Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:14 05.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Филе от сьомганови  
Автор danaia_nn (непознат)
Публикувано29.02.08 10:41

Някой може ли да сподели рецепта.

Тема Re: Филе от сьомганови [re: danaia_nn]  
Автор минaвaщaМодератор (open-minded)
Публикувано29.02.08 13:15

Рецептата е на Нелка,потребител в този форум,който вярвам доста хора споменават с добро. А горе има търсачка ,изпишете "Филе от сьомга" и ще видите линкове към всички стари теми обсъждани в клуба.

РЕЦЕПТАТА
1. Рибата се реже на котлети. В тенджера завира вода със сол, черен пипер и дафинов лист, намалява се огъня докато водата не ври, а къкри. Пуска се рибата, вари се до сваряване.
2. Сос - В тиган се задушава малко лук /и чесън за почитателите/ със сол, черен пипер и малко бяло вино, до изпаряване на течността. Охлажда се и в същия съд се разбърква 1 жълтък. След това с непрекъснато разбъркване се добавя разтопено и избистрено масло /около 150 гр/, като при правене на мойонеза. Преди поднасяне на соса се добавя сметана.
Рибените котлети се сервират залети със соса.

We will someday cross,
the Rainbow Bridge together!

Тема Re: Филе от сьомганови [re: минaвaщa]  
Авторdanaia_nn (Нерегистриран)
Публикувано29.02.08 15:18

Много благодаря!

АвторMe4тaтeлKa (Нерегистриран)
Публикувано29.02.08 23:35

Котлети от сьомга се осоляват и пекат на скара или оребрен тиган, намазан с олио.
Сервира се по желание с варени картофи и аспержи (аз така ги правих завчера) и сос.
За соса: в кипяща вода слагам малко топено-пушено сирене да се разтопи, добавям малко течна сметана и овкусявам с черен пипер, куркума (слага се на върха на ножа, т.к. предава много интензивен жълт цвят на соса) и къри.
Ако нямаш сметана, може и с прясно мляко, но трябва да сгъстиш допълнително с яйчен жълтък).

Тема Re: Филе от сьомга [re: danaia_nn]  
Автор Haдя-Haдя (Двойната Надя)
Публикувано01.03.08 00:36

Има едни пликове за печене. филетата сьомга се овалват в зехтин, добавя се лимонов сок, черен пипер, малко сол и настъргана кора от лимон. Пликът се завързва и се слата във фурната. Пече се до лек златист нюанс на месото /е, и да не загори де/. Гарнитура - задушени зеленчуци

Terror incognita

Автор Фиш (вече спокойна)
Публикувано01.03.08 23:39

Вдъхновена съм от рецептата.Дано утре ми се получи-смятам даже да поканя гости

На чешмата видях едно дете да пие от шепите си - и захвърлих чашата си.

Тема Re: Филе от сьомганови [re: Haдя-Haдя]  
Авторmomi4e (Нерегистриран)
Публикувано02.03.08 01:10

Тази вкусна рибка присъства обикновено, един път седмично в менюто ми.Та л'бимата ми рецептае:
Слагате във фолио рибата(аз обикновено слагам около 200гр.за една порция),една, две кафени лъжички хубава маионеза(предпочитам фрнската), около една глава(не много голяма)чержен лук,нарязан на ситно,сол, черен пипер и розмарин на вкус.Разбърквате добре изброените съставки и завивате фолиото.Аз правя 2 отделни порции или 2 фолиота, но ако искате, предполагам, може да се получи добре и в едно.Пе4е се във фурната около 30, 40 мин. на нормален огън или докато ви замирише на рибка.
сервитам с наи-различни разновидности на картофена и зелена салата.
Да Ви е вкусно.
В понеделник пак ще приготвям, по посочения по-горе начин, за населението в нас!

Тема Re: Филе от сьомганови [re: momi4e]  
АвторMe4тaтeлKa (Нерегистриран)
Публикувано02.03.08 16:07

Това ме подсеща, 4е и аз съм правила сьомга във фолио. Тогава намазах пар4етата с паста от готови подправки - има едни бурканчета с тайландски подправки (с консистенция на лютеница). Аз бях използвала тези със зелено къри.
Също става и е много ароматно, екзотично и вкусно.

Автор bravoGogo (Професионалистъ)
Публикувано03.03.08 12:10

Не знам защо но соса ми напомня за нещо холандско

Рецептата е супер но за хрущялна риба! Със сьомгата става много тежко това. А пък и сметана...почти съм сигурен, че на първата хапка, лично на мен ще ми се обърне перисталтиката...Е ако е мъничка сьомгичка може и да е добре.
Сьомгата е мазна (но много полезна) риба, а чрез варенето болшинството от хубостта и ще отиде в бульона. Повечето рецепти за сьомга от страните където се отглежда (или лови) се пече, пържи или се готви на фурна.
Аз я правя като постои в марината от малко зехтин (1 с.л.), девесил, черен пипер (или бял) и лимонов сок на 1 лимон. После на скарата или на грила във фолио.

Aquila non capit muscas

АвторAmelia (Нерегистриран)
Публикувано04.03.08 12:58

Ето едне много лесна рецепта.
Филето от сьомга се слага в тавичка с кожата отдолу. Отделно се задушава 1-2 стръка праз. Пра3а се разстила върху рибата. Около рибата (в тавичката) се нареждат стъпаловидно обелени и нарязани на тънки кръгчета картофи. Посолява се, наръсва се с черен пипер, залива се с чаша и половина пълномаслено прясно мляко и се пече във фурната около 40 минути. Отгоре се поръсва с копър.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.