|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Имам нужда от съвет относно тенджера под налягане?
|
|
Автор |
Eлф (Indian) |
Публикувано | 08.11.06 16:52 |
|
Здравейте,
имам нужда от съвет за тенджера под налягане. По-точно каква е разликата между алуминиевата и стоманената? Идея си нямам коя от двете разновидности да избера.
В момента изпозлвам алуминиева, но понякога ми оцветява ориза в сиво. Което ме навява на мисълта, че нещо не е на ред. Всичките ли са такива или зависи? Моята ми е донесена от Индия. Не гарантирам нищо за качеството й. Редактирано от Eлф на 08.11.06 16:54.
| |
Тема
|
Re: Имам нужда от съвет относно тенджера под налягане?
[re: Eлф]
|
|
Автор | Taня (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.11.06 19:39 |
|
Можеш да я ползваш само за подваряване, т. е. полусваряваш месото /боба/, изваждаш и пресипваш в друг съд.Защо вариш ориз в тенджера под налягане?Ако те първва ще копуваш съд, по-добре избери стоманият.
| |
Тема
|
Re: Имам нужда от съвет относно тенджера под налягане?
[re: Taня]
|
|
Автор |
Eлф (Indian) |
Публикувано | 08.11.06 19:42 |
|
На мен ми трява такава в която да варя основно, не само с цел подваряване. Ами всичко става в нея. И зелето, и боба и месото и ориза и яйцата... бързо и лесно, чисто... така ме научи една приятелка индийка.
| |
Тема
|
Re: Имам нужда от съвет относно тенджера под налягане?
[re: Eлф]
|
|
Автор |
Karinka (членка) |
Публикувано | 08.11.06 22:07 |
|
стоманена
Но не мога да разбера, защо и ориза вариш там. Тази тенджера ползвам за неща, които иначе се варят по-бавно - зеле, боб, сарми ...
| |
Тема
|
Re: Имам нужда от съвет относно тенджера под налягане?
[re: Eлф]
|
|
Автор | alys (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.11.06 22:27 |
|
Определено - стоманена. Напълно те разбирам, че готвиш всичко там. И аз откак я имам, почти всичко варя там, а после, ако трябва, запичам и т.н. Е, ориз не съм варила, защото рядко готвя отделно ориз, но защо не?! В алуминиев съд не трябва да оставяш яденето да престоява. Ако ти оцветява в сиво, по-добре не я ползвай - аз поне не бих готвила в такъв съд.
| |
Тема
|
Re: Имам нужда от съвет относно тенджера под налягане?
[re: Eлф]
|
|
Автор | Amelia (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.11.06 22:29 |
|
Аз така си съсипах първата тенджера под налягане, която беше от стомана. Бях правила сърми, и ги бях оставила за 2-3 дни. Изглежда, че киселината разяжда покривния слой. После всичко ми оцветяваше в сиво. Оттогава се научих след използване-веднага да прехвърля в друг съд и да измия тенджерата. И оттогава карам вече пета година.
| |
Тема
|
Re: Имам нужда от съвет относно тенджера под налягане?
[re: Eлф]
|
|
Автор | Honey (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.11.06 22:48 |
|
aluminievite sadove sa vredni i otdavna ne se izpolzvat v evropa
| |
Тема
|
Re: Имам нужда от съвет относно тенджера под налягане?
[re: Honey]
|
|
Автор |
Eлф (Indian) |
Публикувано | 08.11.06 23:00 |
|
Хъни, не знам ти къде живееш и колко информация достига от Европа до теб, но аз съм в Англия и проблема е, че не мога да намеря стомамена тенджера на поносима цена. Всичко което до тук съм проверила е алуминиево и повярвай ми доста е, като предлагане и е основно то. Колкото и да ме учудва факта, че е вредно... да, ползва се и още как!
| |
Тема
|
Re: Имам нужда от съвет относно тенджера под налягане?
[re: Karinka]
|
|
Автор |
Eлф (Indian) |
Публикувано | 08.11.06 23:04 |
|
Ами като не намирам време за стиимъра понякога и много бързам го бухвам в тенджерата под налягане и става за по малко от 15 мин. А ние ориз ядем всеки ден, основно като заместител на хляб, защотото индийската храна ни преобладава в менЮто. Благодарение на нея свали 21 кг. за 6 месеца! (Това в евентуален отговор на въпроса, защо ям ориз всеки ден)
| |
Тема
|
Re: Имам нужда от съвет относно тенджера под наляг
[re: Eлф]
|
|
Автор |
maycal (член) |
Публикувано | 08.11.06 23:28 |
|
Официалното становище е , че алуминиевите съдове не са вредни за готвене, освен ако в тях се оставят да престояват храни ,които ги окисляват.Като любопитен факт -най-добрите метали за съдове за готвене са сребро и титан!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|