Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:54 24.05.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема За и против Цептер  
Автормилa (Нерегистриран)
Публикувано25.02.07 20:16



Моля за съвет относно съдове Цептер. От известно време приятелка ме зарибява жестоко

, тя ги ползва но пък е и дистрибутор. Та затова не мга да и вярвам на 100%. Искам да чуя и други мнения, че парите си ги бива. Доста порових в нета, но не намерих кой знае какво........Ще съм благодарна да чуя вас.



Тема Re: За и против Цептернови [re: милa]  
Автор Wildberry (bitter)
Публикувано25.02.07 21:42



Да, и мен една такава приятелка ме зариби с Рейнбоу. Баси демонстрацията, баси чудото. И аз глупендерката си купих. Ама тва не е прахосмук, с който можеш всеки ден да чистиш. Нямам време да я сглобявам и разглобявам и чистя. Псувам се яко, че я взех.

Цептера изобщо не ги допуснах да ми правят демо. Съседката има, ама не е извила от кеф. Казва, че са хубави, но не ги превъзнася.

Empta dolore docet experientia..


Тема Re: За и против Цептернови [re: милa]  
Автор Eдин.Kиxoт (де ла Мерудия)
Публикувано25.02.07 21:47



Цептер са обикновени съдове за готвене от хром-никелова стомана с многосплавно дъно. Голямата слава се държи на особения им начин на маркетинг и на начина на мислене на хората в страните, в които се продават. Във всеки магазин за домакински уреди има много други марки подобни съдове на най-различни цени, които много рядко достигат цената, която успяват да вземат Цептер за съдинките си.

Има и едно място, където всичко е описано по-подробно, но е на руски:



Пречка е за себе си глупеца,
пречка е за другите мъдреца.

Редактирано от Eдин.Kиxoт на 25.02.07 21:49.



Тема Re: За и против Цептернови [re: Eдин.Kиxoт]  
АвторMaMи (Нерегистриран)
Публикувано26.02.07 09:25



аз го имам от 9г и наистина ми харесва,макар,че в "ръководството"му за употреба има фантасмагории,които не разбирам и одобрявам-без сол/пълна отврат е резултата без сол за мен!/.Има плюсове,но и естествено-минуси.Имам го,защото мъжа ми ми го подари,за да ми "запуши"устата и спра да му искам за подарък котка./Котка получих на следващия празник,въпреки отвращението му към тия гадини/.Веднага ще ви кажа,че имам и на Хром-Силистра същите/не подобни/тенджери,които отстъпват на Цептер само по цената!По нищо друго-а и по лесното и не така нафукано почистване./минават и без спец препарати и задължително подсушаване,което ненавиждам./За металните им винени сервизи съм категорично против-признавам само кристала!/Та нищо не ви коства,ако се съмнявате и не харесвате цената,да се ориентирате към силистренските производства-прекрасни са!Чиниите им не бих купила-има къде по-хубави бълг на смешна цена!Та!Ако ви набутват Цептер-вземете го,ако друг го плаща.



Тема Re: За и против Цептернови [re: милa]  
Автор Kitten (in love)
Публикувано26.02.07 15:20



За тези пари можеш да си купиш най-добрата полупрофесионална готварска печка и чудесен пълен комплект тенджери и тигани на друга марка. И вярвай ми - манджите ти по нищо няма да отстъпват от тези на домакините, готвили в Цептер.
Все пак нека не забравяме, че готвачът, а не тенджерата, правят храната.
А приятелката ти те зарибява, защото печалбата й е около 1/5 от цената, която ще платиш.





Тема Re: За и против Цептернови [re: Kitten]  
Автормилa (Нерегистриран)
Публикувано26.02.07 16:16



Много благодаря, отказахте ме категорично!!!





Тема Re: За и против Цептернови [re: Eдин.Kиxoт]  
Автор Jennifer:) (приветлива)
Публикувано28.02.07 22:19



Останах с впечатлението, че авторката на темата пита ползвалите "Цептер".



Тема Re: За и против Цептернови [re: Jennifer:)]  
Автор Eдин.Kиxoт (де ла Мерудия)
Публикувано01.03.07 12:27



Това, че не съм си купувал Цептер, не означава, че не съм ползвал. На времето имах две приятелки, които бяха дистрибуторки, та пкрай тях съм запознат отблизо с този феномен. От шаранки като тебе момиченцата доста добри пари изкарваха.

Пречка е за себе си глупеца,
пречка е за другите мъдреца.


Тема Re:завистницинови [re: Eдин.Kиxoт]  
Авторбoдилчeтo (Нерегистриран)
Публикувано01.03.07 15:01



винаги ще има-няма да си първия,нито последния!Може да са "шаранки",но са паралии!И е още по-хубаво,че като имат,дават и на другите!А ти само злъч и злоба даваш!Язък,но то си е твой проблем!И тъй ще си останеш само с хвалбите,че някой ти е дал да ползваш нещо-да се докоснеш до нещо,не значи да го имаш!



