Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:07 15.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема хайде,давайте Великденскитенови  
АвторMaMи (Нерегистриран)
Публикувано31.03.07 13:26

рецепти-утре е "разрешена"само рибата...ами др неделя?Какво,каК?Очаквам идеите Ви.Агнешко с босилек не приемам/консерватор съм!/

Тема Re: хайде,давайте Великденскитенови [re: MaMи]  
Автор acquired_taste (Dr...)
Публикувано01.04.07 18:09

А агнешко с чесън, розмарин и лимонова кора дали ще приемеш? Или пък смляно - на кюфтенца с кимион и много ядки?

Тема Re: хайде,давайте Великденскитенови [re: acquired_taste]  
Автор Eдин.Kиxoт (де ла Мерудия)
Публикувано01.04.07 19:11

Аз, също като консерватор, не.

Пречка е за себе си глупеца,
пречка е за другите мъдреца.

Тема Re: смущава менови [re: acquired_taste]  
АвторMaMи (Нерегистриран)
Публикувано02.04.07 07:25

кимионът-мисля,че агнешкото "не се връзва"с него по нашите вкусове.Може би гьозум,черен пипер?!

Тема Re: смущава менови [re: MaMи]  
Публикувано02.04.07 10:52

Девисила къде го забравихте?

Тема Re: хайде,давайте Великденскитенови [re: Eдин.Kиxoт]  
Автор acquired_taste (Dr...)
Публикувано02.04.07 11:21

Като не искаш - няма

Сега и аз очаквам с нетърпение консервативни предложения

Тема Re: смущава менови [re: MaMи]  
Автор Wildberry (bitter)
Публикувано02.04.07 17:57

Е ти хем искаш идеи, хем нещо консервативно

Аз ще го правя на фурна, външна. В тава, под фолио, накрая запечено. Голям мерак имах за чеверме, ама май няма да стане, сега проучвам възможностите.

И кво му е лошото на босилек в агнето. Джоджен и черен пипер - то тва ясно.

Една позната ми каза да направя пълнежа с ориз басмати, ама мен пък това не ми се връзва хич! Но ще пробвам през седмицата, да направя едно парче агнешко с такъв ориз и на обикновена фурна, да видим ще стане ли хубаво.
После ще докладвам

Empta dolore docet experientia..

Тема Re: смущава ме [re: Wildberry]  
Публикувано02.04.07 18:07

Не става с басмати. Това е поредната измишльотина на българската домакиня из един път видяла голям асортимент в супермаркета.

Може агнето да се намеже отвън със смес от чесън, зехтин и смлени портокали с корите. Може и да се направят джобове в месото и да се постави в тях салвия (Джейми Оливър), например. Но не става по-хубаво от класическото нашенско печено агне.

Може и босилек да се сложи, разбира се, а който иска, може да си го залее малко преди изпичане със смес от черен пипер, заквасена сметана и черен шоколад. В такъв случай преди сервиране се ръси с пудра захар. За гарнитура се представя салата от изтънчени съставки — сьомга, артишок, къри, риба-тон, яйца от тибетска яребица, хайвер от риба фугу, японски соев сос, стружки от дъното на тенджера Цептер или Амуей, непременно босилек, самардала от кварталната градинка, смлян наситно дафинов лист и плюнка от прилеп против уроки.

Тема Re: смущава менови [re: Eдин.Kиxoт]  
Автор Wildberry (bitter)
Публикувано02.04.07 18:28

Уффффф!
Аз пък ще пробвам, и ако не стане, ще го дам на кучетата, те няма да откажат.

Цялото агне ще го правя по класически начин, който ще си открия в гугъл.

Щото съм обикновена българска домакиня, която за пръв път ще готви агне и видяла за пръв път в живота си басмати.

Empta dolore docet experientia..

Тема Re: смущава ме [re: Eдин.Kиxoт]  
Автор Гинec (G.G.Q.)
Публикувано02.04.07 20:35

Може агнето да се намеже отвън със смес от чесън, зехтин и смлени портокали с корите. Може и да се направят джобове в месото и да се постави в тях салвия (Джейми Оливър), например. Но не става по-хубаво от класическото нашенско печено агне.

Може и босилек да се сложи, разбира се, а който иска, може да си го залее малко преди изпичане със смес от черен пипер, заквасена сметана и черен шоколад. В такъв случай преди сервиране се ръси с пудра захар. За гарнитура се представя салата от изтънчени съставки — сьомга, артишок, къри, риба-тон, яйца от тибетска яребица, хайвер от риба фугу, японски соев сос, стружки от дъното на тенджера Цептер или Амуей, непременно босилек, самардала от кварталната градинка, смлян наситно дафинов лист и плюнка от прилеп против уроки.

хихихи. ба си фантазията.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.