|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Черен ориз.
|
|
Автор |
Гинec (G.G.Q.) |
Публикувано | 22.09.07 22:39 |
|
Купих такъв, ама нямам представа как се готви. моля, помагайте.
| |
Тема
|
Re: Черен ориз.
[re: Гинec]
|
|
Автор |
Фиш (вече спокойна) |
Публикувано | 23.09.07 01:20 |
|
Трябва да си обединим темите..ще стане..Ориз а ла Стендал
Повече сълзи да пролети заради сбъднати, отколкото заради несбъднати мечти-Тр.Капоти
| |
Тема
|
Re: Черен ориз.
[re: Фиш]
|
|
Автор | ... (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.09.07 17:26 |
|
| |
Тема
|
Re: Черен ориз.
[re: Фиш]
|
|
Автор |
Гинec (G.G.Q.) |
Публикувано | 24.09.07 17:03 |
|
Верно. Как не се сетих.
| |
Тема
|
Re: Черен ориз.
[re: ...]
|
|
Автор |
Гинec (G.G.Q.) |
Публикувано | 24.09.07 17:10 |
|
Благодаря, ...
Тия търговци са големи мошеници. На опаковката пише, че е китайски и там му казвали "забранен ориз", защото имал право да го яде само китайския император.
| |
Тема
|
Re: Черен ориз.
[re: Гинec]
|
|
Автор | Flanders (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.09.07 15:52 |
|
Изглежда, че е вярно това за императорския/забранен ориз.
Ето, виж тук .
| |
|
Направо се изкуших да пусна отделна тема, озаглавена "Жълт ориз", заради вашите цветни оризи.
Иначе ядох тази гадост в Германия.
Жълтото се получава от суров жълтък! Отвратително!
Още ми се гади!
| |
|
Гинес, ти вярно ли ще ядеш от ориза на императора?
Добре де, тези ваши шарени оризи не са ли по-подходящи за някакви декорации?
Напр. за гарнитура, за нещо на етажи в стъклена купа?
Или пък в средата да сложиш забранения ориз, около него една ивичка прост (бял), после около него едно кръгче червен, пак прост, после жълт. Но за жълтия предупредете гостите, че е само за украса.
Така си ги представям аз, а не за наяждане.
Но все пак кажи откъде си го купи, ако не е тайна.
| |
Тема
|
Re: Жълт ориз.
[re: Jennifer:)]
|
|
Автор | Дopиc (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.09.07 22:21 |
|
мисля 4е жьлтия цвят го постигат с подправки/кьри,шафран/но не и с жьлтьк
| |
|
Принципно си права, Дорис, само че този ориз беше пожълтен с най-обикновен суров жълтък.
Е, на вкус и на цвят ... нали знаеш. Може на някого да му е харесало.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|