|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Помогнете, спешно е - агнешко бутче
|
|
Автор | Eвa (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.05.07 05:59 |
|
Вижте сега, почти не съм готвила през живота си.
Да, обаче днес за вечеря ми се налага да изпека агнешко бутче.
Хелпнете, моля ви, ако може простичка рецепта, заедно с времето на приготвяне, възможна гарнитура и пр....
Досега го гледах това бутче и идея нямам кво точно да го правя, което ме кара да изпадам в истински ужас
Адски ще бъда благодарна на всеки отзовал се
| |
Тема
|
Re: Помогнете, спешно е - агнешко бутче
[re: Eвa]
|
|
Автор | k (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.05.07 08:36 |
|
Най-лесно е както е цяло да го осолиш, опипериш, намазваш с мазнина и червен пипер, слагаш в една тава с малко водичка и във фурната завито с фолио.
Печеш около 1 час, махаш фолиото за да се запече и поднасяш с ганитура каквато искаш.
Печени пресни картофки, задушен грах с масло, зелена салата и т.н.
Просто класика в жанра.
| |
Тема
|
Re: Благодаря, обаче
[re: k]
|
|
Автор | Eвa (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.05.07 09:14 |
|
-на колко градуса или на каква програма пека?
-освен червен пипер и сол, какви други подправки му ходят
-не трябва ли да се залива с вода или нещо друго по време на печене
Може ли картофите да се сложат в същата тава, за да станат заедно с него или трябва отделно?
| |
Тема
|
Re: Помогнете, спешно е - агнешко бутче
[re: Eвa]
|
|
Автор | Maя (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.05.07 09:28 |
|
непременно с джоджен - агнешкото върви с джоджен!!
аз го правя без фолио, за да има хубава коричка и често го поливам с бульона от тавата
ако имаша и агнешки дроболии за гарнитура с ориз - ако не и пресни картофки с повечко зелено - магданоз, пресен лус
Може да му направиш бял сос като запължиш брашно и прибавиш от бульона или кубче гъбен бульон + прьсно или кисело мляко за застройка+ магздатнозче
Иначе може да го посолиш като го печеш с подправки, които се продоват за печено, къри също - но да се обръща бутчето също
най-накрая го оставяш дао хване коричка
И се пече на не много селна фурна, към 160-180 градуса
| |
Тема
|
Re: Благодаря, обаче
[re: Eвa]
|
|
Автор | Maя (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.05.07 09:30 |
|
може картофите в същата тава, но не още в началото, трябва да улучиш момента
Или накрая като го изпечиш и извадиш, в тавата запичаш картофите
Аз не слагам никаква мазнина на агнешкото, то си пуска, много е мазно.
Но бутчето може съвсем малко олио още в началото
| |
Тема
|
Re: Помогнете, спешно е - агнешко бутче
[re: Maя]
|
|
Автор | Eвa (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.05.07 09:31 |
|
Нямам дреболии и слава богу, съвсем щях да се сбъгна иначе.
Какви подправки / на коя фирма/ са хубави?
| |
Тема
|
Re: Помогнете, спешно е - агнешко бутче
[re: Eвa]
|
|
Автор | Maя (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.05.07 09:36 |
|
агнешкото много върви с гъби - слагаш ги по-едрички при бутчето, овкусяваш с подправси, + джоджен! - и завиваш с фолио
хайде бягай сега за гъби и пресен джоджен и го слагай да се пече
че да имаи време и за соса
е и да си починеш преди гостите да дойдат
| |
Тема
|
Re: Помогнете, спешно е - агнешко бутче
[re: Eвa]
|
|
Автор | Maя (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.05.07 09:39 |
|
позправки - може само джоджен
и кубче гъбен бульон - има сол, внимавай да не го пресолиш
и непременно повечко черен пипер
а за други подправки каквито имаш и по желание
Друго по -сложно е да го набодеш дълбоко с нож на няколко места и там да пъхнеш подправси също
хайде, приятно готвене
и да го поливаш от време на време за да стане сочно и да се изпече по-добре!
| |
Тема
|
Re: Благодаря, обаче
[re: Eвa]
|
|
Автор |
Stefanie (непозната) |
Публикувано | 15.05.07 09:41 |
|
Аз го пека на 180-200 градуса с вентилатор. Първо го увивам с фолио, за да се задуши, после фолиото се маха, за да се запече и хване златиста коричка. В началото поръсвам месото със сол и чер пипер, ако имаш розмарин, също можеш да сложиш, а червения пипер го слагам накрая при запичането, за да не прегори. В тавата наливам вода и овкусявам с вегета. Можеш да сложиш едро нарязани картофи, моркови и обелени, но цели глави лук, които дават аромат на соса. Ако картофите не са много едри, можеш и да не ги режеш.
Докато месото е завито с фолио, няма нужда да се полива със сос. Като го отвиеш, можеш да го поливаш от време на време, за да не изсъхне. Готовността на месото проверяваш, като го боднеш с вилица в най-дебелата му част - трябва да е меко и вилицата да влиза с лекота.
| |
Тема
|
Re: Помогнете, спешно е - агнешко бутче
[re: Eвa]
|
|
Автор | Maя (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.05.07 09:43 |
|
поднася се също със салата с маруля
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|