Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:54 22.12.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Помогнете, спешно е - агнешко бутченови  
АвторEвa (Нерегистриран)
Публикувано15.05.07 05:59



Вижте сега, почти не съм готвила през живота си.
Да, обаче днес за вечеря ми се налага да изпека агнешко бутче.
Хелпнете, моля ви, ако може простичка рецепта, заедно с времето на приготвяне, възможна гарнитура и пр....
Досега го гледах това бутче и идея нямам кво точно да го правя, което ме кара да изпадам в истински ужас



Адски ще бъда благодарна на всеки отзовал се



Тема Re: Помогнете, спешно е - агнешко бутченови [re: Eвa]  
Авторk (Нерегистриран)
Публикувано15.05.07 08:36



Най-лесно е както е цяло да го осолиш, опипериш, намазваш с мазнина и червен пипер, слагаш в една тава с малко водичка и във фурната завито с фолио.
Печеш около 1 час, махаш фолиото за да се запече и поднасяш с ганитура каквато искаш.
Печени пресни картофки, задушен грах с масло, зелена салата и т.н.
Просто класика в жанра.



Тема Re: Благодаря, обаченови [re: k]  
АвторEвa (Нерегистриран)
Публикувано15.05.07 09:14



-на колко градуса или на каква програма пека?
-освен червен пипер и сол, какви други подправки му ходят
-не трябва ли да се залива с вода или нещо друго по време на печене
Може ли картофите да се сложат в същата тава, за да станат заедно с него или трябва отделно?



Тема Re: Помогнете, спешно е - агнешко бутченови [re: Eвa]  
АвторMaя (Нерегистриран)
Публикувано15.05.07 09:28



непременно с джоджен - агнешкото върви с джоджен!!
аз го правя без фолио, за да има хубава коричка и често го поливам с бульона от тавата

ако имаша и агнешки дроболии за гарнитура с ориз - ако не и пресни картофки с повечко зелено - магданоз, пресен лус

Може да му направиш бял сос като запължиш брашно и прибавиш от бульона или кубче гъбен бульон + прьсно или кисело мляко за застройка+ магздатнозче

Иначе може да го посолиш като го печеш с подправки, които се продоват за печено, къри също - но да се обръща бутчето също
най-накрая го оставяш дао хване коричка

И се пече на не много селна фурна, към 160-180 градуса



Тема Re: Благодаря, обаченови [re: Eвa]  
АвторMaя (Нерегистриран)
Публикувано15.05.07 09:30



може картофите в същата тава, но не още в началото, трябва да улучиш момента


Или накрая като го изпечиш и извадиш, в тавата запичаш картофите

Аз не слагам никаква мазнина на агнешкото, то си пуска, много е мазно.
Но бутчето може съвсем малко олио още в началото



Тема Re: Помогнете, спешно е - агнешко бутченови [re: Maя]  
АвторEвa (Нерегистриран)
Публикувано15.05.07 09:31



Нямам дреболии и слава богу, съвсем щях да се сбъгна иначе.

Какви подправки / на коя фирма/ са хубави?



Тема Re: Помогнете, спешно е - агнешко бутченови [re: Eвa]  
АвторMaя (Нерегистриран)
Публикувано15.05.07 09:36



агнешкото много върви с гъби - слагаш ги по-едрички при бутчето, овкусяваш с подправси, + джоджен! - и завиваш с фолио
хайде бягай сега за гъби и пресен джоджен и го слагай да се пече
че да имаи време и за соса
е и да си починеш преди гостите да дойдат





Тема Re: Помогнете, спешно е - агнешко бутченови [re: Eвa]  
АвторMaя (Нерегистриран)
Публикувано15.05.07 09:39



позправки - може само джоджен
и кубче гъбен бульон - има сол, внимавай да не го пресолиш
и непременно повечко черен пипер

а за други подправки каквито имаш и по желание

Друго по -сложно е да го набодеш дълбоко с нож на няколко места и там да пъхнеш подправси също

хайде, приятно готвене



и да го поливаш от време на време за да стане сочно и да се изпече по-добре!



Тема Re: Благодаря, обаченови [re: Eвa]  
Автор Stefanie (непозната)
Публикувано15.05.07 09:41



Аз го пека на 180-200 градуса с вентилатор. Първо го увивам с фолио, за да се задуши, после фолиото се маха, за да се запече и хване златиста коричка. В началото поръсвам месото със сол и чер пипер, ако имаш розмарин, също можеш да сложиш, а червения пипер го слагам накрая при запичането, за да не прегори. В тавата наливам вода и овкусявам с вегета. Можеш да сложиш едро нарязани картофи, моркови и обелени, но цели глави лук, които дават аромат на соса. Ако картофите не са много едри, можеш и да не ги режеш.
Докато месото е завито с фолио, няма нужда да се полива със сос. Като го отвиеш, можеш да го поливаш от време на време, за да не изсъхне. Готовността на месото проверяваш, като го боднеш с вилица в най-дебелата му част - трябва да е меко и вилицата да влиза с лекота.



Тема Re: Помогнете, спешно е - агнешко бутченови [re: Eвa]  
АвторMaя (Нерегистриран)
Публикувано15.05.07 09:43



поднася се също със салата с маруля




Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.