Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:43 04.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема ве4еря за германцинови  
Автор advocate of the Devil (deep and dark)
Публикувано08.11.05 15:53

Привет! Имам голям проблем-на гости съм на приятеля ми в Германия, утре ще идват на гости негови приятели, също германци, и нямам представа какво да сготвя. Искам да е нещо готино, с месо, но и да не е сложно, за да не се изложа. Също така да е съобразено с това, което харесват тукашните хора...Май много искам, но моля ви, дайте ми съвети и рецепти!

Благодаря предварително!

I don't care if your world is ending today,
I wasn't invited to it anyway

Тема Re: ве4еря за германцинови [re: advocate of the Devi]  
Автор lowenzahn (новак)
Публикувано08.11.05 16:22

поразпитай какво обичат да ядат....хората са различни, всеки обича различни неща да яде. в Германия са познати дюнера, мусаката, кебапчетата..... така че не остават много типични неща...

от опит знам, че им харесва : гювече, гювеч, пълнени чушки с ориз и кайма, кюфтета по чирпански, скара, тутманик, баница.

може да пробваш с кьопоолу, но до сега съм си го яла сама...

не се сещам за сега за друго. успех !!!!!!!!!!

Тема Re: ве4еря за германци [re: advocate of the Devi]  
Автор eilerris (непознат )
Публикувано09.11.05 11:49

Здравей Аз преди седмица се върнах от Германия, също бях на гости на приятеля ми. Една вечер организирахме обща вечеря с неговите приятели, като всеки трябваше да осигури по нещо. Та на нас се падна да приготвим основното ястие и се спряхме на кавърма, защото приятелят ми вече беше ял и много му харесва. Аз малко се притеснявах как ще се възприеме от останалите, но за мое учудване и удоволствие немците направо си ометоха чиниите, че и още искаха
Така че аз с две ръце гласувам за кавърма. Но разбира се, добре е да се знае какво харесват самите хора, ние например питахме предварително какво месо обичат, дали ядат гъби и т.н.
Весело прекарване!

Тема Re: ве4еря за германцинови [re: eilerris]  
Автор advocate of the Devil (deep and dark)
Публикувано09.11.05 12:09

Благодаря много за съветите! Кавърмата е много добра идея, защото знам как се прави Другото, което измислихме, е някакви вурстове, шопска салата и картофено пуре. Ще видим...Моля ви, стискайте палци

I don't care if your world is ending today,
I wasn't invited to it anyway

Автор 3aeka (пухкав)
Публикувано09.11.05 12:20

Нарежи и малко гъби, на лентички, става перфектно и няма да съжаляваш.

Автор 3aeka (пухкав)
Публикувано09.11.05 12:24

Извиняваи, забравих да ти кажа да сложиш и чаша/ около 250 гр./вино. Бяло за пилешка каварма, и червено за свинска.

Тема Re: ве4еря за германцинови [re: 3aeka]  
Автор Stahl ()
Публикувано10.11.05 13:48

Няма ли да напишете тази рецепта на пилешка каварма? А аз от опит ви казвам, че германците като са на гости изяждат абсолютно всичко което им сложите. Обичат да опитват нови ястия и почти няма нещо което да не го ядат. На мен досега само таратор са ми отказвали

"Онези, които вече не могат да дават лоши примери, дават добри съвети"

Тема Re: вечеря за германцинови [re: Stahl]  
Автор 3aeka (пухкав)
Публикувано10.11.05 21:42

За около 5 порции са ти необходими следните продукти:
Нарежи си около 600гр.пилешко филе на по едри хапки и го запържи до златисто в малко масло.Добави 3 по-едри глави лук нарязан като за яхния и го запържи заедно с месото./за 2-3 мин.става прозрачен/Около 300-350 гр. гъби нарязани на филиики, добави и тях/гъбите да са сурови , а не мариновани/, разбъркай внимателно , за да не ги начупиш.Добави чаша бяло вино, 2-3 чаши вода, 1с.л. доматено пюре или лютеница, 1-2 дафинови листа, щипка риган, щипка босилек и задължително майорана. Като изври водата и остане само на мазнинка е готово.Ако не ти одобрят творението , значи не разбират от добра кухня.Същото нещо става и със свинско , но виното в този случай е червено.

Тема Re: вечеря за германцинови [re: 3aeka]  
Автор 3aeka (пухкав)
Публикувано10.11.05 22:48

Хиляди извинения.Забравих да ти кажа , че вместо сол използвам подправката на маги/Вълшебен вкус/

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.