|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Суперлесен и убийственовкусен орехов пай
|
|
Автор |
Tv star (непознат
) |
Публикувано | 09.11.06 17:38 |
|
Замесвате тестото от 300 гр. брашно, 200 гр. краве масло /неразтопено!/, 100гр. захар и 1 яйце. Можете да си го съхранявате в хладилника до 2-3 дни. Разстилате го в тавичката и нареждате орехите, размесени с мед. За разкош можете да добавите и малко сушени плодове /кайсии например/. Печете на умерена фурна и внимавайте да не ви загорят плодчетата!
Ще ме благославяте, ей!
| |
Тема
|
Re: Суперлесен и убийственовкусен орехов пай
[re: Tv star]
|
|
Автор | Пoли (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.11.06 20:13 |
|
Изключително мразя такъв вид тесто. Винаги съм го мразела- трудно е за правене и не е вкусно. Но направих твоя пай де- заради гръмкото название на темата. Никак не е лесен-гадното тесто си е гадно. Очакванията ми и за вкуса не ме излъгаха. Абе чудя се защо ти се подведох по названието-няма къде да си дяна орехите вероятно...
| |
Тема
|
Re: Суперлесен и убийственовкусен орехов пай
[re: Пoли]
|
|
Автор | TV Star (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.11.06 20:43 |
|
Съжалявам, Поли, при мен става много бързо - приготвям масленото тесто точно за 5 мин с миксера / с приставката за тесто/. И винаги се получава. С това тесто може да се направи всякакъв вид пай. Може да се направи и парфе, като тестото се изпича предварително.
| |
Тема
|
Re: Суперлесен и убийственовкусен орехов пай
[re: TV Star]
|
|
Автор | Пoли (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.11.06 22:38 |
|
Това тесто не се прави принципно с миксер. Има специална разбивалка за маслено тесто която размесва маслото с брашното на трохи. Както и да е- тестото зависи от температурата на маслото и други фактори, но както и да е направено- сполучливо или не, тестото трудно се оформя в самата форма и опечено просто си е гадничко. Знам че се използва за много пайове- не само сладки. Солено маслено тесто е основа за кишове, тарти и тарталети. Това не е причина да го харесвам.
Като става въпрос за орехов сладкиш, ето ти един много по-лесен и много по-вкусен:
Мазурка
500 гр. почистени, но НЕНАРЯЗАНИ орехи
300 гр. измити и изсушени стафиди
3 яйца
1 ч. захар
5 с.л. брашно
Яйцата се разтриват със захарта (само с лъжица без никакво разбиване иначе ще се разпада!!!)
Добавя се брашното и се разбърква. Към сместта се изсипват стафидите и орехите и се разбърква с тестото така че навсякъде да полепне тесто (орехите и стафидите са доста повечко ).
Изсипвате в намазана форма или тавичка и печете на 180 гр.С 45-50 мин. Реже се изстинало.
Ето на това му викам лесно аз- няколко продукта с елементарно смесване и бутане във фурната.
| |
Тема
|
Re: Суперлесен и убийственовкусен орехов пай
[re: Пoли]
|
|
Автор | TV Star (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.11.06 23:15 |
|
Благодаря за рецептата, ще я изпробвам още този уикенд. И все пак моят орехов пай си става един път....:-)
| |
Тема
|
Re: Суперлесен и убийственовкусен орехов пай
[re: Пoли]
|
|
Автор | Moli (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.11.06 12:54 |
|
Поли , това че на теб не ти харесва не значи че на другите също не им харесва.
| |
Тема
|
Re: Суперлесен и убийственовкусен орехов пай
[re: Tv star]
|
|
Автор | Moли (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.11.06 12:55 |
|
ТВ стар, благодаря за рецептата
| |
Тема
|
Re: Суперлесен и убийственовкусен орехов пай
[re: Moli]
|
|
Автор | Пoли (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.11.06 21:36 |
|
Не съм изказвала мнение на другите.
| |
Тема
|
Re: Суперлесен и убийственовкусен орехов пай
[re: Moли]
|
|
Автор |
Tv star (непознат
) |
Публикувано | 11.11.06 22:32 |
|
Сигурна съм, че ще ви хареса. Винаги съм се отказвала от пайовете, колкото и да ги обичам, заради риска с приготвянето на тестото. При това съотношение обаче няма грешка! Каза ми го главен готвач на един петзвезден хотел в София - той ги приготвя само по тази рецепта. Пропуснах да кажа, че още по-вкусно става, ако го поднесете с разбита сметана отгоре! Да ви е сладко!
| |
Тема
|
Re:Mazurka
[re: Пoли]
|
|
Автор | Nia (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.11.06 14:12 |
|
Поли, искам да попитам няма ли набухвател в предложения от теб сладкиш? На картинката ми изглежда доста "пухкаво". А само яйцата ще могат ли да се справят с тежките продукти като орехи и мокри стафиди?
Иначе рецептата ми харесва и ще я пробвам.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|