Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:23 14.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема За украсата на тортите.нови  
АвторПитaщa (Нерегистриран)
Публикувано14.09.05 17:09



Кажете ми, как се прави украсата на тортите.

Имам впредвид, розички, листа и всички подобни.

Благодаря предварително на отговорилите.



Тема Re: За украсата на тортите.нови [re: Питaщa]  
Автор morska valna (morsko 4edo)
Публикувано22.09.05 13:27



Не зная много,но ще споделя това,което зная.То си е цяло изкуство.Някои неща се изработват от бял шоколад(оцветява се според това,каква фигурка правиш с безвредни бои).Разтопява се на водна баня и аз лично работя върху оризова хартия,защото после по лесно отлепям фигурката(но знам,че може и върху леко намазнен плот).Листата на розичката правя едно по едно.С лъжица гребвам от шоколада и внимателно разстилам върху хартията,като се старая да оформя листенце.Понеже шококолада бързо изстива и пак става твърд,следя го.В момента в който почне да изстива,повдигам(отлепям) с шпатулката и с пръсти накъдрям горния край на листенцето и е готово.Така постъпвам и с други модели.А можеш да пробваш и с разбит на твърд сняг яйчен белтък,само че там вече в ролята си влиза шприца,а аз там я карам на въображение(фантазия).Ами това е от мен,ако някой има и други идеи и аз ще се радвам да науча още неща



Тема Re: За украсата на тортите.нови [re: morska valna]  
Авторbluemoon (Нерегистриран)
Публикувано18.10.05 16:43



Ето ти и един съвет от мен относно красивите листа които си виждала по майсторските торти:
Като се поразходиш малко в парка и се огледаш,ще видиш много красиви листа,но трябва да се спреш на по-малките(тези,които според теб ще са най-подходящи за твоята торта).Така,откъсни си от тях около 20-30 бр. за да се подсигуриш с/у 1-2 неуспеха като за начало(а може и да успееш от първия път-не е никак сложно).И какво трябва точно да направиш:

Като за начало си разтапяш кувертюра,като избираш дали да е бял или кафяв според цвета на листата,които искаш да направиш.В белия по желание можеш да прибавиш боя за слакиши за да оцветиш,но ако тортата ти ще е кафява по-стилно все пак ще стоят бели листа(т.е. леко кремави защото белия кувертюр е точно такъв).Също добро съчетание е кафява торта с по-светлокафяви листа.Но избора на цвета си зависи изцяло от фантазията ти.
Самото разтапяне на кувертюра става по следния най-прост начин:
Слагаш на водна баня в една подходяща купа начупения кувертюр+олио за по-сигурно,защото едва ли ще намериш чисто масло някаде в търговската мрежа.Олиото ще придаде и нужния блясък на листата,а съотношението е 100 gr олио на 1kg кувертюр.Водата не трябва да завира(подържаш я постоянно на 1 стъпка преди завиране).
Когато кувертюра ти е готов(напълно разтопен и глатък) потапяш в него измитите и подсушени листа,но само от едната страна.Оставяш ги настрана да истинат(ако е топло времето - в хладилник.но за малко ,колкото да стегне шоколада защото в противен случай ще се троши) и след това много внимателно отлепяш шоколадовите листа от истинските,като започнеш от дръжките,които си оставила точно за тази цел.Ще видиш,че шоколадовите листа са пълно подобие на оригинала.Подреждаш готовите листа в/у тортата (можеш също така да ги разхвърляш като листопад)или ги съхраняваш в хладилника в/у поднос докато правиш самата торта.Ето и една идея,която ми дойде сега:ако ти харесва може да наръсиш листата с кокосови стърготини или пудра захар.Става и за кафяви и за зелени....

Сега остава да пробваш ако искаши след това да се похвалиш. Успех!





Тема Re: За украсата на тортите.нови [re: bluemoon]  
Автор morska valna (morsko 4edo)
Публикувано18.10.05 20:00



Това с листата само съм го чувала,но сега се радвам на подробното обяснение,защото в готварските книги е обяснено много лаконично.Благодаря!



Тема Re: За украсата на тортите. [re: Питaщa]  
Автор Cпacka (добра ламя)
Публикувано20.10.05 12:07



При такъв въпрос, аз дежурно пускам тези два линка:




Успех!

Пътят към ада е постлан с добри намерения.

Тема Re: Има и друг вариант за шоколаданови [re: morska valna]  
Автор1 jena (Нерегистриран)
Публикувано25.10.05 18:12



мед и шоколад в пропорции 1:5, разтопени на водна баня и охладени.
Не съм го опитвала, ама е препоръка от спецове-професионалисти!
Привет !



Тема Re: И още нещо, че забравихнови [re: morska valna]  
Автор1 жeнa (Нерегистриран)
Публикувано25.10.05 18:28



Ако ползваш руски език ще ти стане съвсем ясно от тук


Поне ще го видиш съвсем нагледно от една руска майсторка на торти.
Извинявай, че не ти го превеждам, ама съм в цайтнот и съм в отпуск.
Като се върна на работа, ако нещо не ти е ясно, ще ти го преведа дословно.
Това ще стане около 15 ноември.
Успех !



Тема Спасибо:)))нови [re: 1 жeнa]  
Автор morska valna (morsko 4edo)
Публикувано25.10.05 19:59



Для меня,руский не проблем,потому-что в данном периоде из моей жизни пришлось прожить 4 года на Русси.Хорошенько и подробно все прочту



Тема Направих ги!нови [re: 1 жeнa]  
Автор*** (Нерегистриран)
Публикувано26.10.05 23:15



Вчера!
И трябва да кажа, че още преди да видя линка на 1 жена достигнах до технологията, посочена там. Първо, кафявият и белият шоколад се разтопяват различно - кафявият стана по-течен. Добре е листенцата да са по-дебели. Успях и с доста тънички, но шансът е по-малък. Не стана само с натопяване и се наложи да разнасям кувертюра по листото с лъжичка. И накрая - колкото по-втвърден е шоколадът, толкова по-лесно се отделя листото (дори ги слагах за малко във фризера).
След това влязох в този сайт и... видях тортата "Барби". Та днес направих и нея - и без това трябва 1 торта за детската градина и една за вкъщи.
Защо тук няма муцунка "уморена съм"...



Тема Re: Незачем:)))нови [re: morska valna]  
Автор1 жeнa (Нерегистриран)
Публикувано28.10.05 10:08



Замечательно ! Радуюсь помочь !
Привет !
П.П. На кой мейл да ти пусна нещичко ?
Днес по работа съм пак в службата.




Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.