| 
	
 | 
 
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Помогнете, спешно е - агнешко бутче 
 | 
 
 |  
| Автор | Eвa (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 15.05.07 05:59 |  
             |  
           | 
            
           
  Вижте сега, почти не съм готвила през живота си.
 Да, обаче днес  за вечеря  ми се налага да изпека агнешко бутче.
 Хелпнете, моля ви, ако може простичка рецепта, заедно с времето на приготвяне, възможна  гарнитура и пр....
 Досега го гледах това бутче и идея нямам кво точно да го правя, което ме кара да изпадам в истински ужас  
 
 Адски ще бъда благодарна на всеки отзовал се
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Помогнете, спешно е - агнешко бутче 
[re: Eвa]
 | 
 
 |  
| Автор | k (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 15.05.07 08:36 |  
             |  
           | 
            
           
  Най-лесно е както е цяло да го осолиш, опипериш, намазваш с мазнина и червен пипер, слагаш в една тава с малко водичка и във фурната завито с фолио.
 Печеш около 1 час, махаш фолиото за да се запече и поднасяш с ганитура каквато искаш.
 Печени пресни картофки, задушен грах с масло, зелена салата и т.н.
 Просто класика в жанра.
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Благодаря, обаче 
[re: k]
 | 
 
 |  
| Автор | Eвa (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 15.05.07 09:14 |  
             |  
           | 
            
           
  -на колко градуса или на каква програма пека?
  -освен червен пипер и сол, какви други подправки му ходят
  -не трябва ли да се залива с вода или нещо друго по време на печене
 Може ли картофите да се сложат в същата тава, за да станат заедно с него или трябва отделно?
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Помогнете, спешно е - агнешко бутче 
[re: Eвa]
 | 
 
 |  
| Автор | Maя (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 15.05.07 09:28 |  
             |  
           | 
            
           
  непременно с джоджен - агнешкото върви с джоджен!!
 аз го правя без фолио, за да има хубава коричка и често го поливам с бульона от тавата
 
 ако имаша и агнешки дроболии за гарнитура с ориз - ако не и пресни картофки с повечко зелено - магданоз, пресен лус
 
 Може да му направиш бял сос като запължиш брашно и прибавиш от бульона или кубче гъбен бульон + прьсно или кисело мляко за застройка+ магздатнозче
 
 Иначе може да го посолиш като го печеш с подправки, които се продоват за печено, къри също - но да се обръща бутчето също
 най-накрая го оставяш дао хване коричка
 
 И се пече на не много селна фурна, към 160-180 градуса
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Благодаря, обаче 
[re: Eвa]
 | 
 
 |  
| Автор | Maя (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 15.05.07 09:30 |  
             |  
           | 
            
           
  може картофите в същата тава, но не още в началото, трябва да улучиш момента
 Или накрая като го изпечиш и извадиш, в тавата запичаш картофите
 
 Аз не слагам никаква мазнина на агнешкото, то си пуска, много е мазно.
 Но бутчето може съвсем малко олио още в началото
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Помогнете, спешно е - агнешко бутче 
[re: Maя]
 | 
 
 |  
| Автор | Eвa (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 15.05.07 09:31 |  
             |  
           | 
            
           
  Нямам дреболии и слава богу, съвсем щях да се сбъгна иначе.
 
 Какви подправки / на коя фирма/ са хубави?
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Помогнете, спешно е - агнешко бутче
[re: Eвa]
 | 
 
 |  
| Автор | Maя (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 15.05.07 09:36 |  
             |  
           | 
            
           
  агнешкото много върви с гъби - слагаш ги по-едрички при бутчето, овкусяваш с подправси, + джоджен! -  и завиваш с фолио 
 хайде бягай сега за гъби и пресен джоджен  и го слагай да се пече
 че да имаи време и за соса
 е и да си починеш преди гостите да дойдат
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Помогнете, спешно е - агнешко бутче 
[re: Eвa]
 | 
 
 |  
| Автор | Maя (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 15.05.07 09:39 |  
             |  
           | 
            
           
  позправки - може само джоджен
 и кубче гъбен бульон - има сол, внимавай да не го пресолиш
 и непременно повечко черен пипер
 
 а за други подправки каквито имаш и по желание
 
 Друго по -сложно е да го набодеш дълбоко с нож на няколко места и там да пъхнеш подправси също
 
 хайде, приятно готвене
 
 и да го поливаш от време на време за да стане сочно и да се изпече по-добре!
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Благодаря, обаче 
[re: Eвa]
 | 
 
 |  
| Автор | 
Stefanie (непозната) |  
| Публикувано | 15.05.07 09:41 |  
             |  
           | 
            
           
  Аз го пека на 180-200 градуса с вентилатор. Първо го увивам с фолио, за да се задуши, после фолиото се маха, за да се запече и хване  златиста коричка. В началото поръсвам месото със сол и чер пипер, ако имаш розмарин, също можеш да сложиш, а червения пипер го слагам накрая при запичането, за да  не прегори. В тавата наливам вода и овкусявам с вегета. Можеш да сложиш едро нарязани картофи, моркови и обелени, но цели глави лук, които дават аромат на соса. Ако картофите не са много едри, можеш и да не ги режеш. 
 Докато месото е завито с фолио, няма нужда да се полива със сос. Като го отвиеш, можеш да го поливаш от време на време, за да не изсъхне. Готовността на месото проверяваш, като го боднеш с вилица в най-дебелата му част - трябва да е меко и вилицата да влиза с лекота.
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Помогнете, спешно е - агнешко бутче 
[re: Eвa]
 | 
 
 |  
| Автор | Maя (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 15.05.07 09:43 |  
             |  
           | 
            
           
  поднася се също със салата с маруля
  
           
  
             |   |  
  |   
 
 
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
 |  
 |   
 |