Тема Re:завистницинови [re: бoдилчeтo]  
Автор Eдин.Kиxoт (де ла Мерудия)
Публикувано01.03.07 15:04



Вещоманията, както и простотията, по хората ходят предимно



Пречка е за себе си глупеца,
пречка е за другите мъдреца.


Тема Re: За и против Цептернови [re: MaMи]  
АвторMaмa Mъpмopaнa (Нерегистриран)
Публикувано06.03.07 17:29



С извинение към авторката за отклонението, но да имаш някаква идея къде могат да се намерят тези силистренски тенджерки. или по какво се познават поне.
Имам нужда от 1-2 нови, но тия в Метро примерно много тенекиени ми се виждат. И също така, какви са им капаците, щото аз държа да не са стъклени.

Благодаря предварително.



Тема Rза Мама Мърморананови [re: Maмa Mъpмopaнa]  
АвторMaMи (Нерегистриран)
Публикувано06.03.07 18:15



и аз с извинения за отклоненията по темата-силистренските тенджери и изобщо завода имаше до мин год представителен магазин в града ни.Сега-може да са го преместили.Мисля,че в големите градове има такъв .Те са с 2-но дъно-абе не знам дали така се казва-много е дебело,а капака не е със стъкло.Мисля,че е хром -никел,но от машинарии и сплави нищо не разбирам.Дръжката на капака е на принципа на Цептер-ако обърнеш капака на дръжката,в/у него можеш да поставиш спокойно врялата пълна тенджера.Много трудно загаря/от опит!/,а ако все пак се случи се почиства с гъба и сапун-без телове и т.н.В представителния магазин продаваха освен тенджери и много тави,тигани-изобщо алпака,но хубава-знам,защото тяхната щипка за лед не ръждяса за 2г яко ползване/като другите/и е тежка.Имаше и др лъжици и щипки за сервиране и куп различни прибори.Дано намерите такъв магазин,но не знам дали и завода все още съществува-то с тия приватизации...



Тема Re: За и против Цептернови [re: Maмa Mъpмopaнa]  
Автор Li-da-da (песничка)
Публикувано07.03.07 09:29



Магазин, в който продават продукти на силистренския завод има на един от северните ъгъли на бул. Мадрид и ул. Васил Друмев. Успех с издирването и пазаруването.





Тема Re: Rза Мама Мърморананови [re: MaMи]  
Автор Гинec (G.G.)
Публикувано07.03.07 20:35



Как се казва този Силитренски завод?



Тема Re: Rза Мама Мърморананови [re: Гинec]  
Автор Li-da-da (песничка)
Публикувано08.03.07 11:53



Хром - Силистра



Тема Re: засега занови [re: милa]  
Автор Лъчeзapa_ ()
Публикувано09.03.07 22:43



Аз съм готвила веднъж на Цептер - тиган с капак, който отчита температурата. Сложих вътре всичко едновременно (така ми казаха) - гъби, риба, лук, бяло вино ... - стана бързо и фантастично, с невероятен вкус ! Още го помня.

Бих си купила такъв тиган, страшно улеснение и вкуса е невероятен. За тенджерите не знам, ако и там има някаква хватка и нещата стават добре ...., тогава да .






Тема Re: засега занови [re: Лъчeзapa_]  
Автор kristinBG (щастливка)
Публикувано10.03.07 09:31



Аз като цяло съм доволна от Цептер, но не готвя само в тези съдове. Ползвам и тигани на Тефал, глинен гювеч, и т.н. Месото варено в Цептер без вода което иначе се сварява трудно и за дълго време, става фантастично. И не е необходимо да се мие само със специалния преперат. От години ползвам най-обикновен Циф. Хубавото е, че като изключа котлона, процесът на варене или пържене продължава. И не се притеснявам, дали ще изкипи! Друг е въпросът, дали бих си купила такива съдове - сегашните са подарък от свекър ми и свекърва ми.





Тема Re: Rза Мама Мърморананови [re: Li-da-da]  
Автор Гинec (G.G.)
Публикувано10.03.07 22:54



Благодаря. Ще потърся тази марка.





Тема Re: За и против Цептернови [re: милa]  
Автор Гинec (G.G.)
Публикувано10.03.07 23:03



Преди около...абе не си спомням точно годината, ама тъкмо беше голямата ифлация, моята майка пощуря по този Цептер и похарчих 400 долара за една доста малка тенджера и един съд за хладилника. Сега само мама готви в тази тенджера. Аз не я харесвам, защото е тясна и висока и става само за супи. Готвя в ония съдове с прозрачните капаци и предпочитам плитката и разлата съдина с дръжка. Не знам точно как се казва. Днес приготвих в нея винен кебап и си облизахме пръстите.





Тема Re: За и против Цептернови [re: милa]  
Автор Toни (непозната)
Публикувано13.03.07 17:04



От Цептер имам само скарата. Не съм сигурна, че точно скара се казва, но аз го наричам така. Това е плитък и разлят съд с оребрено дъно.
Много съм доволна от него. Използвам го като скара за месо и зеленчуци, като сач. Препоръчвам го на всеки, който може да плати 250-300 евро (мисля, че толкова струва).
Това ме подсети за вечеря да направя задушени зеленчуци в Цептера. Стават страхотни.



