|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
тиквички и патладжан на скара
|
|
Автор | Eли (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.03.07 19:14 |
|
Имам въпрос.Преди време гледах по телевизията /мисля при Иван Звездев/как негова гостенка правеше салата от тиквички и патладжан.Помня,че бяха нарязани на филйки по дължина,запечени на тефлонова скара и после задушени дакато са още топли с дресинг.Да ,ама точно тогава нещо се разсеях и пропуснах продуктите за дресинга.Ако някой е опитвал или правил така зеленчуци,моля да помогне.Имам желание да опитам да направя така зеленчуците.Благодаря предварително на тези които ще пишат./От мерак купих тиквички и патладжан/!
| |
Тема
|
Re: тиквички и патладжан на скара
[re: Eли]
|
|
Автор |
Wildberry (bitter) |
Публикувано | 28.03.07 19:30 |
|
Импровизираш. Патладжаните и тиквичките носят много.
Примерно -
За дресинг /не към горната рецепта/ - 1 стрък пресен лук
1 стрък пресен чесън
4-5 печени червени чушки
1 шепа маслини
8 с. л. олио
3 с. л. ябълков оцет
1 ч. л. семена от копър
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
3-4 щипки кимион
2-3 стръка копър
2-3 стръка магданоз
Empta dolore docet experientia..
| |
Тема
|
Re: тиквички и патладжан на скара
[re: Eли]
|
|
Автор |
SimplyAVEN (минаващ) |
Публикувано | 29.03.07 01:27 |
|
зехтин, лимонов сок (оцет ябълков) и копър и/или чесън, или магданоз... това е най-простият, но много леко допълва вкуса на зеленчуците, без да го променя
| |
Тема
|
Re: тиквички и патладжан на скара
[re: Eли]
|
|
Автор |
jari (новак) |
Публикувано | 29.03.07 11:51 |
|
Тиквичките и патладжаните поемат чесън,копър/ама истински/,майонеза,кисело мляко-може и изцедено,горчица.Това са компонентите на сдин почти универсален сос/мразя думата"дресинг :)/
Освен това може да се заправи със черен пипер,кимион,чили,ама много внимателно,защото конкретно при тиквичките и патладжаните могат да тушират собствения им вкус.
| |
Тема
|
Re: тиквички и патладжан на скара
[re: Eли]
|
|
Автор |
MaтaKocмaтa (космат маймун) |
Публикувано | 29.03.07 12:33 |
|
Eдна много яка салата - само с патладжани.
Пекат се както казваш, намазани с зехтин и се оставят да изстинат.
Режат се домати, червен лук.
Ако имаш сумак - ръсиш, ако нямаш може и без :)
Разбиваш 'дресинга' - зехтин + лимон + сол.
Слагаш пресен джоджен, може и магданоз.
Смесваш с патладжаните и заливаш.
Машина за отделяне на кожа и сланина от парени свине
| |
|
Малинов оцет + зехтин + сол
Може и 1/2 скилидка ситно счукан чесън или 1/4 ч.л. горчица
| |
|
това ми звучи супер! обаче какво е сумак?
| |
|
Има си Гугъл за отговори на такива въпроси:
Пречка е за себе си глупеца,
пречка е за другите мъдреца.
| |
|
на мен това не ми прилича на гугъл, ма ти нещо нервен ми се струваш? не съм те питала теб, а от другия край на света нямам време да обикалям всички кулинарни форуми! айде, приятен ден!
| |
|
На мен пък онова, което съм ти дал наготово, не ми прилича на форум. Що се отнася до гугъла, виж какво излиза най-отгоре ей тука:
Пречка е за себе си глупеца,
пречка е за другите мъдреца.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|