Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:54 10.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема киселец и лапад / фризернови  
Автор Karinka (членка)
Публикувано28.10.06 15:24

как да ги обработя преди да ги прибера във фризера? дали да ги бланширам и нарежа? или само да ги нарежа?

Тема Re: киселец и лапад / фризер [re: Karinka]  
Автор Ocoroвeц (~*~)
Публикувано28.10.06 16:37

Само ги нарежи.

ásato ma sád gamaya
támaso ma jyótir gamaya
mrtyór mamrtam gamaya

Тема Re: киселец и лапад / фризернови [re: Ocoroвeц]  
АвторTaня (Нерегистриран)
Публикувано28.10.06 17:01

Измий обилно с вода, остави да се отцеди добре , нарежи или накъсай и прибери на порции в пликчета.Нищо повече! Ако бланшираш ,само ще скапеш материала.По принцип се бланшират жилавите зеленчуци като зелен фасул, грах, патладжан и др., въпреки , че аз не ги бланширам преди да ги сложа във фризера.Стига им замразяването. [

Тема Re: киселец и лапад / фризернови [re: Karinka]  
Автор damore (непредсказуем)
Публикувано29.10.06 08:17

За киселеца не знам, но на пролет замразих лапад- така както ти казват и другита- само измит и нарязан и в найлонови пликчета. Не ми хареса , обаче. Като се сготви има някакъвнатрапчив вкус на билка и няма нищо обшо с вкуса на пресен лапад. Абе една такава тъмна отвара си пуска.

Авторnovak (Нерегистриран)
Публикувано31.10.06 14:31

А според мен трябвя да се бланшират първо, няма разлика дали един зеленчук е жилав или не, бланширането убива разни бактерии, спира разграждането на разни ензими и запазва цвета, доколкото знам

Автор tani4ka (mama na Boris)
Публикувано01.11.06 10:17

Киселеца не го бланширам, защото е с много крехки листенца. Само го измивам, режа и го слагам в найлонова торбичка.
Лапада е с по-твърди листа и според мен трябва да се бланшира, за да омекне. Но тъй като на мен не ми харесва вкуса му - не готвя лапад и не замразявам.

Борис - 03.06.2004

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.