Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:34 24.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема пърленка със сирене и кашкавал?нови  
АвторAниka (Нерегистриран)
Публикувано24.04.08 01:57



Моля Ви, ако някой знае, да даде рецепта. Може ли да се използва готово тесто от магазина? Как се пече - на тефлонов тиган, във фурна? Слага ли се в тава, ако е във фурна? Някъде четох, че има и вариант тестото да се разстеле на лист фолио ( без да се поставя в тава ). Дали е удачно? Не искам тестото да е ронливо и много бухнало. С това, от магазина - някой има ли представа как ще стане? Благодаря!



Тема Re: пърленка със сирене и кашкавал? [re: Aниka]  
Автор Иpeтo (ентусиаст)
Публикувано24.04.08 11:15



Според мен трябва да е замесено само от брашно, вода и сол. Едно време баба ни правеше нещо много подобно върху печката (на дърва и въглища) с останалото тесто, след като разточи корите за баница.

"Life is like a box of chocolates, you never know what you're going to get"


Тема Re: пърленка със сирене и кашкавал?нови [re: Aниka]  
Автор Blue Moon (Just Blue Moon)
Публикувано24.04.08 23:18



Ако искаш пробвай тази рецепта, намерих я из нета.
* 1 бр. яйце
* 1 ч.ч. кисело мляко
* 1 ч.л. сода за хляб
* брашно колкото поеме
* 50 г кашкавал
* 50 г сирене
* 50 г масло на парченца
Замесва се меко тесто от киселото мляко със содата, яйцето и брашното и се оставя за 30 минути да втаса. От него се взема парче, колкото юмрук и върху домакинско фолио намазано с олио, се разточва много тънка кръгла кора, върху нея се наръсва сирене, кашкавал и масло. Поставя се в фурната само с фолиото без тава за печене. Готова е, когато се зачерви леко кашкавала. След като се извади внимателно се отлепва фолиото и се сервира докато е топла.



Тема Re: пърленка със сирене и кашкавал?нови [re: Aниka]  
Автор zver4o ((недоук))
Публикувано30.04.08 22:42



са невероятно вкусни

със същото тесто стават и със сирене

На български разбира само "черпиш"


*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.