|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
свински ребра
|
|
Автор | Marи (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.09.05 09:51 |
|
Дайте идеи какво да за ястия със свински ребра . Имам около 5-6 кг във фризера , така че ще ми трябват доста идеи .
Благодаря ![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/smile.gif)
| |
|
Ще развалиш цялата работа, ако поне 1 кг от ребрата не изпечеш на скра на истинска жар. По празничните дни в които може да се излезе сред природата (разбира се стига да не вали). Просто след като се размразят, се подправят по желание с каквото ти се иска (черен, червен пипер, кимион....) и хоп на скарата.
Другото, което в момента звучи най актуално за мен е гювеч. В момента на пазара има всички необходими пресни зеленчуци за един супер гювеч с ребра. Аз нарязвам зеленчука на много ситно (като за мусака), само бамята слагам цяла. Слагам всичко това заедно с суровото месо (ребра) в пръстен гювеч с капак и пека около 2 часа. Много е вкусно.
Друг вариянт е с прясно зеле, но на зеле ще се наядем през зимата, така, че ти препоръчвам гювеча.
Това е за бързо приготвяне, без много въртене около печката.
Успех!
| |
|
В неделя ги сварих за около 30 мин. в тенджера под налягане само с лъжица Вегета. Вчера половинката ми беше направила с половината от тях (бяха две паламарки с по около 5-6 ребра) чудесен ориз. Най-вероятно беше използвала бульона, защото оризецът беше леко мазен и много вкусен.
Пречка е на себе си глупеца,
пречка е на другите мъдреца.
| |
Тема
|
Re: свински ребра
[re: Mandarina]
|
|
Автор | Sys (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.09.05 13:21 |
|
" Просто след като се размразят, се подправят по желание с каквото ти се иска (черен, червен пипер, кимион....) и хоп на скарата."
![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/crazy.gif)
| |
|
Аз се сещам,че могат да се сготвят и с боб(бял боб имам предвид) на яхния![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/smile.gif)
| |
|
Може и с бял боб, може с кисело зеле, с ориз, на обикновена яхния с картофи, с грах, със зелен боб.
Аз обаче най-ги обичам задушени в гърнето с равни части бира, вино, вода, съответните подправки и 2 с.л. соев сос. А за разнообразие понякога слагам топено-пушено сирене /от червата/ да се запече за още 15 мин. и после си ближеш пръстите покрай ребърцата. ![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/tongue.gif)
все някой трябва да е виновен, но защо да съм аз
| |
|
Преди да ги печеш, ако не те мързи, обели ципата откъм кокалите и после мариновай.
Не се огъват после като се пекат и стават по-вкусни отвсякъде.
Имаше един сайт с 1000 указания как да се приготвят печени ребра, ама само това си спомням и имаше добър ефект
Машина за отделяне на кожа и сланина от парени свинеРедактирано от Maтa Kocмaтa на 21.09.05 11:23.
| |
Тема
|
Re: свински ребра
[re: zver4o]
|
|
Автор |
Гинec (Ж) |
Публикувано | 21.09.05 20:15 |
|
А за разнообразие понякога слагам топено-пушено сирене /от червата/ да се запече за още 15 мин.
Извинявай, ама не ми стана ясна какво е това топено-пушено сирене от червата. ![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/blush.gif)
| |
Тема
|
Re: свински ребра
[re: Maтa Kocмaтa]
|
|
Автор | Magi (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.09.05 21:26 |
|
Благодаря на всички за чудесните идеи. С манджичките ще се справя , но с печени на скара не съм сигурна . Преди известно време имах несполучлив опит , станаха едни сухи и жилави . Ако ги държа повече в марината може би ще станат по крехки , тези дни ще пробвам .
| |
Тема
|
Re: свински ребра
[re: Magi]
|
|
Автор |
Mъppp (пристрастен) |
Публикувано | 22.09.05 10:46 |
|
Ами опечи ги във фурната. На силна фурна, пък мазнината ще си остане в тавата.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|