|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
Сърнешко
|
|
| Автор |
big_hunter (непознат
) |
| Публикувано | 14.11.05 22:16 |
|
|
Приятели дайте ми моля ви интересна рецепта приготвяне на месо от сърна.Благодаря предварително
| |
|
Тема
|
Re: Сърнешко
[re: big_hunter]
|
|
| Автор | Chrissi (Нерегистриран) |
| Публикувано | 15.11.05 11:39 |
|
|
Moga da dam rezepta, ama nyamam kirilica....v smisal imam problem s kredor i t.n.Ste ya prochetesh li ako pisha na latinica?
| |
|
|
|
Няма проблем разбирам и така.Ще се радвам ако ми пратиш нещо интересно
| |
|
|
|
Само предупреждавам, че поради липса на материал не съм опитвала рецептата лично, но източникът е гарантиран
Задушена сърна с маслини и моркови:
Месото от сърната - до 1,5 кг се накисва от вечерта в марината от вода и оцет 50:50. На другия ден се изважда, посолява се и се запържва в 3 супени лъжици масло. залева се с гореща вода да заври. Отделно се запържват в масло и посолени 3 глави настърган лук и 3 моркова, нарязани на тънки филийки. прибавят се към почти свареното месо заедно с 15-20 маслини и черен пипер на зърна. Оставя се да поври до сваряване на зеленчуците.
Дивечът, какъвто и да е, може да се готви като дивия заек, при което е важно кисненето 1 нощ във вода и оцет!
За печено дивечово:
Накиснатото от вечерта дивечово месо се измива, намазва се с масло, посолява се със сол и черен и червен пипер. Слага се в тава, залива се с 2-3 чаени чаши вода, добавят се 2-3 дафинови листа и зърна чер пипер. Пече се като постепенно се полива със соса, ако се налага - долива се вода. Като се изпече месото се изважда в чиния, соса се прецежда и се разбърква с малко разбита сметана (разбит каймак или кисело мляко) и 1 яйце и се полива месото.
Сервира се с гарнитура 
НЕ ДРАЗНИ КЛЕТКАТА, ЧЕ ЛЪВЪТ Е ПАЯНТОВ!!!
| |
|
Тема
|
Re: Сърнешко
[re: fortuna_]
|
|
| Автор | eднa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 16.11.05 02:28 |
|
|
Как ви дава сърце да ядете сърна?Аз не съм вегитарианка,оба4е да убиеш и ядеш това толкова мило същество е направо 4удовищно за мен  
| |
|
|
|
Преди да се сготви дивеч е добре да престои поне една нощ в марината.
Взема се вода и оцет в съотношение 3:1 в полза на водата (количеството зависи от големината на месото, трябва добре да се покрие), прибавя се 1 глава лук, нарязан на едро, 7-8 скилидки чесън, 2-3 дафинови листа, черен пипер на зърна, бахар, 1 ч.л. захар, 1-2 зърна карамфил. Всичко заедно се кипва и след като поври 10-15 минути, се охлажда и се залива месото. В студената марината може да се добави клонче от хвойна, бор или елха.
Месото не бива да се маринова в бакърен, цинков, или алуминиев съд, а само в емайлиран или дървен, сигурно е нещо свързано с окисляването....
И една рецепта за след мариноването
Едър дивеч задушен с гъби и червени чушки
Маринованото месо се увива в сланина на много тънки резенчета, и се задушава от всички страни в дълбок съд. Прибавят се 2 средни глави лук нарязани на филии. След като месото се зачерви от всички страни се изважда, а лукът се поръсва с 1-2 с.л. брашно. Когато брашното добие златист цвят, запръжката се залива с 1/2 ч.ч. червено вино и малко вода.
Месото се поставя в глинен гювеч, прибвят се около 1 кг цели гъби, 6-7 червени печени белени пиперки, нарязани на широки ивици, залива се с винения сос, посолява се, ако има нужда и се захлупва за около 3 часа (зависи колко е голямо парчето месо).
След като е готово, се изважда в чиния за сервиране и се нарязва на тънки филии. Към сосът се добавят 2-3 с.л. сметана и се оставя да кипне. Изсипва се върху нарязаното и подредено вече месо.
Туй набързо от тефтера ... 
| |
|
Тема
|
Re: Сърнешко - рецептата
[re: Chrissi]
|
|
| Автор | Chrissi (Нерегистриран) |
| Публикувано | 16.11.05 11:16 |
|
|
Ето сега как готвят тук в Deutschland сърна или елен:
Марината - 1 литър червено вино /а може и повече, просто трябва месото да е покрито с маринатата/ + счукани 2-3 зърна бахар + 2-3 дафинови листа + черен пипер едро смлян + лъжичка чаена синап - аз счуквам зрънцата + 7-8 зърна хвойна смачкани + 2-3 супени лъжици олио + 1 супена лъжица соев сос + един нарязани резенчета обелен портокал + глава лук нарязана на едро + 2-3 скл.чесън срязани на две + 1-2 моркова и те срязани + целина корен или листи + 1 супена лъжица смес мащерка&Риган&Чубрица&рОзмарин/ако няма розмарин не е беда/ - месото се залива с маринатата покрива се с капак и в хладилника за 24 часа.
Купуваш Брацчлауч се казва, има го по магазините в БГ - това е една торба на вид изглежда като целофан.Ако не намериш, просто покриваш с алуминиево фолио.Такааааааа - значи, като се извади месото от маринатата се овкусява със сол и се слага в торбата /или в тавата/.Всички зеленчуци и плодове от маринатът се слагат и те вътре, самата марината се разбива с малко горчица и тя в торбата.Аз слагам допълнително още един нарязан портокал или резенчета ябълка.Пече се до готовност.След това сосат от печенето и ако е необходимо се прибавя от маринатата се презейда, слага се в тенджера и като клокне се прибавя заквасена сметана малка кутийка 200 грама или на вкус.Ако е необходимо сосат се сгъстява и на финала се прибавят задушени пресни габи - месото се залива.Тук го поднасят със сладко от боровинки, сварени картофи в подсолена вода предварително обелени или картофени кнедли, задушени зеленчуци и т.н.
Има и варинат друг - месото като го извадиш от маринатата да го шпиковаш с парченца бекон и после следваш рецептата.
Ние често готвим това ясите през зимата.Вкусно е и е много елегантно......
Дано ти хареса!
Дай доклад после!Редактирано от минaвaщa на 17.11.05 08:46.
| |
|
|
|
То хубаво, че нямаш кирилица, ама пък нищо не ти пречеше да напишеш вместо Дойчланд Германия.
| |
|
Тема
|
Re: Сърнешко - редакция
[re: Eдин Kиxoт]
|
|
| Автор | Ppp (Нерегистриран) |
| Публикувано | 16.11.05 17:12 |
|
|
Твърде лично и интимно пожелание. Моля изпрати го на потребител Един Кихот на бележка, надявам се да го оцени по достойнство!Редактирано от минaвaщa на 17.11.05 08:56.
| |
|
Тема
|
Re: Сърнешко - rezeptata
[re: Ppp]
|
|
| Автор | xиxчo (Нерегистриран) |
| Публикувано | 16.11.05 19:13 |
|
|
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|