Тема Re: За и против Цептернови [re: Toни]  
Автор Jennifer:) (приветлива)
Публикувано17.03.07 22:15



Оребрен тиган му казваха представителите на Цептер. Предложиха ми го като някакъв бонус преди време, но аз не го взех а избрах нещо друго и още съжалявам.
Сега си взех един друг, обикновен оребрен тиган, който все загаря и се налага да го мия с обезмаслител.



Тема Re: За и против Цептернови [re: милa]  
Авторlz2ico (Нерегистриран)
Публикувано18.03.07 00:29



Здравейте,

Имахме Цептер преди много години, дори съпругата ми беше техен представител.
Съдовете са добри. Но намерихме същите на друга фирма мисля че беше Полска. Продадохме Цептера и се купихме другите-със същите дръжки с термометри.
Раликата в цената е фантастична.
Разликата в качеството 100/90 %. Което ни устройва.
Втората фирма има представителство във Варна .Ако някой го интересува мога да се поразровя за инфо-все пак са минали 10-на години.
А многото турски и жълти ментета разновидности с тънка ламарина са боклуци.



Тема Re: За и против Цептернови [re: Jennifer:)]  
Автор Eдин.Kиxoт (де ла Мерудия)
Публикувано18.03.07 10:16



Оребрените тигани отвътре не се мият, а се почистват с мазнина, след което се подсушават. За да не загарят, трябва да знае човек как да ги използва. Е, с инструкциите и блясъка на Цептер всичко би трябвало да е ясно и за човек с по-ограничени възможности.

Пречка е за себе си глупеца,
пречка е за другите мъдреца.

Редактирано от Eдин.Kиxoт на 18.03.07 10:17.



Тема Re: За и против Цептернови [re: Wildberry]  
Автор 241O (Chovek)
Публикувано18.03.07 14:23



Извинявай ,но не съм съгласна с теб за рейнбоу,да време отнема за сглобяване но къде в друга система за почистване ,чистиш измиваш и си готова.Не дишаш прах от торбичката и не разхвърляш наново прахта зад прахосмукачката.Аз чистя идин път седмично за 30 мин.
Обикновенната прахосмукачка не я ли чистиш?това е също време,затова говори за КАЧЕСТВО.

Вчера събота бях на парти на Цептер.Виж това те го одобрявам.18 000 евро струва целия комплект,който ще ме надживее мен и децата ми.Една чаша струва около 70 евро ,ама наистина луда работа.Ядох сготвен боб,пиле ,пържола и крем карамел .Не разбрах как определят вкуса .аз готвя боба в калена тенджера като я запечатвам с тесто.Вкус та дрънка,но небило хигиенично ,и куп глупости.Имало бактерии върху глината.Обяснението им за цептер съдовете бе че,забележи направени са от 14 вида желязо*не сплаве*,водата която пият е изчистена от всякакви вредни метали и че живота ни се държи на косъм ,заради водата която пием.На въпроса какво е РН-то на тяхната вода дори ме нахокаха *една украинка*че изглеждам интелигентна но съм невежа.Защото тя говорела за тежки метали ,аз и задавам въпроса за РН.Втрештих се признавам си.Спестяваш казаха от енергия ,но питам при тая висока цена на изделията в какво се състои пестеливостта ми.Отговора бе,вкусно ястие,природосъобразно,ниска консумация на ел.енергия,готвене за сяла седмица наведнаж та дори и за цял месец,като вакумираш приготвеното.Но вакум помпата им е от порядака на 230 евро,съдовете без капаци за вакумиране от 155 до 190 евро,без капаците.

и какво излиза дори имат банки с облекчен режим за изплащане на съдовете.Но ги получаваш когато ги изплатиш и такива ми ти глупости.

Включиха нещо като абсорбатор за поемане на миризмата,което не помогна много.Карамела приготвен в тава за мен не е карамел,боба,безсолен,сол можеш да си досложиш*е що за боб е това ако не се уври със солта*,пилето като пиле с гъби,а зеленчуците които си запазвали цвета и витамините също не одобрих.Морковите при обикновенни условия ставали бели след топлинна преработка*аз когато готвя нямам подобни наблюдения*.Спрях да задавам въпроси защото видях ,че се ядосват на питащи като мен.има нещо вярно само с отнемането на полезни вещества при топлинна обработка,в обекновенни условия.Българина е с ниска култура на хранене,имах чуството че съм сред елита от -гурмани-кой адвокат ,кой преподавател,но нито един специалист по хранене.
Общо взето не бих дала никога толкова пари за тенджери,освен ако не готвят сами без да ги зареждаш с продукти.
Но за Рейнбола сам категорична,който има пари да си купи,невероятно е,в предвид качеството на крайния резултат.




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.