|
Тема
|
Бухтички
|
|
Автор | MARlYA (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.11.07 06:03 |
|
Моля,ако някой знае добра рецепта за бухтички, нека помогне. Ще имаме събиране на дечица тази неделя и бих искала да спретна и едни бухтички около всичко останало.Благодаря за помощта предварително.
Редактирано от минaвaщa на 07.11.07 14:11.
| |
|
Разбиваш две яйца и пет супени лъжици кисело мляко, добавяш малко брашно и разбиваш, после водичка, не повече от половин чаена чаша, половин лъжичка сода и щипка сол и добавяш брашно, докато стане по-гъсто от кексово тесто. Пържиш в тесен съд, с много мазнина като изсипваш сместа с лъжица и гледаш да не е на много дебел слой, за да могат да се опържат хубаво. Естествено обръщаш от двете страни. После ядеш, с каквото обичаш. Аз ги харесвам със слъдко от боровинки и със захар.
щото аз няма да понеса ако другия ме обича повече мене... Редактирано от ПOЛУидиoтчeтo на 04.11.07 14:42.
| |
|
Горе - долу колко идва брашното ?
О,неразумни...ПИШЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ!!!
| |
|
Може би две чаши, ама никога не съм го засичала. Правя ги на око. То се вижда като почнеш да ги пържиш. Ако е много рядко, стават по-рехави, но и доста по-сплескани. Ако е прекалено гъсто, бухват, но сърцевината не се изпържва добре.
щото аз няма да понеса ако другия ме обича повече мене...
| |
|
БУХТИ
500 г кисело мляко
1 яйце
сол
захар
1 ч.лъж.сода бикарбонат
брашно, колкото поеме
олио за пържене
по желание 100-200 г натрошено сирене
Киселото мляко се разбива със содата, прибавят се яйцето, захарта и солта (последните две в количество на вкус, бухтите може да са солени или да сладнят). Слага се брашно до замесване на меко тесто, което се разточва на кора с дебелина 0.5 см, нарязва се на парчета и се оставя да почине 15-20 минути. В това време мазнината се загрява силно. Бухтите се изпържват от двете страни до зачервяване. Поднасят се с кисело мляко, сладко, мед, пудра захар. Вместо това може да се замесят с натрошено сирене в тестото, стават много вкусни.
Когато си заровиш главата в пясъка, задникът ти остава беззащитен навън.
| |
Тема
|
Re: BUHTICHKI
[re: MARlYA]
|
|
Автор | Baня (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.11.07 12:54 |
|
Две или три яйца ги разбиваш с една супена лъжица захар. /А може и без захар, здависи с скакво ще ги хапвате после. Аз им слагам и една ванилия, зада "убие" дъха на содата бикарбонат./ Разбиваш си ги здраво с миксер. Към получената конститенция прибавяш малко по-малко от половин кофичка кисело мляко с разтворена много добре не пълна чаена лъжичка сода бикарбонат. Брашното го слагам на око - трябва да се получи малко по-плътно от кексово тесто. Просто една идея по-плътно, за да не се разливат при пърженето бухтичките, а да са стегнати и тумбести. Тук има обаче една тънкост. При пърженето поемат много олио. За това, след като налея здраво количество олио в студен тиган, прибавям не-повече от две капки оцет вътре и тогава слагам на котлона. Да, обаче докато се загрява, пръска и пука много гадно, но пък после бухтите не са поели олио в такова количество! Пържа ги на висока температура, като пързичко ги обръщам - те се пържат много бързо. Вадя ги на домакинска салфетка. Децата лапкат здраво след това, пък и бащичкото покрай тях. С мед, със сладко от квото се сетиш, със захар ... с всичко става. Но внимавай за дупето. След дълга употреба и фитнесът не може да ти помогне. Да ви е сладко.
| |
Тема
|
Правя ги като на ПОЛУидиотчето,
[re: Baня]
|
|
Автор |
Milley (tender_heart) |
Публикувано | 07.11.07 13:05 |
|
детето се кефи много. Бързо, лесно, вкусно.
Като допълнение - за да не ти е много мазно и да ти накъртва като ги ядеш, след като ги вадиш от мазнината, ги поставяш върху салфетки или др. хартия, за да се отцеди поне малко мазнината.
| |
|
О, тези ги знам - наистина са много вкусни. Но ако са със сирене в тестото не се надуват, а като се надуят в тях се образува много удобна кухина, която може да се напълни със сладко, шоколад, кисело мляко или сирене.
| |
|
Вероятно зависи от сиренето, защото понякога ми се надуват, друг път не. Впрочем, идеята за сиренето ми я даде bravoGogo и съм много доволна. Пък и евентуалната липса на кухина не ме тревожи, аз не обичам да я пълня
Когато си заровиш главата в пясъка, задникът ти остава беззащитен навън.
| |
|
|
|
|