|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
охлюви
|
|
Автор | dody_nik (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.09.07 16:20 |
|
имам изчистени охлюви във фризера, но не зная как да ги сготвя. имате ли идеи
| |
|
Такова нещо не бутвам.
Ама знам, че ги готвят с ориз.
| |
|
С ориз и много магданоз.
| |
Тема
|
Re: охлюви
[re: Ocoгoвeц]
|
|
Автор | митю (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.09.07 20:51 |
|
Сваряваш ги с магданоз,черен пипер,и малко сол.Изцеждаш и след това панираш с царевично брашно и яице.Яко мезе за бира.Ех защо спряхда пия.
Написах
| |
|
Много изпускаш.
Охлювите са много вкусно нещо.
Нямам!
| |
|
Задушени - с масло, лук и черен пипер накрая са страхотно предястие, мезе или основно. И както са ти писали - с ориз
На български разбира само "черпиш"
| |
Тема
|
Re: охлюви
[re: dody_nik]
|
|
Автор | Amelia (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.09.07 10:59 |
|
Сваряваш ги, изцеждаш и запичаш във фурната със синьо сирене. Поднасят се с препечени филиики.
| |
|
Сега ще ти разкажа една действителна случка .
Дядо преди когато работеше - не си спомням къде точно но както и да е .
Значи човека си сготвил яхния с охлюви за обяд - но му съобщават, че заминава командировка веднага - принципно за обяд се събирал с колектива и кои каквото има вади на масата .
Та Дядо заминава командировка и казва на негов колега - Имам храна в шкавчето ако нямаш вземи я и обядвай - но не обяснява каква е .
Тои заминал и както обикновенно се събрали за обяд .
Човека извадил гозбата и го попитали каква е - погледнал я и отговорил - Това са езици от петли - другите работници се почудили но никакъв коментар омели всичко .
Когато дядо ми се върнал колегата му го казал - Много бяха вкусни тези езици от петли , а - Дядо отговаря - Какви езици от петли са те прихванали това бяха охлюви .
| |
Тема
|
Re: охлюви
[re: dody_nik]
|
|
Автор | oxлюв (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.09.07 18:09 |
|
А как се варят, задушават ? Охлюва е мускул и рискува да стане жилав, каква температура, колко време ? Каква е предварителната обработка , ако се "налови", къде да го търся, в гората или?
| |
|
Попарват се и след това се отделят от черупките .
След това се маха червото и вече може да се приготвят по-много начини -задушени , пьржени , с ориз и т.н.
Намират се в близост до тревни масиви , в гората няма да ги откриеш .
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|