|
|
|
Тема
|
Дроб сърма
|
|
| Автор |
Rosa_belle (тиха вода) |
| Публикувано | 15.11.05 11:42 |
|
|
Как се приготвя и най- вече какви подправки се слагат?
Обичам да обичам
| |
|
|
|
Запържва се 1 връзка зелен лук (или кромид), добавя се предварително сварените в подсолена вода и ситно нарязани агнешки бял дроб, черен дроб и сърце, шепа ориз. Като се позапържат се добавя чаша гореща вода и ври докато остане на мазнина. Маха се от огъня и се слагат подправките : магданоз, джоджен, червен и черен пипер, някои слагат и копър.
Булото се измива със студена вода, разстила се в чиния, сипва се в него сместа и се обръща върху малка тавичка. Може и вместо цяла голяма - да се завият няколко по-малки с помощта на голяма супена лъжица като булото се обтяга в лъжицата, слага се сместа, увива се и се обръща в тавата. Набожда се с игла на няколко места да не се издуе булото. намазва се с червен пипер, наоколо се залива с останалата вода, в която е врял дроба. Пече се в гореща фурна докато се зачерви. Преди изваждане се залива със заливка :1-2 яйца, 2-3 супени лъжици кисело мляко (или четвърт прясно мляко), половин супена лъжица брашно и на върха на лъжичка лимонтозу. Запича се пак докато се сгъсти и зачерви
НЕ ДРАЗНИ КЛЕТКАТА, ЧЕ ЛЪВЪТ Е ПАЯНТОВ!!!
| |
|
Тема
|
Re: Дроб сърма
[re: fortuna_]
|
|
| Автор | TTTTT (Нерегистриран) |
| Публикувано | 16.11.05 20:00 |
|
|
Тази рецепта безспорно е много вкусна, но е доста сложна
за начинаещи.
Като се спази първата част (обработката на дреболиите),
може да се добавят малко задушени гъби, и след като се
смесят с другите неща и покипят в тавичката, да се залеят
със заливка както за мусака. Накрая се нарязват на порции
и става чудесно (хубаво е да се поднесат с 1-2 лъжици
кисело мляко).
| |
|
|
|
Вярно , че е по-лесно, а и когато липсва було в комплекта - може и със заливката, но разликата във вкуса е както между зелевите сарми и мусака със зеле Когато продуктите са увити в сарма стават по-вкусни, но е по-трудоемко 
НЕ ДРАЗНИ КЛЕТКАТА, ЧЕ ЛЪВЪТ Е ПАЯНТОВ!!!
| |
|
|
|
|