|
Тема
|
Сладки изненади за Хелоуин?
|
|
Автор |
onagra (мъчеща се с НВД) |
Публикувано | 19.10.05 23:29 |
|
Здравейте! Това е първият ми пост тук, но преди да се присъединя към клуба отделих около месец за да изчета всички теми от тази година и доста от темите в архива... Клубът е просто прекрасен! Много от вас за мен са истински учители в началните ми изяви като домакиня. Благодаря ви за чудесните рецепти и съвети!
Темата, която отварям е свързана с един предстоящ празник (не български и определено не православен), който по стечение на обстиятелствата ще отбележим с голямо парти унас. Става дума за Хелоуин (31.X). Моля да ми дадете идеи за сладки, хапки или други тематични вкусотийки, с които мога да почерпя гостите. Търсих из нета, но единственото приемливо за изпълнение се оказаха тези... палачинки ли, как да ги нарека не знам?!
Другите, изрисуваните сладки като:
ще отнемат часове за оформянето... или поне на мен така ми изглежда...
Нямам формички за сладки от типа на:
Да не говорим, че това ми изглежда просто невъзможно за направа....
Така де, нужни са ми по-прости идеи, които могат да се направят с подръчни материали. Например четох за пoртокали, издълбани и изрязани като мини хелоуински тикви, вътре пълни с желирани плодове... Готино звучи. Ще ми помогнете ли с още шантави предложения?
| |
Тема
|
Re: Сладки изненади за Хелоуин?
[re: onagra]
|
|
Автор |
fortuna_ (заслужена) |
Публикувано | 20.10.05 20:51 |
|
Ами, ако имаш възможност да се снабдиш с локум (турски магазин примерно) - направо пълни тиквата - точка 7 от тук:
| |
|
какъв сорт да бъде? и горе долу колко време на голко градуса се пече?
изглежда ми много вкусно и страшно подходящо за Бъдни вечер

| |
|
Сега ме уби с тези въпроси
Ами аз купувам от пазара - тези дето ги продават за печене, само гледам формата да не е много тумбеста, а по-разлата и на големина да влиза във фурната За печенето също не знам точно - на око и на нос , а сега съм и с нова бързонагряваща печка (фурна), та съвсем ще е на нос А за градусите - 180-200 градуса
Наистина е вкусна и подходяща за Бъдни Вечер, а откарваме и Коледа с нея, че не тежи на стомаха след пуйката
НЕ ДРАЗНИ КЛЕТКАТА, ЧЕ ЛЪВЪТ Е ПАЯНТОВ!!!Редактирано от fortuna_ на 21.10.05 15:57.
| |
Тема
|
[re: fortuna_]
|
|
Автор |
onagra (мъчеща се с НВД) |
Публикувано | 23.10.05 10:30 |
|
Хееей, благодаря! Срахотна идея! Ще я направя тази пълнена тиква - напълно тематично по празника, а и звучи невероятно вкусно... Благодаря, fortuna_ !
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Di2 (мама на двечки) |
Публикувано | 24.10.05 08:44 |
|
Ето малко идеи от миналогодишното хелоуинско детско парти у нас:
, ,
Имаше и пица, отгоре беше аранжирана като паяжина с ивички от кисели краставички
Редактирано от Di2 на 24.10.05 08:45.
| |
|
направих я!
супер е!

| |
Тема
|
|
|
Автор | kaмeлиa (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.10.05 15:50 |
|
Zdr, za Хелоуин има неколко важни неща:
Доброто настроение и костюмите! Децата го чакат този празник с нетърпение, маските, изненадите, избора на тиквата на пазара, как и с кого юе празнуват и
всичко това в центара на София, където е малко трудно да се разхождаш маскиран по улицата.
Основната храна е сандвичи направени като стараховити лапи, и тука основното е фантазиата:)
Пека тиква и аромата из апартамента е стархотен:)
Правим разни салати и те могат да се оформят по-страшничко.
Правя и меденки с разни формички, но никога не ми остава време за разни там украси - наблягама на количеството (времето толкова бързо минава, че сина ми е вече 1.80, а още минавам за момиче)
Това са любимите десерти за празника
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/recipe_232
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/recipe_8
това тиквено руло, открих тука на форума и това е най-вкусната рецепта у дома, защото даже и две тави, т.е. 2 големиии рула не стигат - толкова е вкусно:)) поръсете сместа, като е вече в тавата с малко едро счукани орехи, като се препекат и се навие рулото става като таралеж, ммм толкова е вкусно и красиво:)
| |
Тема
|
[re: kaмeлиa]
|
|
Автор |
Mим (щура) |
Публикувано | 28.10.05 00:20 |
|
А какво е количеството на маслото за крема? Ти колко слагаш? Пропуснато е при продуктите.
И наистина предложението звучи добре, рулото трябва да е вкусно.  
| |
Тема
|
[re: Mим]
|
|
Автор | kamelia (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.10.05 10:04 |
|
kolkoto se mozhe po-malko, opitvam go na wkus - zapochvam 1 s.l. oshte edna i v edim moment mo haresva veche prilicha na krem i na vid i na vkus:)) za 2 rula slagam okolo 250gr margarin maj e tolkova de.
| |
|
|
|
|