автор vyprosche ()
Публикувано05.05.08 11:43



Страхоооотни идеи

А, да знаеш как обичам всичко приготвено с бутер тесто



Тема Re: Бутер банички [re: Meчo_Пyx]  
Автор Stefanie (непозната)
Публикувано05.05.08 12:52



Ха-ха, Мечо, значи компютрите се оказаха компоти

. Аз ги взех за сладки, а те били соленки.
Няма значение, изглеждат съблазнително и много ефектно! Благодаря за идейките, съвсем скоро може да ми потрябват (дъщеря ми е абитуриентка тази година)
Аз правя Наполеон от бутер тестото - нещо подобно на твоите сладки сандвичи, само дето няма ягоди. Пека тестото цяло, после отделям пластовете и пълня с крем. Отгоре поръсвам с натрошените остатъци от изпеченото тесто и в хладилника




*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.