|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Мекици
|
|
Автор |
Kaтeтo (непознат
) |
Публикувано | 12.04.07 10:05 |
|
Търся доказана и изпробвана рецепта за мекици
| |
|
Какво толкова специално, доказано и изпробвано търсите?! Правят се от най-обикновено тесто с мая и се пържат в дълбок съд с мазнина.
Пречка е за себе си глупеца,
пречка е за другите мъдреца.Редактирано от Eдин.Kиxoт на 12.04.07 11:32.
| |
Тема
|
Re: Мекици
[re: Eдин.Kиxoт]
|
|
Автор | мekицици (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.04.07 11:41 |
|
може и без мая,аз правя с 1 кофи4ка кисело мляко,1 4.л.сода,1 яице,брашно колкото поеме.
| |
|
Може и със сода и кисело мляко, но вкусът и консистенцията им са различни. Истинските мекици са тези, които се продаваха в миналото по мекиджийниците и фурните.
Пречка е за себе си глупеца,
пречка е за другите мъдреца.
| |
|
Това са тиганици, ако е по-течно тестото.
| |
|
С допълнението, че колкото и да са ти хубави домашните мекици, не са като купешките едно време.
| |
|
И все пак някой ще ми даде ли точна рецепта
| |
Тема
|
Re: Мекици
[re: Kaтeтo]
|
|
Автор | Иpeтo (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.04.07 14:32 |
|
Съвсем точна - стават като тези в мекичарницата:
500 гр. брашно, 400 мл вода, 1 пак. суха мая (пр. др.Йоткер).
Ако тестото престои в хладилника през нощта стават още по хубави
| |
|
Права си,онези едно време ги пържеха в гранясала мазнина и за това бяха толково вкусни
| |
Тема
|
Re: Мекици
[re: Иpeтo]
|
|
Автор | Иpeтo (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.04.07 14:39 |
|
Щях да забравя - и сол ня вкус в тестото, напр. 1 ч.л.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|