|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
хайде,давайте Великденските
|
|
Автор | MaMи (Нерегистриран) |
Публикувано | 31.03.07 13:26 |
|
рецепти-утре е "разрешена"само рибата...ами др неделя?Какво,каК?Очаквам идеите Ви.Агнешко с босилек не приемам/консерватор съм!/
| |
|
А агнешко с чесън, розмарин и лимонова кора дали ще приемеш? Или пък смляно - на кюфтенца с кимион и много ядки?
| |
|
Аз, също като консерватор, не.
Пречка е за себе си глупеца,
пречка е за другите мъдреца.
| |
Тема
|
Re: смущава ме
[re: acquired_taste]
|
|
Автор | MaMи (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.04.07 07:25 |
|
кимионът-мисля,че агнешкото "не се връзва"с него по нашите вкусове.Може би гьозум,черен пипер?!
| |
|
Девисила къде го забравихте?
| |
|
Като не искаш - няма
Сега и аз очаквам с нетърпение консервативни предложения
| |
|
Е ти хем искаш идеи, хем нещо консервативно
Аз ще го правя на фурна, външна. В тава, под фолио, накрая запечено. Голям мерак имах за чеверме, ама май няма да стане, сега проучвам възможностите.
И кво му е лошото на босилек в агнето. Джоджен и черен пипер - то тва ясно.
Една позната ми каза да направя пълнежа с ориз басмати, ама мен пък това не ми се връзва хич! Но ще пробвам през седмицата, да направя едно парче агнешко с такъв ориз и на обикновена фурна, да видим ще стане ли хубаво.
После ще докладвам
Empta dolore docet experientia..
| |
|
Не става с басмати. Това е поредната измишльотина на българската домакиня из един път видяла голям асортимент в супермаркета.
Може агнето да се намеже отвън със смес от чесън, зехтин и смлени портокали с корите. Може и да се направят джобове в месото и да се постави в тях салвия (Джейми Оливър), например. Но не става по-хубаво от класическото нашенско печено агне.
Може и босилек да се сложи, разбира се, а който иска, може да си го залее малко преди изпичане със смес от черен пипер, заквасена сметана и черен шоколад. В такъв случай преди сервиране се ръси с пудра захар. За гарнитура се представя салата от изтънчени съставки — сьомга, артишок, къри, риба-тон, яйца от тибетска яребица, хайвер от риба фугу, японски соев сос, стружки от дъното на тенджера Цептер или Амуей, непременно босилек, самардала от кварталната градинка, смлян наситно дафинов лист и плюнка от прилеп против уроки.
| |
|
Уффффф!
Аз пък ще пробвам, и ако не стане, ще го дам на кучетата, те няма да откажат.
Цялото агне ще го правя по класически начин, който ще си открия в гугъл. Щото съм обикновена българска домакиня, която за пръв път ще готви агне и видяла за пръв път в живота си басмати.
Empta dolore docet experientia..
| |
|
Може агнето да се намеже отвън със смес от чесън, зехтин и смлени портокали с корите. Може и да се направят джобове в месото и да се постави в тях салвия (Джейми Оливър), например. Но не става по-хубаво от класическото нашенско печено агне.
Може и босилек да се сложи, разбира се, а който иска, може да си го залее малко преди изпичане със смес от черен пипер, заквасена сметана и черен шоколад. В такъв случай преди сервиране се ръси с пудра захар. За гарнитура се представя салата от изтънчени съставки — сьомга, артишок, къри, риба-тон, яйца от тибетска яребица, хайвер от риба фугу, японски соев сос, стружки от дъното на тенджера Цептер или Амуей, непременно босилек, самардала от кварталната градинка, смлян наситно дафинов лист и плюнка от прилеп против уроки.
хихихи. ба си фантазията.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|