|
Тема
|
киселец и лапад / фризер
|
|
Автор |
Karinka (членка) |
Публикувано | 28.10.06 15:24 |
|
как да ги обработя преди да ги прибера във фризера? дали да ги бланширам и нарежа? или само да ги нарежа?
| |
|
Само ги нарежи.
ásato ma sád gamaya
támaso ma jyótir gamaya
mrtyór mamrtam gamaya
| |
Тема
|
Re: киселец и лапад / фризер
[re: Ocoroвeц]
|
|
Автор | Taня (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.10.06 17:01 |
|
Измий обилно с вода, остави да се отцеди добре , нарежи или накъсай и прибери на порции в пликчета.Нищо повече! Ако бланшираш ,само ще скапеш материала.По принцип се бланшират жилавите зеленчуци като зелен фасул, грах, патладжан и др., въпреки , че аз не ги бланширам преди да ги сложа във фризера.Стига им замразяването. [
| |
Тема
|
Re: киселец и лапад / фризер
[re: Karinka]
|
|
Автор |
damore (непредсказуем) |
Публикувано | 29.10.06 08:17 |
|
За киселеца не знам, но на пролет замразих лапад- така както ти казват и другита- само измит и нарязан и в найлонови пликчета. Не ми хареса , обаче. Като се сготви има някакъвнатрапчив вкус на билка и няма нищо обшо с вкуса на пресен лапад. Абе една такава тъмна отвара си пуска.
| |
Тема
|
Re: киселец и лапад / фризер
[re: Karinka]
|
|
Автор | novak (Нерегистриран) |
Публикувано | 31.10.06 14:31 |
|
А според мен трябвя да се бланшират първо, няма разлика дали един зеленчук е жилав или не, бланширането убива разни бактерии, спира разграждането на разни ензими и запазва цвета, доколкото знам
| |
Тема
|
Re: киселец и лапад / фризер
[re: Karinka]
|
|
Автор |
tani4ka (mama na Boris) |
Публикувано | 01.11.06 10:17 |
|
Киселеца не го бланширам, защото е с много крехки листенца. Само го измивам, режа и го слагам в найлонова торбичка.
Лапада е с по-твърди листа и според мен трябва да се бланшира, за да омекне. Но тъй като на мен не ми харесва вкуса му - не готвя лапад и не замразявам.
Борис - 03.06.2004
| |
|
|
|
|