Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:32 03.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема БАНИЦАнови  
Автор(: (Нерегистриран)
Публикувано18.04.07 20:47



Как да се сготви баница по най-лесния и бърз възможен начин, но да стане вкусна?



Тема Re: БАНИЦАнови [re: (:]  
Автор Karinka (членка)
Публикувано18.04.07 22:40



купуваш си един пакет кори от магазина и забъркваш следната смес: 2,5 яйца, около 1 ч.ч. натрошено сирене, около 1/2 кофичка кисело мляко (в което разбъркваш една ч.л. сода за хляб), 1/2 ч.ч. олио. Редиш в намаслена тавичка кори - смес - кори - смес .... докато свърши. Накрая нарязваш на правоъгълници, намазваш с останалото ти 1/2 яйце и слагаш на 180-200 градуса за около 30 мин. Като извадиш от фурната наръсваш със студена вода и завиваш с кърпа или вестник.
Да ти е сладко!



Тема Re: БАНИЦАнови [re: (:]  
Автор 3aeka (пухкав)
Публикувано18.04.07 23:44



Задушавам максимум 500 грама спанак , нарязан на ситно. Докато спанака омеква, си разбивам 4-5 яйца, 1 кофичка кисело мляко с една лъжичка с връх сода за хляб, 1/2 чаена чаша олио, около 300-350 грама натрошено сирене и брашно до получаване на кексово тесто. Накрая прибавям и спанака. Разтварям си пакетчето с корите и както са си всичките мажа най-горната кора. Вземам я с тази под нея / така стават две кори /и ги намотавам на роло, оттам, на кравай и поставям в намаслена кръгла тавичка. Така правя и със следващите кори и си правя вита баница. Ако ми е останала от сместа, намазвам с ръка отгоре корите, ако ли не - с кисело мляко. Слагам в предварително затоплена фурна по- на високо само от горе , и като бухне , свалям по-надолу и включвам и от горе да се запече.



Тема Re: БАНИЦАнови [re: 3aeka]  
Авторket1234 (Нерегистриран)
Публикувано19.04.07 12:34



Поръчваш на някоя добра душа да се погрижи за баничката.
Или заретваш ръкави и,,,,- плънка от 1 кисело мляко с 1 ч.л. хл. сода, 3-4 яйца, сирене около 300 гр, няколко лъжици брашно. От тук нататък или 2 кори/като ръсиш масълце мІу тях/ - плънка - две кори - плънка - до изчерпване на количеството, като си оставяш от плънката за намазване на баницата. Режеш на парчета, посипваш с масло и печеш.
Втория вариант е вита баница - по същия начин.



Тема Re: БАНИЦАнови [re: ket1234]  
Автор Djasta-Prasta (Познат)
Публикувано19.04.07 12:43



Можеш и без содата за хляб, добавиш ли содата за хляб все едно ще ядеш питка или соден хляб. Содата само ще развали вкусът, тя се прилага в случая ако сама си приготвиш корите и искаш да ти бухнат.



Дрън и бръм, всеки ден и нощ.

Тема Re: БАНИЦАнови [re: (:]  
Авторs-q (Нерегистриран)
Публикувано19.04.07 14:26



Лесна и бърза баница
Продукти:
един пакет готови кори,
4-5 яйца,
3/4 ч.ч.олио
250-300мл газирана вода
300-400 гр. сирене
Приготовление: В много леко подмазана тава се редят ред кори леко набрани, ред сирене до свършване. Корите се нарязват на квадрати, ако тавата е правоъгълна или на триъгълници, ако тавата е кръгла. Залива се със загрято олио по срезовете. Разбиват се леко яйцата, добавя се газираната вода и се залива баницата. Престоява 2-3 минути за да попие заливката. Пече се в силна, а след това умерена фурна около 30минути до зачервяване. След изпичане се изважда от фурната и след 2 минути се обръща тавата надолу върху някаква скара до изстиване.



Тема Re: БАНИЦАнови [re: Djasta-Prasta]  
АвторCveta (Нерегистриран)
Публикувано19.04.07 14:27



Подкрепям
Много ми е неприятен вкуса на баница със сода.

Ето моята рецепта:
4 яйця
200 гр. сирене натрошено
1 газирана вода
не спазвам много точно пропорциите на сиренето и водата
В намаслена тава редя ред кори поръсени с маргарин или олио ред от сместа с черпака. Последния ред не се залива. Реже се и се мята във фурната. Като извадя поръсвам с вода и завивам с кърпа да се задуши.

А когато ни се яде баничка като купешките от баничарниците, но не намазаннии с незнайно каква мас правя баница само от кори и сирене с малко масълце - без значение дали ги редиш, диплиш или увиваш на руло.



Тема Re: БАНИЦАнови [re: Cveta]  
Автор 3aeka (пухкав)
Публикувано19.04.07 21:21



Извинявай за тъпия въпрос , но на газираната вода не и ли казваха сода?



Тема Re: БАНИЦА [re: Djasta-Prasta]  
Авторket1234 (Нерегистриран)
Публикувано20.04.07 08:11



Ти правил/а ли си кори за баница някога?
Сода в тестото - е те това е содена питка. И защо да ти бухват корите. Трябва да ти бухне баницата. В тестото за баница се слага 1-2 с.л оцет, за да може да се точи или тегли.
Още от баба зная - на киселото мляко малко сода, за да загаси киселото /то не че днешното мляко е кисело де/.



Тема Re: БАНИЦАнови [re: (:]  
Авторros (Нерегистриран)
Публикувано20.04.07 13:54



Може ли да се направи баница с готово бутер тесто? Временно останах без листи за баница в чужбина...




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.