|
|
|
Тема
|
пърленка със сирене и кашкавал?
|
|
| Автор | Aниka (Нерегистриран) |
| Публикувано | 24.04.08 01:57 |
|
|
Моля Ви, ако някой знае, да даде рецепта. Може ли да се използва готово тесто от магазина? Как се пече - на тефлонов тиган, във фурна? Слага ли се в тава, ако е във фурна? Някъде четох, че има и вариант тестото да се разстеле на лист фолио ( без да се поставя в тава ). Дали е удачно? Не искам тестото да е ронливо и много бухнало. С това, от магазина - някой има ли представа как ще стане? Благодаря!
| |
|
Тема
|
Re: пърленка със сирене и кашкавал?
[re: Aниka]
|
|
| Автор |
Иpeтo (ентусиаст) |
| Публикувано | 24.04.08 11:15 |
|
|
Според мен трябва да е замесено само от брашно, вода и сол. Едно време баба ни правеше нещо много подобно върху печката (на дърва и въглища) с останалото тесто, след като разточи корите за баница.
"Life is like a box of chocolates, you never know what you're going to get"
| |
|
Тема
|
Re: пърленка със сирене и кашкавал?
[re: Aниka]
|
|
| Автор |
Blue Moon (Just Blue Moon) |
| Публикувано | 24.04.08 23:18 |
|
|
Ако искаш пробвай тази рецепта, намерих я из нета.
* 1 бр. яйце
* 1 ч.ч. кисело мляко
* 1 ч.л. сода за хляб
* брашно колкото поеме
* 50 г кашкавал
* 50 г сирене
* 50 г масло на парченца
Замесва се меко тесто от киселото мляко със содата, яйцето и брашното и се оставя за 30 минути да втаса. От него се взема парче, колкото юмрук и върху домакинско фолио намазано с олио, се разточва много тънка кръгла кора, върху нея се наръсва сирене, кашкавал и масло. Поставя се в фурната само с фолиото без тава за печене. Готова е, когато се зачерви леко кашкавала. След като се извади внимателно се отлепва фолиото и се сервира докато е топла.
| |
|
Тема
|
Re: пърленка със сирене и кашкавал?
[re: Aниka]
|
|
| Автор |
zver4o ((недоук)) |
| Публикувано | 30.04.08 22:42 |
|
|
са невероятно вкусни
със същото тесто стават и със сирене
На български разбира само "черпиш"
| |
|
|
|
|