Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:18 11.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема Дроб сърманови  
Автор Rosa_belle (тиха вода)
Публикувано15.11.05 11:42



Как се приготвя и най- вече какви подправки се слагат?

Обичам да обичам


Тема Re: Дроб сърма [re: Rosa_belle]  
Автор fortuna_ (заслужена)
Публикувано15.11.05 12:00



Запържва се 1 връзка зелен лук (или кромид), добавя се предварително сварените в подсолена вода и ситно нарязани агнешки бял дроб, черен дроб и сърце, шепа ориз. Като се позапържат се добавя чаша гореща вода и ври докато остане на мазнина. Маха се от огъня и се слагат подправките : магданоз, джоджен, червен и черен пипер, някои слагат и копър.
Булото се измива със студена вода, разстила се в чиния, сипва се в него сместа и се обръща върху малка тавичка. Може и вместо цяла голяма - да се завият няколко по-малки с помощта на голяма супена лъжица като булото се обтяга в лъжицата, слага се сместа, увива се и се обръща в тавата. Набожда се с игла на няколко места да не се издуе булото. намазва се с червен пипер, наоколо се залива с останалата вода, в която е врял дроба. Пече се в гореща фурна докато се зачерви. Преди изваждане се залива със заливка :1-2 яйца, 2-3 супени лъжици кисело мляко (или четвърт прясно мляко), половин супена лъжица брашно и на върха на лъжичка лимонтозу. Запича се пак докато се сгъсти и зачерви

НЕ ДРАЗНИ КЛЕТКАТА, ЧЕ ЛЪВЪТ Е ПАЯНТОВ!!!


Тема Re: Дроб сърманови [re: fortuna_]  
АвторTTTTT (Нерегистриран)
Публикувано16.11.05 20:00



Тази рецепта безспорно е много вкусна, но е доста сложна
за начинаещи.
Като се спази първата част (обработката на дреболиите),
може да се добавят малко задушени гъби, и след като се
смесят с другите неща и покипят в тавичката, да се залеят
със заливка както за мусака. Накрая се нарязват на порции
и става чудесно (хубаво е да се поднесат с 1-2 лъжици
кисело мляко).



Тема Re: Дроб сърманови [re: TTTTT]  
Автор fortuna_ (заслужена)
Публикувано17.11.05 18:09



Вярно , че е по-лесно, а и когато липсва було в комплекта - може и със заливката, но разликата във вкуса е както между зелевите сарми и мусака със зеле Когато продуктите са увити в сарма стават по-вкусни, но е по-трудоемко

НЕ ДРАЗНИ КЛЕТКАТА, ЧЕ ЛЪВЪТ Е ПАЯНТОВ!!!



*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.