Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:39 04.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема Сладки изненади за Хелоуин?нови  
Автор onagra (мъчеща се с НВД)
Публикувано19.10.05 23:29

Здравейте! Това е първият ми пост тук, но преди да се присъединя към клуба отделих около месец за да изчета всички теми от тази година и доста от темите в архива... Клубът е просто прекрасен! Много от вас за мен са истински учители в началните ми изяви като домакиня. Благодаря ви за чудесните рецепти и съвети!

Темата, която отварям е свързана с един предстоящ празник (не български и определено не православен), който по стечение на обстиятелствата ще отбележим с голямо парти унас. Става дума за Хелоуин (31.X). Моля да ми дадете идеи за сладки, хапки или други тематични вкусотийки, с които мога да почерпя гостите. Търсих из нета, но единственото приемливо за изпълнение се оказаха тези... палачинки ли, как да ги нарека не знам?!

Другите, изрисуваните сладки като:

ще отнемат часове за оформянето... или поне на мен така ми изглежда...
Нямам формички за сладки от типа на:

Да не говорим, че това ми изглежда просто невъзможно за направа....
Така де, нужни са ми по-прости идеи, които могат да се направят с подръчни материали. Например четох за пoртокали, издълбани и изрязани като мини хелоуински тикви, вътре пълни с желирани плодове... Готино звучи. Ще ми помогнете ли с още шантави предложения?

Тема Re: Сладки изненади за Хелоуин?нови [re: onagra]  
Автор fortuna_ (заслужена)
Публикувано20.10.05 20:51

Ами, ако имаш възможност да се снабдиш с локум (турски магазин примерно) - направо пълни тиквата - точка 7 от тук:

Тема тикватанови [re: fortuna_]  
Автор Karinka (членка)
Публикувано20.10.05 22:42

какъв сорт да бъде? и горе долу колко време на голко градуса се пече?
изглежда ми много вкусно и страшно подходящо за Бъдни вечер

Тема Re: тикватанови [re: Karinka]  
Автор fortuna_ (заслужена)
Публикувано21.10.05 15:54

Сега ме уби с тези въпроси
Ами аз купувам от пазара - тези дето ги продават за печене, само гледам формата да не е много тумбеста, а по-разлата и на големина да влиза във фурната За печенето също не знам точно - на око и на нос , а сега съм и с нова бързонагряваща печка (фурна), та съвсем ще е на нос А за градусите - 180-200 градуса
Наистина е вкусна и подходяща за Бъдни Вечер, а откарваме и Коледа с нея, че не тежи на стомаха след пуйката

НЕ ДРАЗНИ КЛЕТКАТА, ЧЕ ЛЪВЪТ Е ПАЯНТОВ!!!

Редактирано от fortuna_ на 21.10.05 15:57.

Тема Re: Сладки изненади за Хелоуин?нови [re: fortuna_]  
Автор onagra (мъчеща се с НВД)
Публикувано23.10.05 10:30

Хееей, благодаря! Срахотна идея! Ще я направя тази пълнена тиква - напълно тематично по празника, а и звучи невероятно вкусно... Благодаря, fortuna_ !

Тема Re: Сладки изненади за Хелоуин? [re: onagra]  
Автор Di2 (мама на двечки)
Публикувано24.10.05 08:44

Ето малко идеи от миналогодишното хелоуинско детско парти у нас:

, ,
Имаше и пица, отгоре беше аранжирана като паяжина с ивички от кисели краставички

Редактирано от Di2 на 24.10.05 08:45.

Тема Re: тикватанови [re: fortuna_]  
Автор Karinka (членка)
Публикувано26.10.05 23:47

направих я!
супер е!

Тема Re: Сладки изненади за Хелоуин?нови [re: onagra]  
Авторkaмeлиa (Нерегистриран)
Публикувано27.10.05 15:50

Zdr, za Хелоуин има неколко важни неща:

Доброто настроение и костюмите! Децата го чакат този празник с нетърпение, маските, изненадите, избора на тиквата на пазара, как и с кого юе празнуват и
всичко това в центара на София, където е малко трудно да се разхождаш маскиран по улицата.

Основната храна е сандвичи направени като стараховити лапи, и тука основното е фантазиата:)

Пека тиква и аромата из апартамента е стархотен:)

Правим разни салати и те могат да се оформят по-страшничко.

Правя и меденки с разни формички, но никога не ми остава време за разни там украси - наблягама на количеството (времето толкова бързо минава, че сина ми е вече 1.80, а още минавам за момиче)

Това са любимите десерти за празника

http://gotvarstvo.georgievi.net/a/recipe_232
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/recipe_8

това тиквено руло, открих тука на форума и това е най-вкусната рецепта у дома, защото даже и две тави, т.е. 2 големиии рула не стигат - толкова е вкусно:)) поръсете сместа, като е вече в тавата с малко едро счукани орехи, като се препекат и се навие рулото става като таралеж, ммм толкова е вкусно и красиво:)

Тема Re: Сладки изненади за Хелоуин?нови [re: kaмeлиa]  
Автор Mим (щура)
Публикувано28.10.05 00:20

А какво е количеството на маслото за крема? Ти колко слагаш? Пропуснато е при продуктите.
И наистина предложението звучи добре, рулото трябва да е вкусно.

Тема Re: Сладки изненади за Хелоуин?нови [re: Mим]  
Авторkamelia (Нерегистриран)
Публикувано28.10.05 10:04

kolkoto se mozhe po-malko, opitvam go na wkus - zapochvam 1 s.l. oshte edna i v edim moment mo haresva veche prilicha na krem i na vid i na vkus:)) za 2 rula slagam okolo 250gr margarin maj e tolkova de.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.