|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
БАНИЦА
|
|
Автор | (: (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.04.07 20:47 |
|
Как да се сготви баница по най-лесния и бърз възможен начин, но да стане вкусна?
| |
Тема
|
Re: БАНИЦА
[re: (:]
|
|
Автор |
Karinka (членка) |
Публикувано | 18.04.07 22:40 |
|
купуваш си един пакет кори от магазина и забъркваш следната смес: 2,5 яйца, около 1 ч.ч. натрошено сирене, около 1/2 кофичка кисело мляко (в което разбъркваш една ч.л. сода за хляб), 1/2 ч.ч. олио. Редиш в намаслена тавичка кори - смес - кори - смес .... докато свърши. Накрая нарязваш на правоъгълници, намазваш с останалото ти 1/2 яйце и слагаш на 180-200 градуса за около 30 мин. Като извадиш от фурната наръсваш със студена вода и завиваш с кърпа или вестник.
Да ти е сладко!
| |
Тема
|
Re: БАНИЦА
[re: (:]
|
|
Автор |
3aeka (пухкав) |
Публикувано | 18.04.07 23:44 |
|
Задушавам максимум 500 грама спанак , нарязан на ситно. Докато спанака омеква, си разбивам 4-5 яйца, 1 кофичка кисело мляко с една лъжичка с връх сода за хляб, 1/2 чаена чаша олио, около 300-350 грама натрошено сирене и брашно до получаване на кексово тесто. Накрая прибавям и спанака. Разтварям си пакетчето с корите и както са си всичките мажа най-горната кора. Вземам я с тази под нея / така стават две кори /и ги намотавам на роло, оттам, на кравай и поставям в намаслена кръгла тавичка. Така правя и със следващите кори и си правя вита баница. Ако ми е останала от сместа, намазвам с ръка отгоре корите, ако ли не - с кисело мляко. Слагам в предварително затоплена фурна по- на високо само от горе , и като бухне , свалям по-надолу и включвам и от горе да се запече.
| |
Тема
|
Re: БАНИЦА
[re: 3aeka]
|
|
Автор | ket1234 (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.04.07 12:34 |
|
Поръчваш на някоя добра душа да се погрижи за баничката.
Или заретваш ръкави и,,,,- плънка от 1 кисело мляко с 1 ч.л. хл. сода, 3-4 яйца, сирене около 300 гр, няколко лъжици брашно. От тук нататък или 2 кори/като ръсиш масълце мІу тях/ - плънка - две кори - плънка - до изчерпване на количеството, като си оставяш от плънката за намазване на баницата. Режеш на парчета, посипваш с масло и печеш.
Втория вариант е вита баница - по същия начин.
| |
|
Можеш и без содата за хляб, добавиш ли содата за хляб все едно ще ядеш питка или соден хляб. Содата само ще развали вкусът, тя се прилага в случая ако сама си приготвиш корите и искаш да ти бухнат.
Дрън и бръм, всеки ден и нощ.
| |
Тема
|
Re: БАНИЦА
[re: (:]
|
|
Автор | s-q (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.04.07 14:26 |
|
Лесна и бърза баница
Продукти:
един пакет готови кори,
4-5 яйца,
3/4 ч.ч.олио
250-300мл газирана вода
300-400 гр. сирене
Приготовление: В много леко подмазана тава се редят ред кори леко набрани, ред сирене до свършване. Корите се нарязват на квадрати, ако тавата е правоъгълна или на триъгълници, ако тавата е кръгла. Залива се със загрято олио по срезовете. Разбиват се леко яйцата, добавя се газираната вода и се залива баницата. Престоява 2-3 минути за да попие заливката. Пече се в силна, а след това умерена фурна около 30минути до зачервяване. След изпичане се изважда от фурната и след 2 минути се обръща тавата надолу върху някаква скара до изстиване.
| |
Тема
|
Re: БАНИЦА
[re: Djasta-Prasta]
|
|
Автор | Cveta (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.04.07 14:27 |
|
Подкрепям
Много ми е неприятен вкуса на баница със сода.
Ето моята рецепта:
4 яйця
200 гр. сирене натрошено
1 газирана вода
не спазвам много точно пропорциите на сиренето и водата
В намаслена тава редя ред кори поръсени с маргарин или олио ред от сместа с черпака. Последния ред не се залива. Реже се и се мята във фурната. Като извадя поръсвам с вода и завивам с кърпа да се задуши.
А когато ни се яде баничка като купешките от баничарниците, но не намазаннии с незнайно каква мас правя баница само от кори и сирене с малко масълце - без значение дали ги редиш, диплиш или увиваш на руло.
| |
Тема
|
Re: БАНИЦА
[re: Cveta]
|
|
Автор |
3aeka (пухкав) |
Публикувано | 19.04.07 21:21 |
|
Извинявай за тъпия въпрос , но на газираната вода не и ли казваха сода?
| |
Тема
|
Re: БАНИЦА
[re: Djasta-Prasta]
|
|
Автор | ket1234 (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.04.07 08:11 |
|
Ти правил/а ли си кори за баница някога?
Сода в тестото - е те това е содена питка. И защо да ти бухват корите. Трябва да ти бухне баницата. В тестото за баница се слага 1-2 с.л оцет, за да може да се точи или тегли.
Още от баба зная - на киселото мляко малко сода, за да загаси киселото /то не че днешното мляко е кисело де/.
| |
Тема
|
Re: БАНИЦА
[re: (:]
|
|
Автор | ros (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.04.07 13:54 |
|
Може ли да се направи баница с готово бутер тесто? Временно останах без листи за баница в чужбина...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|