|
|
|
Тема
|
Бутер банички
|
|
| Автор |
Meчo_Пyx (Щастлив) |
| Публикувано | 05.05.08 02:09 |
|
|
За да не стане като: то не било комютри, а компоти бързам да внеса яснота по въпроса. всъщстност са солени .
Просто са ситняжки щото са за парти, в домашен вариант са си много прилични и солидни на вид.
Плитчиците са една лента шунка, две тесто, сплетени на плитка, събрани на венец и прищипани в края.
Кръглите банички са досущ като старите милини на Плиска – смляна шунка, смесена с настърган кашкавал (в случая с чедър, щото като ми попадне български кашкавал веднага го панирам или забърквам в пловдивски принцески и не остава за такива парти истории), та сместта е поръсена върху кората тесто, завита на руло, рулото нарязано на кръгчета и запечено.
Триъгълните обикновено са най-харесвани и най-бързо свършват - натрошено сирене с яйце, поръсено върху едната кора, покрита с друга и нарязани на каквито искаш форми. Като идеите естествено са пропорционални на въображението с тази екстра, че всичко става бързо. Може да се плетат с с ивица бекон, или да се увият парченца кренвирши с триъгълно парче кора, както се навива кифла, само че се оставят да стърчат крайчетата кренвирши, или просто да се настърже кашкавал, поръси ким върху кората и да се нареже като стикчета соленки, да се завият банички със спанак и сирене ... и още много ... краят остава отворен ...
Всичко с бутер тесто е вкусно: стават страхотни пироги – рибени, с кайма и гъби, спанак и сирене, зеле и гъби, ябълки и орехи.
Ако искаш идеи за сладкиши с това тесто пробвай това: нарязваш кората на еднакви триъгълници или квадрати и ги изпичаш до зачервяване. Приготвяш крем ванилия, като му добавяш масло за да го държи по стегнат - мажеш крем, редиш пресни ягоди на тънки филийики, после пак крем и захлупваш с другата, оставяш ги около час да поемат крема и ягодовите сандвичи са готови. Или пък вместо крем ванилия – чийз крем.
Друго, което правят тук е: нарязани квадрачета от тестото, поставени във форми за мъфини, пълни с фастъчено масло и шоколад с две-три маршмелоузчета и едно лешниче или орехче отгоре запечени, или същото само че запечени с шоколадов крем, стафиди и орехи.
Стават и страхотни тригуни ... аз така и не ги докарах до тези, които помня от детството, нещо със сиропа … не се напояват както ми се иска ... ама все някой ден ще ги докарам …
| |
|
|
|
Страхоооотни идеи А, да знаеш как обичам всичко приготвено с бутер тесто
| |
|
|
|
Ха-ха, Мечо, значи компютрите се оказаха компоти. Аз ги взех за сладки, а те били соленки.
Няма значение, изглеждат съблазнително и много ефектно! Благодаря за идейките, съвсем скоро може да ми потрябват (дъщеря ми е абитуриентка тази година)
Аз правя Наполеон от бутер тестото - нещо подобно на твоите сладки сандвичи, само дето няма ягоди. Пека тестото цяло, после отделям пластовете и пълня с крем. Отгоре поръсвам с натрошените остатъци от изпеченото тесто и в хладилника
| |
|
|
|
|