|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Броколи
|
|
Автор |
Blue Moon (Stilisimo Blue) |
Публикувано | 11.10.05 15:46 |
|
Винаги ги(го) правя по един и същи начин - панирано. А ми се ще да пробвам нещо по-различно. Ако имате някакви интересни идеи, с удоволствие ще ги пробвам. Имайте предвид, че е прясно, не е от тези замразените броколи.
Предварително благодаря!![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/smile.gif)
| |
Тема
|
Re: Броколи
[re: Blue Moon]
|
|
Автор | tolkova (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.10.05 16:25 |
|
Миналата седмица имах същия проблем. Поразрових малко в нета и из старите готварски книжки и ето какво изкомбинирах: Сварих броколито накъсано на розички в подсолена вода, 1/2 пакет спагети/от най-дебелите мисля, че бяха №3/ също сварени, имах малко пушено пиле в хладилника, него нарязах на дребно, малко черен пипер,чесън на прах, пресен босилек и пикантина.Всичко това разбърках в по-дълбока тавичка и залях със сос бешамел.Отгоре на рендето кашкавал и запекох във фурната.Стана много вкусно!
Надявам се да ти бях полезна!![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/cool.gif)
| |
|
Салата
Пускаш го във вряла вода със сол, само за 2 мин. След това хубаво се изцежда водата, слагаш чесън, зехтин и оцет /ако е балсамов още по добре/.
| |
|
Аз пък никога не го правя панирано. Това да не ти е карфиол. Правя го или леко запържено във вок, или леко зварено на пара, но и двете обработки са кратки и трябва да се внимава, защото много бързо омеква и после се разкашква при опит за консумация.
Пречка е за себе си глупеца,
пречка е за другите мъдреца.
| |
Тема
|
Re: Броколи
[re: Eдин Kиxoт]
|
|
Автор | BLUEMOON (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.10.05 18:58 |
|
Благодаря за идеите!
Пробвайте и панирано - божествено! И няма нищо общо с карфиола и миризмата му! Аз пък не обичам карфиол. Само външно си приличат иначе на вкус прилича на тиквички пане. Ама ми хрямна нещо да го задуша с топено сирене, диньо сирене и готварска сметана. И отгоре леко с настърган кашкавал. Нещо подобно съм яла преди време в едно заведение. Чудно беше. Ще го пробваш и ще кажа!
Лека вечер и вкусни идеи за вечеря!![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/laugh.gif)
| |
|
Аз да кажа, че ядох на едно гости подобно нещо и беше много вкусно, но точна рецепта по обясними причини не мога да дам. Броколито беше на розички, но имаше и още едно на малки зелчета/мале че се излагам, ама не знам какво беше-във всеки случай не карфиол/ . Това беше задушено в йенска тенджера, докато пием ракийката, жената го сипа в тава, сложи му малко сметана Хопла за готвене, топено сирене, поръси с кашкавал и отгоре поръси с черен пипер и някаква зелена подправка-не се и помъчих да запомня, щото моите канибали такива неща не ядат. Сега като се замислям обаче май имаше и малко царевица.
А ти като пробваш кажи, че аз нещо като не се яде у нас, чакам да дойдат гости и започвам едни изпълнения....
Сина ми като не ще да направи нещо, вече втори месец го плаша със салата с ролца от раци, е, все още минава номера![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/wink.gif)
все някой трябва да е виновен, но защо да съм аз
| |
|
Брюкселско зеле е било това на малките зелчета. Йък!
Пречка е за себе си глупеца,
пречка е за другите мъдреца.
| |
Тема
|
Re: Броколи
[re: Blue Moon]
|
|
Автор |
jam (уверено сладко) |
Публикувано | 11.10.05 22:07 |
|
Пробвай леко сварени, след това залети с дебел пласт сос бешамел и запечени във фурната.
перфекциозно! ![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/wink.gif)
| |
|
Благодаря за идеята. Панирано е страхотна.
Успешна седмица
Шина
| |
Тема
|
Re: Броколи
[re: Shina]
|
|
Автор | Jana (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.10.05 14:50 |
|
а преди да го панираш,бланшираш ли го?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|