Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:35 29.06.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Re: Баница с тикванови [re: Karynna]  
Автор(Нерегистриран)
Публикувано07.10.06 22:04



А не се ли сиропира тиквеника?



Тема Re: Баница с тикванови [re: Aз]  
АвторTaня (Нерегистриран)
Публикувано08.10.06 08:42



По принцип тази баница/тиквеник/ не се сиропира.Има една рецепта от Северна България, която е с яйца и сирене и се сиропира.Имам я някъде, ако искаш, ще я кача.



Тема Re: Баница с тикванови [re: Taня]  
АвторAmelia (Нерегистриран)
Публикувано08.10.06 19:40



Страхотна идея за морковите. Ще направя. Аз знам само eдин кекс с моркови-правя го доста често, че в къщи много го обичат.



Тема Re: Баница с тикванови [re: Amelia]  
АвторTaйни (Нерегистриран)
Публикувано09.10.06 23:57



Може ли да ми изпратите рецептата за кекса с моркови?


Купувам много моркови/ нали уж полезни, а и за да поддържам здрави очите на мъжа ми, че да ме гледа колко съм хубава...еххххх,нищо,че когато не ми се получи някоя гозба, го моля да си затвори очите за сакатлъка..Отнесох се.
Та за рецептата Ви,много ще се радвам ако може да ми я напишете.Благодаря



Тема Re: Баница с тикванови [re: Taйни]  
АвторAmelia (Нерегистриран)
Публикувано10.10.06 23:07



Тайни,ето ти рецептата. Малко по-късно ще пусна и друга:
За тестото:

2 чаени чаши брашно
2 чаени чаши захар
4 чаени лъжички бакпулвер
2 чаени лъжички канела
4 яйца
0,5 чаена чаша олио
3 чаени чаши настъргани моркови
0,5 чаена чаша нарязани или счукани орехи, или бадеми

За глазурата:

200г сирене за мазане Филаделфия-сигурнo може и друго, но аз използвам това.
2-3 лъжици масло
225г пудра захар
1 лъжичка ванилова захар

Яйцата (със стайна температура)се разбиват със захарта. Прибавят се всички останали продукти. Пече се в намазана с масло тавичка(аз използвам(35x35) тавичка), която съм поръсила с галета. Пече се в предварително загрята фурна на 175 градуса около един час. Като се извади от фурната се обръща и се оставя да изстине.
Продуктите за глазурата се разбъркват и със сместа се намазва изстиналия сладкиш. Чувала съм, че някои го сиропират леко преди да го намажат, но ние си го хапваме така-само с глазурата. Режа го на квадрати.



Тема Re: Баница с тикванови [re: Amelia]  
АвторTaйни (Нерегистриран)
Публикувано12.10.06 02:37



Много благодаря за рецептата.


Изглежда вкусно, ще ми се още сега да го забъркам, както ме ме мъчи някакво безсъние...Но утре
Отново благодаря за подробната рецепта



Тема Re: Кекс с морковинови [re: Amelia]  
Автор Лъчeзapa_ ()
Публикувано12.10.06 10:22



Звучи интересно.

Благодаря и аз.

Никак не обичам моркови със захар, но пък обичам канела ... и може да опитам за последен път.

Дали няма вариант да се направи солен кекс с моркови ?





Тема Re: Кекс с морковинови [re: Лъчeзapa_]  
АвторTaня (Нерегистриран)
Публикувано12.10.06 12:12



Въобще няма да познаеш, че са моркови!Мъжът ми ненавижда тиква и за това правя тиквеника с моркови.Първият път, когато пробвах баницата, не можах да повярвам, че с моркови.






Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.