|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Как се яде манго?
|
|
Автор | rлyпaв (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.09.06 23:12 |
|
Сори за тъпия въпрос, но си купих един плод манго - половината му кора е червена, половината - зелена. Като отрязах малко, се разнесе силна миризма на нещо като борова смола, или одеколон, или знам ли какво, но във всеки случай нещо, което въобще няма да ти дойде на ум да хапнеш. Зелен ли е или какво?
| |
Тема
|
Re: Как се яде манго?
[re: rлyпaв]
|
|
Автор | Taйни (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.09.06 02:36 |
|
Още е зелен.Точно вчера и аз си купих,и макар да е тъмнозелен на цвят,вътрешността е твърда и вкуса е все едно ям сапун-толкова парфюмиран аромат.
Но авокадо редовно за различни салати
| |
Тема
|
Re: Как се яде манго?
[re: rлyпaв]
|
|
Автор | 11 (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.09.06 10:19 |
|
triabva da e meko
belish go i go rejesh na parcheta\ima ogromna kostilka i e mnogo vkusno i sochno
| |
Тема
|
Re: Как се яде манго?
[re: rлyпaв]
|
|
Автор | nalle (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.09.06 14:49 |
|
Трябва още като го купуваш да е леко меко (като натиснеш с пръст да става трапчинка, която после почти се изглажда). На цвят обикновено е половината червено, половината жълто-зеленикаво. Мирише божествено. Досега не съм видяла в BG да се продава манго, годно за ядене. И не съм купувала, съответно. Иначе "учител" по избиране на манго ми е един приятел, който е от Гваделупа и е абсолютен познавач в тази област
| |
Тема
|
Re: Как се яде манго?
[re: nalle]
|
|
Автор | 11 (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.09.06 16:41 |
|
i da e tvardo niama problem- kato prestoi niakolko dena na staina temperatura omekva i e mnooooogo vkusnooooooooooooooo
mai shte si kupia utre
| |
|
за употребата на авокадото в салатите, моля
| |
|
Каринка,
авокадото се слага към различни видове зеленчукови салати. В Европата го прибавят към всяка салата. Зелена къдрева салата нарязана(сега е модерно да се къса), краставица,малко зелен лук, авокадо, синьо сирене на кубчета,зехтин,лимон. Или домати, краставици, няколко листа зелена салата, малко зелен лук, авокадо, зехтин, лимон, сирене на кубчета.
Авокадото когато се купува трябва да има много тъмен зелен цвят, даже да отива към виолетово. Като се натисне с пръсти не трябва да е много твърдо. Ако го купиш по-твърдо, като престои няколко дена доузрява. Както кивито . Срязва се на две по дължина, изхвърля се костилката и с помощта на супена лъжица се отделя вътрешната част от кората. Реже се кубчета и се прибавя към салатата.
| |
|
С риск да подменим доста темата ще направя малко уточнение - има много видове авокадо и цвета на кожата му не е единствения показател дали е узряло или не. Зеленото, крушовидно авокадо например, трябва да е с мека, ярко зелена кожичка. Не го чакайте да полилавее, че ще му мине "срока на годност" Това същото се бели много лесно, не е необходимо да се вади с лъжица. Аз лично го предпочитам - струва ми се някак по-стегнато, с по-еластична структура. (Заради което запазва формата си, а не става на каша, което се получава при по-невнимателно разбъркване на салатата )
Ето един доста добър уебсайт за интересуващите се.
| |
Тема
|
Re: я ме светни
[re: Karinka]
|
|
Автор |
K. ())<>(() |
Публикувано | 19.09.06 21:28 |
|
що не си направиш гуакамоле? много е вкусно.
2 авокадо ги изстъргваш и намачкваш с вилица. после нарязваш на ситно един домат и половин глава по-воден лук. след това подправяш с табаско, лимон, сол. може да се сложи и ситно нарязана малка скилидка чесън и лъжица кисело мляко/сметана. разбърква се. яде се с царевичен чипс.
| |
Тема
|
Re: нЕма проблем
[re: vyprosche]
|
|
Автор | 11 (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.09.06 22:21 |
|
e, moje i svetlozelen tzviat - zavisi ot sorta
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|