|
Тема
|
Рецепта за пастърва на фурна
|
|
Автор |
pmdown (непознат
) |
Публикувано | 25.04.06 22:54 |
|
Помагайте!
Ще имам гости, които ядат само риба, никакви други меса.
Някой може ли да ми каже рецепта за пастърва на фурна?(нямам скара, мога да ползвам само решетката на фурната за целта)...примерно от тоя тип дето ги приготвят в ресторантите увити във фолио или с някаква гарнитура...да не е нещо супер сложно, ако може...
Предварително благодаря!
| |
Тема
|
Re: Рецепта за пастърва на фурна
[re: pmdown]
|
|
Автор | SysRq (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.04.06 11:50 |
|
Изчистваш, осоляваш със сол и черен пипер, слагаш вътре резенче лимон, парче масло, нарязан на ситно копър, увиваш във фолио и слагаш във фурната за 10-на минути. Ама пържена май си остава най-вкусна.
| |
Тема
|
Re: Рецепта за пастърва на фурна
[re: SysRq]
|
|
Автор |
pmdown (непознат
) |
Публикувано | 26.04.06 12:07 |
|
Десет минути дали е достатъчно?...аз си мислех, че се пече много по- дълго...
Ама на решетката на фурната ли се слага или в тава?(извинявам се за глупавия въпрос, ама наистина не съм готвила риба досега:))
| |
Тема
|
Re: Рецепта за пастърва на фурна
[re: pmdown]
|
|
Автор |
vyprosche () |
Публикувано | 26.04.06 12:30 |
|
Пастървата се почиства, посолява се. В коремчето се поставя масълце, тънка филийка лимон,наръсва се с чер пипер. Отгоре се намазва с олио, да не залепне за фолиото. Завива се във фолио, като бонбон .Поставяш я в тава с малко водичка или на решетката и под решетката тавичка с вода. Пече се в загрята при 180 градуса фурна, 30-40 минути.
Сервира се със задушени картофи с чесън и копър. Можеш да приготвиш и зелена салата.
Да ти е сладко!
Редактирано от vyprosche на 26.04.06 12:33.
| |
Тема
|
Re: Рецепта за пастърва на фурна
[re: vyprosche]
|
|
Автор | SysRq (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.04.06 13:04 |
|
Забравих да напиша, че се намазва фолиото
Но 10 минути са абсолютно достатъчни, а от вода просто няма нужда.
| |
Тема
|
Re: Рецепта за пастърва на фурна
[re: SysRq]
|
|
Автор | ket1234 (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.04.06 14:13 |
|
В осолното коремче слагаш квасена сметана с многа копър. Посоляваш всички риби, нареждаш ги в плик за печене, слагаш отгоре масло и покриваш с по 3-4 резенчета лимон без кората и печеш около 20-30 мин на 250 градуса.
| |
Тема
|
Re: Рецепта за пастърва на фурна
[re: pmdown]
|
|
Автор |
bravoGogo (Професионалистъ) |
Публикувано | 26.04.06 17:31 |
|
Предвартелно посолената пъстърва се слага в йенска тавичка или друга но ако е възможно рибата да покрива почти цялото дъно. Поръсваш с бял пипер и девесил. Маслото се нарязва на тънки листа дебели около 1мм и се слага отгоре, навсякъде по рибата!....Много по добре става отколкото вътре. Вътре можеш да сложиш едно две жулиенчета бекон. Става страшно....Ако искаш после ги изхвърли за да не ги видят хората Печеш 10-15 мин на предварително загрята до 200°С фурна или докато не видиш един приятен червеникав загар на рибката...сервира се със резен лимон.
Винаги така я правя пъстървата и от няколко години още не съм почнал да търся нов начин
П.С. Никакви фолия и торби!!! Не ти трябват изобщо!
Aquilla non capit muscasРедактирано от bravoGogo на 26.04.06 17:34.
| |
Тема
|
Re: Рецепта за пастърва на фурна
[re: pmdown]
|
|
Автор |
pmdown (непознат
) |
Публикувано | 27.04.06 11:07 |
|
Много благодаря на всички, които ми отговориха!
| |
Тема
|
Re: Рецепта за пастърва на фурна
[re: pmdown]
|
|
Автор | pmdown (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.04.06 00:16 |
|
Имам и още един въпрос...
Дадоха ми скара на Zepter и се опитах да опека рибата на нея. Стана страхотна на вкус(сложих подправките които ми предложихте), обаче кожата й залепна на скарата. Бях намазала обилно и скарата, и рибата с масло. Как се избягва този нежелан ефект и на какво се дължи?...Дали стана така, защото скарата ми не е била загрята достатъчно или точно обратното- прегряла съм я?...
Гостите ми ги очаквам в събота, така че очаквам Вашите съвети до тогава...
| |
|
|
|
|